• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.03.2020

13:11

FUDBALERI PARTIZANA U KARANTINU - TELEOPTIK ZAKLJUČAN! Crno-beli čekaju TESTIRANJE NA KORONAVIRUS!

Partizan

FUDBALERI PARTIZANA U KARANTINU - TELEOPTIK ZAKLJUČAN! Crno-beli čekaju TESTIRANJE NA KORONAVIRUS!

Podeli vest

Trener Partizana Savo Milošević povukao je svoje igrače u karantin iz predostrožnosti od koronavirusa

Superliga je jedna od retkih koja zbog koronavirusa nije prekinula potpuno takmičenje, ali će utakmice tokom vikenda biti odigrane bez navijača.

Superliga Srbije odoleva virusu korona, pa će se utakmice 26. kola igrati u predviđenom terminu. Fudbaleri Partizana od 15.30 igraju sa Voždovcem.

- Možda nije trenutak da se nasmejemo, ali kod nas nema drastične razlike igra li se sa ili bez publike - našalio se malo Savo Milošević.

Mere predostrožnosti u Partizanu podignute na maksimum.

Sa ili bez navijača - nema razlike

Možda nije trenutak da se nasmejemo, ali kod nas nema drastične razlike igra li se sa ili bez publike 
Savo Milošević

Polako svi postajemo zavisni od situacije kad je u pitanju virus. Juče sam odveo ekipu u karantin, kako bih probao da sačuvamo mir u glavama igrača. Za ponedeljak su najavljena tesitranja na virus. Pre četiri dana zabranjeno je da svakom ko nije zasposlen ulaz na Sportski centar "Zemunelo". Ekipa je izolovana, mere će biti još restriktivnije, zavisno od države i koraka koji se budu preduzimali na nacionalnom nivou. Sve ukazuje da će situacija ovde da eskalira, ali nismo razmišljali da se preselimo na neku destinaciju poput Turske ili Dubaija, ne vidim da bilo ko u svetu razmišlja na taj način.

SUPERLIGA ODOLEVA, ALI... Posebne mere u domaćem fudbalu: Nema rukovanja, nema dece, nema intervjua!

NOVO LICE NA TRENINGU PARTIZANA! Milošević proba bivšeg igrača Čelsija i Juventusa!

 

Foto: Starsportphoto

 

Turska i mi, zvanično, nemamo veliki problem sa virusom, ali... Svuda je u okruženju, pitanje je trenutka kad će eskalirati u Srbiji. Svi drugi su igrali fudbal do određenog trenutka, dok broj obolelih nije došao do alarmantne cifre. Mi smo iz nekog razloga poslednji na toj skali obolelih, u skladu s tim se i država ponaša.

Trener crno-belih je svestan vanredne situacije.

- Nisam stručnjak, ali vidim da su na svetskom nivou preduzete odgromne mere zaštite i da je problem ozbiljan, što mi govori da će se u jednom trenutku preliti na Srbiju. Teško je predvideti, ali moramo da imamo u vidu da je samo pitanje trenutka kad će i kod nas liga biti prekinuta. To je neminovnost. Osećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja. Ne samo fudbalska. Teško je u takvim okolnostima fokusirati se na fudbal, kad situacija spolja utiče.

PARTIZAN PRED KUP! Milošević: Biće izmena u timu, činjenica je da ne igramo kao jesenas!

SAVO SE NE PLAŠI KORONAVIRUSA: Nema razloga za paniku!

 

Nije lako igračima, moraju da treniraju, prinuđeni su da igraju utakmice do daljeg, a virus ne bira, nekoliko igrala iz najpoznatijih klubova je zaraženo.

Foto: Starsportphoto

 

- Moramo prvo u obzir da uzmemo zdravlje ljudi. Ovo postaje ozbiljno, mnogi su umrli, u takvim okolnostima postaje besmisleno pričati o takmičarskom aspektu. Kako održati ekipu na okupu? Neke stvari se podrazumevaju, momci su profesionalci, zarađuju platu, treninzi su njihova obavezea, ali to je najmanji problem, jer pričamo o pandemiji. Tad sport i fudbal postaju sekundarni.

Fudbal je industrija koja proizvodi ogroman novac, pa čelnici klubova već računaju koliki će im biti minus na računima, ako pandemija potraje.

- Ne mogu o tim stvarima da pričam, mada to jeste deo problema. Finansijske posledice će se tek osetiti, ne samo kad je sport u pitanju. Cele države su blokirane, gubici su ogromni, posledice će se tek osetiti. Kad to kažem ne mislim samo na fudbal - zaključio je Savo Milošević.

 

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija