• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2020

23:13

IGRAMO TIMSKI, PEGLAMO U ODBRANI! Trinkijeri u jednoj reči sažeo snagu ovog Partizana!

Partizan

IGRAMO TIMSKI, PEGLAMO U ODBRANI! Trinkijeri u jednoj reči sažeo snagu ovog Partizana!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri ocenio je da crno-beli nisu odigrali perfektno u pobedi protiv Darušafake, ali da je bila osetna hemija sa publikom koja je iznela najveći teret trijumfa

Partizan je savladao Darušafaku u Beogradu i došao na korak od plasaman među osam najboljih ekipa u Evrokupu, a Trinkijeri je posle meča dao svoje viđenje.

- Znali smo da je velika utakmica pred nama, vrlo bitna. Ako mogu jednu reč da iskoristim to je - hemija. Izvanredna hemija sa našim navijačima. Nismo odigrali perfektno, ali teško je to učiniti kada moraš po svaku cenu da pobediš. Odigrali smo izvanredno odbranu, pravili smo greške, ali kada igraš sa ovoliko energijom, teško je izgubiti - rekao je Trinkijeri na konferenciji posle meča.

Kako je naveo, njegovi igrači su se u poslednjih nekoliko minuta opustili, što mu se nije dopalo.

- Svi znamo, igrači, treneri, da ova utakmica jednostavno mora da se pobedi. Nije lakše, ali je puno lepše igrati u ovakvoj atmosferi. Moram malo da razmislim o napadu, ali ovakve utakmice se igraju sa odbranom, skokom i energijom. To sam dobio od svojih igrača, a moj posao je da sutra analiziram i neke druge stvari. Poslednjih nekoliko minuta smo se opustili, tražili smo rešenje šutem, to je mana - naveo je Italijan.

Italijanski stručnjak se dotakao dvojice stranca koji večeras nisu bili na nivou.

- Pejdž nije u najboljoj formi, ali kada je on na parketu dvojica ga čuvaju. Što se tiče Tomasa, ekipi je sada bilo potrebno iskustvo i šut. Uroš je bio ne dobar nego fantastičan u prvom poluvremenu. Pomogao je ekipi kada je Rade upao u rupu. On će biti dobar igrač, fali mu samo malo iskustva i te neke drskosti - rekao je Trinkijeri dodajući:

- Kod mene ide sistem rada ovako. Prvo moraš da definišeš ciljeve. Vrati Partizan da bude ozbiljan klub, da igra ozbiljnu košarku. Da je dres bitniji od imena. Onda sam razmišljao kako da dođem do tog cilja. Bilo je tu različitih parametara, prvo koje igrače mogu da dovedem. Pa onda kako da uklopim igrače i kakav sistem odgovara za njih. Imamo ovaj sistem igre, velika rotacija, velika energija. Svi su važni. Povrede su veliki problem svima, svi su atlete, svaka utakmica je tvrda. Ja sam to hteo da minimalizujem. Igramo timski, peglamo u odbrani - rekao je Trinkijeri.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija