• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.07.2020

17:30 >> 16:49

(FOTO) ZVUČI NAUČNO-FANTASTIČNOOO! Šćepanović OPASNO zasukao rukave! Ovaj centar je njegova želja!

Partizan

(FOTO) ZVUČI NAUČNO-FANTASTIČNOOO! Šćepanović OPASNO zasukao rukave! Ovaj centar je njegova želja!

Podeli vest

Novi trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović, nasledio je italijanskog stručnjaka na klupi crno-belih Andreu Trinkijerija koji je napustio Partizan i seo na klupu Bajerna iz Minhena. Šćepanović je odmah po imenovanju za novog šefa stručnog štaba crno-belih već zasukao rukave i krenuo sa sklapanjem tima za predstojeću sezonu

Prema rečima crnogorskog stručnjaka, ovom timu samo nedostaje centar kalibra Željka Rebrače, nekadašnjeg Šćepanovićevog saigrača u reprezentaciji Jugoslavije, a kasnije i u dresu Srbije i Crne Gore (2005. na Evropskom prvenstvu u Beogradu).

(VIDEO) MITROGOL NASTAVIO DA MELJE! Srbin postao najbolji strelac Čempionšipa!

- Kompletna ta moja prva sezona sa Partizanom 2001/2002. u Evroligi bila je fantastična. To mi je najbolja godina u karijeri, a nju je obeležila utakmica protiv Urala i mojih 40 poena na strani. Nisam imao pojma tokom te utakmice koliko sam poena dao. Nikada u karijeri nisam brojao dok igram i bio sam motivisan samo da dobijem utakmicu. Šuteri imaju taj instinkt da osete kada im je dan i da imaju samopouzdanje, čak i iz teških pozicija. Tih 40 poena Uralu zvuči fantastično i do danas je malo igrača koji su to prestigli. Veoma mi je drago i veoma sam ponosan što sam to ostvario u dresu Partizana. Sećam se meča protiv Asvela na strani, protiv Baskonije, visokog procenta šuta za tri protiv Reala, pa i generalno te sezone u Evroligi sam pohađao više od 50 odsto. Nije bilo nimalo jednostavno, ali baš zato je to možda i najbolja sezona u mojoj karijeri.

U drugom mandatu je ostvaren dečački san svakog košarkaša - šut u poslednjoj sekundi za osvajanje titule.

Foto: Starsportphoto

Tekst potpisa

- Naravno da sam kao klinac sanjao da postižem koš za pobedu uz zvuk sirene. Naročito nakon što je Saša Đorđević pogodio u Istanbulu 1992. Bio sam klinac tada, 15-16 godina, ali je to posebno ostavilo traga na mene. Mnogi igrači sanjaju o tome, ali malo ko ima sreću da ostvari. Meni se to desilo 2004. u Vršcu protiv Hemofarma. Na sedam sekundi do kraja, pretrčao sam ceo teren i pogodio za dva poena iz desnog ugla, preko trojice igrača. Šuterski instinkt i hiljade ubačenih šuteva ti daju slobodu da nekad šutneš naslepo, da znaš gde se nalazi obruč. I ta titula je svakako obeležila moju karijeru. Kada igrač želi da pobedi i veruje u sebe, on želi stalno da ima loptu kod sebe, ali je još važnije ako saigrači i trener veruju u njega, da će baš on da pogodi taj odlučujući šut. To se dogodilo i u Vršcu.

Na pitanje koje se odnosilo na to da Šćepanović može da izabere jednog saigrača iz reprezentacije sa kojim je igrao i koga bi voleo u ovom timu Partizana sada, Vlado je kratko i jasno odgovorio:

- Trenutno mi fali igrač profila Željka Rebrače – uz osmeh će Vlado u intervjuu za "Soccer portal".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija