• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2020

07:15

U BANJAKU JE SPAS? Čekajući sunce iznad Humske ulice! Nesigurna odbrana koja poništava ofanzivnu i lepršavu igru Partizana!

Partizan

U BANJAKU JE SPAS? Čekajući sunce iznad Humske ulice! Nesigurna odbrana koja poništava ofanzivnu i lepršavu igru Partizana!

Podeli vest

Porazom u Novom Pazaru od istoimenog kluba (3:2), fudbaleri vicešampiona Srbije, Partizana, nastavili su da neprijatno iznenađuju svoje vatrene pristalice. Iako je glavni cilj crno-belih u ovoj sezoni bio napad na titulu u Superligi Srbije, plan "parnog valjka" se izjalovio već u drugom kolu domaćeg šampionata! Rezultat, ali i sama igra protiv novajlije u prvoligaškom društvu, upalila je crvenu lampicu u Humskoj

Trener crno-belih Savo Milošević, u martu 2019. godine preuzeo je "vrelu" klubu Partizana nasledivši Zorana Batu Mirkovića, koji je usled serije loših rezultata spakovao kofere i napustio Humsku.

NAKON PORAZA U PAZARU! KONAČNO! Stiže DESNI BEK u Partizan! Tu je i novi ŠTOPER!

Tada je retko ko, pa čak i oni "najzagriženiji" Grobari, verovali da će Savo, u tom trenutku početnik u trenerskom poslu, dovesti za samo nekoliko meseci "parni valjak" na korak od proleća u Ligi Evrope. Da je Partizan te noći u Holandiji protiv AZ Alkmara imao malo više sreće i strpljenja, crno-beli bi prezimeli i dodatno napunili svoju kasu. Lepršava, brza i igra na gol više, krasila je neki novi moderni Partizan...  

 

 

Činilo se da je napad Partizana predvođen Sadikom, Nathom, Asanom, Stevanovićem, Sumom i Markovićem bio dovoljan da se nadomeste određeni propusti u odbrani Savine ekipe, što se u dosta situacija tokom prošle sezone ispostavilo i tačnim. Crvena zvezda je blago rečeno počišćena u večitim derbijima, a Partizan je predvođen Strahinjom Pavlovićem u defanzivi potpuno osujetio crveno-bele, koji u Kupu Srbije kao i domaćem šampionatu nisu zatresli mrežu Partizana. Šta više, nije bilo ni udarca ka golu Vladimira Stojkovića!

Foto: Starsportphoto

Da li je Pavlović zaista bio ključna karika u defanzivi crno-belih!? Prva dva kola novog šampionata potvrđuju taj podatak! Uloga Uroša Vitasa u timu naročito u Novom Pazaru, u pojedinim trenucima utakmice delovala je tragično i smešno. Potpuni pad koncentracije, zatim početnike greške u prijemu lopte nakon dodavanja u poslednjoj liniji tima, Pazarcima su otvorile veliki broj kontranapada! Sa druge strane iskusni Bojan Ostojić, od nedavno i novi kapiten tima, našao se u društvu smešnih poteza uz gore pomeutog Vitasa. Osnovno pitanje koje se postavlja jeste to da li je Pavlović, kao svojevremeno i Nikola Milenković, činio boljim iskusnog, ali i vremešnog Ostojića... Po svemu sudeći jeste! Činjenice su neoborive! Novopečeni kapiten Partizana je bio glavni krivac za treći gol Pazaraca, a tokom celog meča bio je korak iza u odnosu na napadače Novog Pazara.

Foto: Starsportphoto

Godinama unazad, naročito od "ispadanja" iz tima Miroslava Vulićevića, Partizan vapi za pouzdanim desnim bekom. Alternativa u vidu Nemanje Miletića na duge staze pokazala se kao neodrživa, jer kreacija po boku, kao i kvalitetan i precizan centaršut, inače osnova modernog beka, dalek je pojam za miljenika "grobara", kome osim svega gore navedenog ne možete osporiti borbenost u crno-beliom dresu. Hronični problem Miletića je i taj što je on u Partizan došao kao centralni odbrambreni igrač, ali je silom prilika prebačen na desnu stranu. On je svoj posao pošteno odradio, ali očigledno da više od ovoga ne može...

