• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.02.2020

20:28

MNOGO JE VODE PROTEKLO OD POSLEDNJEG DERBIJA! Trinkijeri objasnio na koji način gleda Zvezdu i šta su crno-beli naučili od Novaka!

Partizan

MNOGO JE VODE PROTEKLO OD POSLEDNJEG DERBIJA! Trinkijeri objasnio na koji način gleda Zvezdu i šta su crno-beli naučili od Novaka!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri, pred drugi ovosezonski derbi protiv Crvene zvezde, naveo je da se utakmice ovakvog tipa igraju glavom, srcem i stomakom i da se ne bi previše osvrtao na jesenji meč između večitih rivala koji je rešen u korist crno-belih

Trinkijeri je uoči meča koji se igra u ponedeljak od 18 časova pred Zvezdinim navijačima pohvalio večitog rivala.

Zvezda se pojačala, dovela dva igrača. Vrlo, vrlo iskusan trener. I Panter i Štimac koji su očigledno nešto doneli ekipi. Za mene Zvezda nije ekipa koja izgubila poslednje tri utakmice u Evroligi. Igrao sam ovaj format, i znam šta to znači. Meni je Zvezda ekipa koja je dobila Armani, u Lionu kada je gubila 20 razlike... Ove poslednje utakmice su samo stvar koja kaže da pet ili 10 miliona nisu dovoljni. Ispod 15 miliona samo da preživiš. Takva konkurencija, takav broj utakmica. Težak, težak protivnik - rekao je Trinkijeri dodajući da će van konkurencije biti Redži Reding i da njegov oporavak ne ide u dobrom smeru.

Italijanski stručnjak je potom naveo da ne očekuje istu utakmicu kao jesenas.

- Iskreno očekujem drugačiju utakmicu. Oni su drugačiji, i mi smo, mnogo je vode proteklo ispod mosta, što se kaže u Italiji. Te velike utakmice se moraju igrati glavom, srcem, a ja dodam i srcem/mu…a, ali i sa stomakom. Potreban je instinkt. To su stvari koje nisu svakodnevne - rekao je trener crno-belih.

OSTOJA OTVORENO O SVEMU! Mijailović progovorio o statusu trenera Partizana, Lovernju, Redingu...

PARTIZAN PODNOSI KRIVIČNE PRIJAVE! Crno-beli se odlučili na odličan potez!

Trinkijeri je čestitao Novaku Đokoviću osvajanje osmog trofeja u Melburnu.

Čestitao bih Novaku. Dokazao je još jednom šta znači biti ne šampion, nego veliki šampion. Gledao sam meč. Izdržao je nalet mladog talenta na početku. Uspeo je da se svi problemi okrenu u njegovu korist. Osvojio je fantastičnu titulu. Čestitam i njemu i celoj Srbiji. On je na ovom području sportista decenije - rekao je Italijan i objasnio koliko crno-beli mogu da nauče od Novaka.

- Svakoga dana gledam te stvari. To je nivo koncentracije i... On je tako bio strpljiv, i to nama treba. Svaki dan pokušavam levo-desno da pokradem. Ne mogu da pričam o derbiju, bez da na sto stavim i Virtus jer je specifična situacija. Dve velike utakmice, važne utakmice, u tri dana. U ta tri dana putovanje, trening, taktička priprema. Uopšte ne gledamo kalkulacije, da se štedimo. Nije to naš cilj i ne treba tako igrati ove utakmice jer onda tako pokažeš slabost - naveo je on.

Trinkijeri je rekao da se ne bi usaglasio da je ovaj derbi važniji Zvezdi nego u Partizanu.

Na papiru bi se reklo da je ovo važnija utakmica za Zvezdu nego za nas. Ali, ja se ne slažem sa tim. Svaka utakmica, bod, akcija, u ABA ligi je važna za sledeću utakmicu. Zato moramo da igramo čvrsto - rekao je on.

Partizan se posle 17 kola nalazi na prvom mestu regionalne lige sa tri pobede više nad Zvezdom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija