• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Sofija Marjanović

05.02.2020

11:59

PARTIZAN TUGU LEČI U BOLONJI! Ekipa iz Humske posle poraza u derbiju gostuje u Italiji!

Partizan

PARTIZAN TUGU LEČI U BOLONJI! Ekipa iz Humske posle poraza u derbiju gostuje u Italiji!

Podeli vest

Crno-beli gostuju danas Virtusu u 5. kolu top 16 faze Evrokupa * Poraz od Zvezde već je zaboravljen, poručuju uglas Novica Veličković i Nemanja Gordić

Poraz u večitom derbiju je prošlost, košarkaši Partizana okreću se Evropi! Izabranici italijanskog stručnjaka Andree Trinkijerija gostuju danas Virtusu u Bolonji u 5. kolu top 16 faze Evrokupa, samo dva dana nakon što su izgubili od Crvene zvezde (92:86).

Timski duh

Siguran sam da nikoga nije poremetio poraz od Zvezde, znali smo i pre da nas čeka težak period
Nemanja Gordić


Činjenica je da crno-belima poraz nije naneo mnogo štete, jer su ostali ispred ekipe sa Malog Kalemegdana na tabeli, ali svakako nije bio prijatan.

Teodosić je gazda

S druge strane, Partizan se praktično plasirao u četvrtfinale Evrokupa i postoje samo minimalne šanse da bude eliminisan, ali se sa timom srpskog stručnjaka Aleksandra Đorđevića bori za prvo mesto i lakšeg protivnika u nastavku. Zbog toga kapiten Novica Veličković naglašava da vremena za kukanje nema.

TRENTO NIJE POMOGAO PARTIZANU! Darušafaka i dalje u igri za četvrtfinale!

ĐORĐEVIĆ NAOŠTREN PRED PARTIZAN! Prvi meč je mnoge dirnuo u ponos

 



- Čeka nas jako važan meč sa Virtusom, nemamo vremena da žalimo za propuštenim šansama u derbiju. Nemamo kad ni da razmišljamo o porazu, već moramo da se okrenemo svemu što nas očekuje i naporno radimo. Svi odavno znamo da je Virtus dobra ekipa. Naš Miloš Teodosić je ekstra klasa, čovek koji pravi razliku u tom timu. Pravio bi je i u bilo kojoj drugoj ekipi. Daće Bog da uspemo da pobedimo - jasan je Novica.

Đorđević: Osetili smo jačinu Partizana


Virtus u nešto boljem raspoloženju dočekuje ekipu Partizana, jer nije poražen upravo od gostovanja u Beogradu i vezao je čak sedam pobeda u Evrokupu i prvenstvu Italije. Trener Virtusa Aleksandar Đorđević ipak ne želi da se zaleće jer dobro pamti kako je njegova ekipa prošla u Beogradu.

- Okrenuti smo uveliko meču sa Partizanom posle serije dobrih partija. Biće veoma teško, već smo osetili na svojoj koži koliko je jak Partizan - kaže Đorđević.

Partizan i Virtus sastali su se već u beogradskoj Areni 8. januara, kada su crno-beli nadmašili očekivanja i najvećih optimista i održali čas košarke skupocenoj italijanskoj ekipi. Slavio je tada domaći tim rezultatom 99:81 i nema razloga da ne pokuša da ponovo napravi takav podvig. U tome će im pomoći "grobari", kojih će biti u velikom broju u dvorani "Paladoca", kapaciteta oko 6.000 mesta.

- Idemo da dobijemo to, daćemo sve od sebe da ohladimo glavu. Imamo podršku svuda, naših navijača ima širom Evrope. Bilo ih je i kada smo igrali protiv Trenta i Darušafake u gostima. Radujem se tome - jasan je Veličković.

Teško do reprize

Plejmejker Nemanja Gordić je, tvrdi, potpuno spreman za meč sa Virtusom i zaboravio je na derbi.

- Siguran sam da nikog u timu neće poremetiti poraz od Zvezde. Znali smo i pre ovog meča da nas očekuju važne utakmice i težak period i nema nam druge nego da zaboravimo. Teško da ćemo uspeti da ponovimo meč kakav smo odigrali u Beogradu protiv Virtusa, ali daćemo sve od sebe - zaključuje Gordić.

JARAMAZ PRED BOLONJU: Veliki izazov, nadam se da smo spremni!

TRINKIJERI UPOZORAVA: Virtus je glavni favorit, biće nam potrebno mnogo mudrosti!

 


Nakon gostovanja Virtusu, Partizan u Evrokupu očekuje još samo jedan meč u top 16 fazi, protiv Trenta u Beogradu 4. marta.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija