• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.06.2020

18:55

PARTIZANOV PUT DO EVROPE! Crno-belima će biti PAKLENO teško, ali bi nekoliko klubova moglo da im učini uslugu!

Partizan

PARTIZANOV PUT DO EVROPE! Crno-belima će biti PAKLENO teško, ali bi nekoliko klubova moglo da im učini uslugu!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana saznali su kakav ih put čeka ka grupnoj fazi Lige Evrope

UEFA je juče saopštila zvaničnu odluku kada je u pitanju ne samo aktuelna, već i naredna sezona u dva kontinentalna klupska takmičenja - Ligi šampiona i Ligi Evrope. Partizan kao vicešampion Srbije izborio je plasman u kvalifikacije za LE, a od ishoda finala Kupa Srbije zavisi hoće li krenuti od prvog (27.8) ili drugog kola kvalifikacija (17.9). Uprava tima iz Humske je povodom odluke UEFA odmah izdala saopštenje u kome se navodi sledeće:

OVO JE KATASTROFA ZA PARTIZAN! Milošević ljut na UEFA!

- Juče su u Nionu, između ostalog, saopšteni svi detalji vezani za kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope 2020/21 i oni su nas, najblaže rečeno, frapirali! To se odnosi i na datume odigravanja kvalifikacionih kola, ali pre svega na sistem takmičenja u kvalifikacijama, pri čemu ćemo se mi u ovom tekstu osvrnuti samo na kvalifikacije za Ligu Evrope 2020/21, s obzirom da će naš klub u tim kvalifikacijama nastupati.

Foto: Starsportphoto

Elem, u svakom kvalifikacionom kolu (preliminarno kolo, 1. kolo, 2. kolo, 3. kolo i plej of) će se igrati samo po jedna utakmica (!), pri čemu će se domaćinstvo dodatno žrebati! Datumi odigravanja su sledeći:

• preliminarno kolo: 20.08.2020.
• 1. kolo: 27.08.2020.
• 2. kolo: 17.09.2020.
• 3. kolo: 24.09.2020.
• plej of: 01.10.2020.

Ovakav sistem i dinamika takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope predstavljaće, usudili bismo se da kažemo, jedno sasvim novo takmičenje za sve nas! Imaćemo nešto kao internacionalni kup, sa sve samim pojedinačnim eliminacionim utakmicama koje se rešavaju posle 90 ili 120 minuta, odnosno ako to ne bude dovoljno onda i izvođenjem jedanesteraca! Zaboravite na dvomeče, na značaj golova postignutih u gostima i na sve ono što je važilo za sve dosadašnje kvalifikacije u Evropi koje smo u prošlosti iskusili!

Foto: AP/Photo

Kada govorimo o pojmovima kao što su “nosilac u žrebu”, odnosno “nepovlaštena ekipa u žrebu” – tu se srećom ništa nije promenilo. Kažemo “srećom”, s obzirom da će Partizan sigurno biti nosilac u eventualnom žrebu 1. kola (nadamo se da tu neće ni učestvovati u žrebu, da to kolo neće ni igrati, tj. da će 24. juna, osvajanjem Kupa Srbije 2019/20, obezbediti sebi tu povlasticu da ovo početno kvalifikaciono kolo u Ligi Evrope preskoči), zatim u žrebu 2. kola, a onda i u žrebu 3. kola (ukoliko naravno do ovih kola i žrebova stigne, čemu se iskreno nadamo). Partizan će u svim tim kolima biti nosilac u žrebu i igraće protiv nepovlaštene ekipe, one koja ima slabiji klupski koeficijent, tj. slabiji evropski rejting od naših crno-belih - stoji u saopštenju Partizana.

Foto: FK Partizan

Dakle, opsežna analiza Partizana na klupskom sajtu podrobno je objasnila potencijalni put do grupne faze Lige Evrope, navodeći da će ekipa iz Humske biti povlašćena u prva tri kola.

Treba naglasiti i da takav status u plejofu kvalifikacija je neizvestan jer zavisi od mnogo faktora i dešavanja u još uvek aktuelnim fudbalskim ligama Evrope.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija