• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2020

22:29

OGLASIO SE MIJAILOVIĆ! Predsednik Partizana pojasnio situaciju oko duga crno-belih!

Partizan

OGLASIO SE MIJAILOVIĆ! Predsednik Partizana pojasnio situaciju oko duga crno-belih!

Podeli vest

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nije ostao bez komentara na vest o dugu crno-belih

- Za prošlu i ovu godinu su isplaćene plate svim igračima, bila su sporna dva ugovora sa malim potraživanjima zbog neslaganja agencija, menadžera i kluba. Ti slučajevi su završili na BAT i to su zanemarljive cifre. Pritom, isplaćene su i stare obaveze iz 2018. i 2019. godine, oko dva miliona za igrače i trenere. Ranije je bila praksa da Partizan ugovore sa sponzorima, NIS i Telekom, unapred prodaje, da se potpisiju u junu i da se eskontuju (naplaćuju) istog trenutka. Sada je drugačije, u januaru ove godine je aktiviran ugovor potpisan prošle i to je nova praksa koja je uvedena. Dakle, klub ove godine potpisuje ugovore za sledeću. Da smo naplatili ugovore potpisane ove godine, za ovu godinu, imali bismo dva prihoda. Primera radi, Crvena zvezda tri ugovora od svoja tri najveća sponzora eskontuje za tri godine unapred. Do zabune dolazi jer se obračun pravi na osnovu kalendarske, a ne takmičarske godine. Kalendarska počinje 1. januara i traje do 31. decembra, a takmičarska od juna do juna i zato dolazi do prelivanja obaveza - rekao je Mijailović za "Nova.rs".

PARTIZAN UBEDLJIV U TREĆOJ PROVERI! Miler-Mekintajer vodio crno-bele do nove pobede!

Prvi čovek Partizana je potvrdio da je klub zbog pandemije koronavirusa u većem minusu u odnosu na prihode iz sezone 2019/2020.

Foto: Starsportphoto

– To nije minus prema igračima, već prema drugim dobavljačima prema kojima nismo stigli da otpoštujemo obaveze pa ih prebacujemo za sledeću godinu. Klub je trebalo da u finišu prošle sezone ostvari prihod od karata od milion evra, samo za utakmicu sa Uniksom je prihod bio oko 100.000 evra, ali smo zbog prekida morali taj novac da vratimo.

Mijailović je naglasio da je veliki problem što neko vreme neće biti navijača na tribinama, ali je najavio određene akcije.

 Važno je da oni nemaju brige o starim obavezama i finansijskim problemima. Borimo se za budžet za sledeću godinu, a moram da napomenem da smo u ovom trenutku prošle godine imali pola miliona evra prihoda od sezonskih karata koje sada ne možemo da prodajemo. Pokrenućemo projekat virtuelnih karata za navijače koji žele da podrže klub. Mi se u velikoj meri finansiramo od karata, teško je da funkcionišemo, smanjili smo budžet za plate, manje nas košta i stručni štab i trudimo se da suzimo troškove. Nama nisu problem obaveze iz prošle godine, ali je ova jako izazovna i mnogi klubovi neće preživeti. Klubovi sa tradicijom i navijačima poput Žalgirisa, Makabija, Partizana hoće, ali je klubovima koji se oslanjaju samo na državne i privatne sponzore to neodrživo - dodao je Ostoja Mijailović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija