• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2020

16:55

PAMTIM RAT I BOMBARDOVANJE... FUDBAL NEKA ČEKA, SAMO DA SMO ZDRAVI! Stojković otkrio kako provodi vreme u karantinu!

Partizan

PAMTIM RAT I BOMBARDOVANJE... FUDBAL NEKA ČEKA, SAMO DA SMO ZDRAVI! Stojković otkrio kako provodi vreme u karantinu!

Podeli vest

Golman fudbalskog kluba Partizan Vladimir Stojković trenutno je u karantinu zbog čitave situacije oko koronavirusa, ali mu nije dosadno

Kako provodiš vreme sa decom u karantinu, čega se igrate?

KORONAVIRUS I SPRSKI FUDBAL! Evo kakve će posledice osetiti Zvezda i Partizan!

- Kod kuće smo po ceo dan, nekad izađemo pre, naravno, policijskog časa ispred zgrade, petnaest, dvadeset minuta. Igramo se kući konstantno, napravili smo bukvalno vrtić, tako da smo po ceo dan posvećeni njima i nemamo vremena nizašta drugo zbog vanredne situacije. Ja lično ubacim samo trening koji smo dobili po programu i to odradim.

Pošto imate vrtić, da li ste preneli neke stvari?

- Trudimo se da improvizujemo vrtić na drugi način. Sa decom slažemo kocke, čitamo pričice, bojimo, igramo se pitalica, dečijih kvizova. Puni su energije, napolju ne moźemo da izlazimo, pa se igramo svega što traźe, da li je to jahanje tate (smeh), da li fudbal, vrteška gde ih vrtim, konstantno nešto radimo...

Foto: Starsportphoto

Dok fudbaleri trče, golmani imaju svoje "parade" ispred gola. Da li ti nedostaju u zatvorenom prostoru?

- Svakako se bacam ovde kući za njim (smeh), zato što se konstantno penju negde, da li na trosed, kuhinju, šank, tako da nisam ništa propustio...

Pridružio si se i "izazovu" uradi što više sklekova, ali koje su to veźbe koje radiš u kući?

- To su preventivne veźbe od povreda i vežbe snage. Ne moźemo mnogo da se improvizujemo dok ne budemo mogli da izađemo napolje. Nemam previše sprava, ali dosta može da se uradi i sa svojom težinom i da vam pomognu neki elementi iz kuće.

Foto: Starsportphoto

Koliko ti nedostaju treninzi?

- Pamtim i 99. kada smo bili bombardovani i za to vreme kaźem, ne ponovilo se.. Sirene, pa sklonište. Da ne kaźem da se sećam i 91. i 92. kad je počeo rat u Bosni. Sigurno da nedostaje fudbal, jer je ovo specifična situacija jer smo stalno u kući i biće čak i duźe od svake naše zimske, odnosno letnje pauze. Najbitnije je zdravlje i svi ćemo ispoštovati odluku Vlade Repubkike Srbije i nadležnih, a fudbal neće nigde pobeći, biće tu i kad sve prođe.

Knjige, psiha...

- Planiram da se više posvetim čitanju, ali je neizvodljivo jer su deca tu kad god pokušam da se izolujem, samo dotrče, bilo da sam u spavaćoj sobi, da li je to krevet, kuhinja, odmah su tu. Ali, svakako preporučujem da ko moźe, sada što više čita.

Foto: Starsportphoto

Da li si znao za podatak da si ušao u istoriju Večitih derbija kao golman koji ima sedam utakmica bez primljenog gola?

- Svakako da to imponuje, ali mislim da sada treba da skrenemo paźnju sa fudbala, sada je ovo najbitnija stvar i da se ljudi sačuvaju, pa kada sve prođe pričaćemo o fudbalu.

Igrači su dali donacije, odrekli ste se novca u korist onih kojima je sada pomoć neophodna?

- Drago mi je da su svi igrači taj predlog oberučke prihvatili i odrekli se dela plate kako bi pomogli drźavi i našem narodu koji je sad u problemu i u bolnicama. Apelujem na sve ljude da pomognu na bilo koji način, da li je to finansijski ili tako što će pomoći da se odnese hrana penzionerima ili slično. Ali najvaźnije da se drźimo pravila, da budemo u karantinu i čak i kad je dozvoljeno da što manje šetamo, osim ono što je neophodno za svakodnevni život. Moramo da izdržimo jer što se više budemo pridrźavali, to će brźe proći.

Foto: Starsportphoto

Brat Vladan ti je u Luksemburgu, kakva je tamo situacija?

- Ni tamo situacija nije sjajna, i on mora da se čuva. I oni periodično rade, rade od kuće. Nije sjajno, ali sve se nadamo da će proći.

Inicijativa predsednika Nice je prvi konkretan predlog o fudbalu posle korone, šta misliš o tome?

- Mislim da je sada najvažnije da se sve završi, a kada dođe vreme da razgovaramo o idejama i fudbalu, pričaćemo sa zadovoljstvom.

Sada kada si u kućnom karantinu, da li ti Valentina sprema neko omiljeno jelo?

- Nemam omiljeno jelo, ali je moj savet da se ne ide stalno u kupovinu, već ako se i ode kupite ono najvaźnije za dan, dva, tri, pet dana, kako bismo što manje išli na ulice i markete. Znamo da je rizično ako smo u zatvorenom prostoru, pa iz tog razloga da ne izlaźemo sebe i druge riziku od virusa. Prosto da budemo racionalni u ovim trenucima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17