Foto: Starsportphoto

Često je bio jedan od glavnih krivaca za primljene golove, naročito u duelu sa AZ Alkmarom, ali i u finalu Kupa protiv Vojvodine, kao i u mnogim drugim mečevima. Uveo je Partizan u Ligu Evrope golom u Norveškoj protiv Moldea, zbog čega mu svi u klubu moraju biti zahvalni, ali došlo je vreme za promene. I zašto se čeka sa dovođenjem desnog beka? Da li je potrebno prvo izgubiti bodove na dva teška gostovanja? Ruku na srce u terminu meča (1. i 5. avgust u 17 h) za odigravanje koji verovatno ni fudbaleri rođeni u Sahari ne bi izneli na svojim plećima. Partizan kasni, troši svoj potencijal kako u napadu tako i na sredini terena, jer "parni valjak" igrački i ofanzivno, stvarno deluje kao ozbiljna i moderna evropska ekipa. Naravno, sve pod dirigentskom palicom Save Miloševića i njegovog stručnog štaba. Oni su krojači Partizanove lepršave igre, stoga ih treba istrpeti i sada "kada vetar duva i kiša pada", a sunce će svakako ponovo obasjati Humsku ulicu.

Foto: Starsportphoto

Čekao se Maki Banjak kao "ozeblo sunce" da stigne u Partizan i započne pripreme sa crno-belima. Međutim, prvenstvo Slovenije gde se Banjak do poslednjeg trenutka sa Olimpijom borio za titulu i na kraju je izgubio u trci sa Celjem, došao je u Humsku, međutim kasno pred start nove sezone. Najavio je Savo da će Banjak debitovati u nedelju protiv Javora, ali kao što je već rečeno, odnosno napisano, Partizan je već izgubio tri boda u trci za titulu šampiona sa Crvenom zvezdom. Kamerunac je za razliku od Ostojića, a naročito Vitasa, daleko sigurniji na lopti i nema problem "hronične drvene noge" kao pomenuti defanzivni tandem Partizana. Sasvim je sigurno da će Banjak svojom sigurnošću i tačnošću pri predaji lopte rasteretiti pritiska u defanzivi, vezni red crno-belih na čelu sa Zdjelarom i Nathom, jer će preuzeti ulogu Strahinje Pavlovića iz prošle sezone. Od njega se to očekuje, a videćemo i da li će se to u praksi i ostvariti.

NOVO POJAČANJE DEBITUJE ZA PARTIZAN! Milošević najavio promenu, "grobari" će ga videti u PRVOJ POSTAVI!

Ime Slobodana Uroševića, levog beka Partizana i nosioca defanzivne linije crno-belih, ne zaslužuje mesto među kritikama, barem kada je koncentacija u pitanju i broj neshvatljivih i početničkih grešaka, zbog kojih su Vitas i Ostojić bili glavni krivci za gubitak bodova u Novom Pazaru.

Foto: Starsportphoto

Pred Partizanom su teški dani, tim ponovo mora biti selektiran, očekuju se nova pojačanja, a sezona se polako zahuhtava. Reakcija crno-belih je neophodna protiv Javora, jer tim Save Miloševića mora shvatiti da je dres Partizana, kao i grb koji nose na svojim plećima, obaveza da se pod znacima navoda "manji protivnici" uplaše pred atomskim napadom crno-belih, koji svoje samopouzanje crpi iz sigurne i stamene odbrane, a ona je čini se se bez igrača profila Makija Banjka odnosno Strahinje Pavlovića, za sada nezamisliva i amaterski nadahnuta tokom svih 90 minuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija