• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2020

22:55

PARTIZAN KONAČNO POBEDIO U ABA LIGI! Crno-beli pobedili FMP, ali šta se desilo sa Jaramazom...

Partizan

PARTIZAN KONAČNO POBEDIO U ABA LIGI! Crno-beli pobedili FMP, ali šta se desilo sa Jaramazom...

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su u gostima ekipu FMP-a sa 90:103 (23:21,21:27,22:29,24:26) u okviru trećeg kola regularnog dela ABA lige

Za razliku od ranijih duela na startu nove sezone Partizan je protiv FMP-a ušao daleko angažovanije i sa pravom energijom.

 

FMP - Partizan 90:103 (23:21,21:27,22:29,24:26)

Dvorana: FMP Železnik   Sudije: Uroš Nikolić, Mario Majkić, Milan Nedović

FMP: Lazarević 3, Čović 16, Lešić 8, Čarapić, Radovanović 6, Pecarski 12, Šešlija, Nenadić 26, Radonjić, Popović, Ulubaj 17, Đorđević 2

Partizan:  Mika 6, Miler Mekintajer 23, Zagorac 15, Pejdž 14, Dangubić 8, Gordić 10, S. Janković 0, Jaramaz 2, Veličković 10, N. Janković 2, Tomas 13

 

Crno-beli su sredinom prve deonice poveli sa 10:4, a jedan od ključnih igrača u tim trenucima bio je Novica Veličković, borbeni kapiten crno-bele košarkaške porodice. Nije dugo trajala dobra igra Partizana, a glavni krivac pod znacima navoda za to bio je Filip Čović. 

Iskusni plej je pokrenuo "pantere", a Lešić, Ulubaj i Radovanović inicirali su preokret u finišu prve deonice pod dirigentskom palicom Filipa Čovića. Domaćin je nastavio da trojkama kažnjava lošu komunikaciju u odbrani crno-belih, koji su sem na početku meča, u nastavku delovali zaista loše. Prednošću FMP-a - 23:21, završena je prva četvrtina.

 

 

Početak druge deonice bio je đestok sa obe strane. Timovi su se menjali u vođstvu, a Partizan je uspeo da igru sa početka meča ponovi sredinom druge četvrtine i vrati prednost na svoju stranu. Čini se da je upravo energija Veličkovića u skoku popravila igru Partizana, pa su crno-beli u finišu prvog poluvremena vodili sa 43:36! Vođstvom Partizana od 48:44 završeno je prvo poluvreme u dvorani u Železniku.

Krajem prvog dela povredio se bek crno-belih Ognjen Jaramaz, prilikom prodora u ka košu protivnika.

 

Iako oslabljen neigranjem Jaramaza zbog posekotine nakon koje je izašao iz igre, Partizan je stabilizovao svoju igru i nastavio da lomi otpor domaćeg tima. Sredinom treće deonice Partizan je otišao na maksimalnih plus 11, a tandem Tomas-Veličković dao je pravi rezultat. Iz minuta u minut rasla je prednost crno-belih, pa se "parnom Valjku" smešio prvi trijumf u ABA ligi ove sezone.

 

 

Do kraja duela Partizan je dodatno zategao odbranu, a u šutu za tri proradio je i Nemanja Dangubić. Prednost od 15 poena crno-beli nisu prokockali pa su nakon dva ivodna poraza uspeli da zabeleže i prvi trijumf u ABA ligi ove sezone.

Filip Čović je u samom finišu nakon tehničke i prigovora zaradio iskključenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija