• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

05.06.2020

07:39

INFORMER SAZNAJE! Mijailović nadomak odluke! "Grobari", evo gde će Partizan igrati naredne sezone!

Partizan

INFORMER SAZNAJE! Mijailović nadomak odluke! "Grobari", evo gde će Partizan igrati naredne sezone!

Podeli vest

Ostoja Mijailović nadomak odluke da ekipu prijavi za takmičenje u Evrokupu, a ne FIBA Ligi šampiona, iako je ljut što njegov klub neće igrati Evroligu

Situacija se menja iz sata u sat, ali je predsednik Košarkaškog kluba Partizana Ostoja Mijailović (41) ipak bliži odluci da crno-beli naredne sezone igraju Evrokup, saznaje Informer!

FIBA je rizik

Crno-beli bi mogli verovatno da se oproste od Evrolige do daljeg ako izaberu LŠ
Izvor Informera


Danas u 15 časova Mijailović će se posle nekoliko neprospavanih noći obratiti javnosti iz beogradske Arene. Koliko je situacija neizvesna, govori i činjenica da je predsednik Partizana 26. maja najavio da će se obratiti tek za desetak dana.

Razum, a ne srce

U sredu uveče crno-beli su saopštili da na sednici Upravnog odbora nije doneta odluka i da je Mijailoviću ostavljeno da sam preseče. Rok za prijavljivanje za FIBA Ligu šampiona ističe danas, pa predsednik kluba iz Humske više nema vremena za razmišljanje.

JAKO BITAN DAN ZA PARTIZAN - 9. JUN! Crno-beli se još uvek nadaju!

OGLASILA SE FIBA LIGA ŠAMPIONA! Otklonili su sve dileme, evo da li su poslali pozivnice!

 

Pet klubova prešlo u FIBA LŠ
 

Turski Tofaš je u sredu postao peti klub koji se priklonio FIBA Ligi šampiona. Pre njega su to uradili Fortitudo, Bilbao, Darušafaka i Lijetuvos Ritas, ali treba imati na umu da su to klubovi koji nemaju velike šanse za Evroligu kao Partizan.

Kako Informer saznaje, Mijailović će preseći u korist Evrokupa, uprkos ogromnom razočarenju što crno-beli nisu dobili mesto u Evroligi i ljutnji na predsednika elitnog takmičenja Đordija Bertomeua.

- Mijailović je bio ubeđen da će Partizan naredne sezone igrati u Evroligi. I dalje je ljut zbog odluke, ali on isključivo želi da se vodi razumom, a ne srcem, pa će zato verovatno preseći u korist Evrokupa. Koliko god da se priča da će FIBA sa Ligom šampiona napraviti ozbiljnu stvar, to u ovom momentu ne znači mnogo jer je Evroliga najjače takmičenje, a LŠ nije ulaznica za njega. Štaviše, crno-beli bi mogli verovatno da se oproste od Evrolige do daljeg ako izaberu LŠ - kaže za Informer izvor iz Humske.

Igrači za Evrokup

Ono što će najverovatnije presuditi u korist Evrokupa jeste i mišljenje trenera Andree Trinkijerija, ali i igrača koji su, kako izvor otkriva, za Evrokup.

- Nije isto kada pregovarate sa nekim igračem i on zna da će igrati Evrokup i kada zna da će se nadmetati u FIBA LŠ. Pogotovo jer nije rešena sudbina nekih stranaca koji su se odlično pokazali. I oni žele da se bore za plasman u Evroligu. Takođe, i trener Trinkijeri, koji će prema svemu sudeći, ostati, želi da ekipu vodi kroz Evrokup - zaključuje naš izvor.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 godine

GDE SME DA PRIJAVI FIBA LŠ? AKO SE SLUČAJNO UKAŽE PRILIKA U EVROLIGI ODVISIO JE.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija