• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Arena sport

06.08.2020

21:20

SUDIJSKI EKSPERT HRABRO O PENALU U PAZARU! Sve je lepo objasnio i pojasnio, slažete li se sa njim?!

Partizan

SUDIJSKI EKSPERT HRABRO O PENALU U PAZARU! Sve je lepo objasnio i pojasnio, slažete li se sa njim?!

Podeli vest

Sudijski fudbalski ekspert Igor Radojčić, komentarisao je sporne detalje sa superligaške utakmice Novi Pazar - Partizan u kome je domaći tim slavio sa 3:2

Fokus je bio okrenut ka penalu za Pazarce u prvom poluvremenu, kao i poništenom golu Umara Sadika.

IZ PRVE RUKE! Oglasili se Savo i Vučelić! Milošević o bežanju iz Partizana i budućnosti! Grobari i dalje na "iglama"!

- Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo videli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda - rekao je Radojičić.

Sudijski ekspert nema dilemu ni kada je reč o penalu.

- Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spreči igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, besportebno zato što igrač kreće u nazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka - podvukao je Radojičić.

Sagovrnik Arene smatra da je gol Umara Sadika opravdano poništen zbog ofsajda.

- Evidentno je da je bio ofsajd. Ono što je jako bitno je položaj pomoćnog sudije, a kada se nalazi na pravom mestu, nije teško doneti prave odluke. To je Miloš Simović, mlađi brat Novaka Simovića - podsetio je Radojičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 3 godine

E, moj ekspertu!!! Lopta je upućena napred! Ofsajd je evidentat! Mali, da, ali čist kao suza! Ne bi bio ofsajd da je igrač sa loptom bio još malo napred - u toj situaciji bi napadač ''ispred sebe i loptu i protivničkog igrača'', odnosno ''lopta bi išla nazad što ne bi bio ofsajd''. Ovako - čist kao suza! I, gde nađete ovakve eksperte. Dajte jednom novinaru da lepo prouči Pravila i neće vam trebati ovakvi diletanti. U Pravilima sve lepo piše i sve je odlično objašnjeno

Mihailo

pre 3 godine

Zamislimo ovu situaciju: igrač prima loptu na regularan način i ide u kontru. Ispred njega su lopta i golman. Sve je regularno. Obilazi golmana i ispred njega je samo lopta. Ako je verovati tvom "stručnom" mišljenju on je u ofsajdu, što je, naravno, koještarija. Elem, kada čitaš pravila trudi se da ih čitaš sa razumevanjem. Što se konkretne situacije tiče, zbog ugla snimka se ne može jasno videti (preciznosti radi trebam da kažem da ja ne vidim) da li je glava igrača Novog Pazara ispred lopte ili iza ili u liniji lopte, te je stoga suštinsko pitanje da li je pomoćni sudija u liniji sa poslednjim odbrambenim igračem Partizana. Međutim, ako je pogrešio za koji santimetar, mislim da mu niko ne bi mogao zameriti. Vrlo često se i stručnjaci razilaze u mišljenjima, a ispred sebe imaju snimke koje mogu "natenane" da gledaju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17