• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2020

13:52

DANAS VOLETI PARTIZAN, PA TO JE ČIST MAZOHIZAM! Što bi Grobari rekli: "Sa tobom i u beton ligu"!

Partizan

DANAS VOLETI PARTIZAN, PA TO JE ČIST MAZOHIZAM! Što bi Grobari rekli: "Sa tobom i u beton ligu"!

Podeli vest

Godina, 2020. konačno je završena! Niko je po dobrom neće pamtiti, jer nam sem korone i problema, tužnih vesti i tragičnih sudbina ništa dobro nije ni donela. Primer toga su fudbalski klub Partizan i košarkaški. Od sjaja, dobrih rezultata i pohoda ka evropskom vrhu, pa sve do očaja koji je kulminirao porazom od Krke iz Novog Mesta sa 19 poena razlike. Crno-beli košarkaši su na veliku žalost najveći gubitnici, jer su u martu mesecu pre početka ovog globalnog zla imali sve u svojim rukama. Tako blizu, a opet i tako daleko, "mota" se u glavama "grobara"

Partizan pre korone i posle nje nije višta ista priča, rezultatski, ali i organizaciono. Odlazak Trinkijerija ovog leta, zatim Voldena u Crvenu zvezdu, "zakopale" su Partizan duboko u sredinu tabele ABA lige sa minimalnim šansama da ostvare plasman u plej-of regionalnog takmičenja.

Foto: Starsportphoto©

Čini se da je koronavirus zaustavio nalet "parnog valjka", finansijski, logistički ili kako se već uzme. Ipak, to ne sme biti alibi kako za upravu tako i igrače, iste one hrbare momke pred kojima su do proelotos svi polagali oružja. Naravno, prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu, poznat po svojim pravičnim odlukama, odlučio je da sve prekine i neopravdano ostavi crno-bele bez šanse za viši plasman. Anadolu Efes bez titule, a Zvezdu da pošteno na parketu izbori plasman u Evroligu u kojoj kaska ove sezone kao nikada ranije. Crveno-beli su tako dobili sve kolače, što nikako ne amnestira Partizan od borbe u koju su ušli spuštenog garda. Bez motivacije i želje za sportskom osvetom, na terenu naravno.

Foto: Starsportphoto

I dok čelni Partizana ljudi sede skrštenih ruku u nadi da će Filipovski razdrmati tim i pronaći pobedničku formulu, na početku nove 2021. godine treba se pozabaviti i sa samim igračima koji već godinama nose ovaj sveti dres. Jedan od njih je i svojevremeno veliki talenat srpske košarke, Rade Zagorac, momak koji je daleko od forme, pravih igara, energije, želje za pobedama...

Foto: Starsportphoto

Kada će Zagorac krenuti da igra košarku, pitanje je na koje niko sem njega nema odgovor. Lepo je biti aktivan izvan terena i zagovarati priču oko tzv. Unija igrača, ali na terenu mora ostati srce, krv i znoj. Ruku na srce, možda on bolje i ne može, a "Čekajući Godoa", Partizanu se ne isplati, pošto je već dosta drame u crno-belim redovima. 

Foto: Starsportphoto

Nakon Zagorca okrećemo se i neprepoznatljivom Nemanji Gordiću, momku koji je od marta meseca pa sve do danas zaboravio da igra košarke, tačnije da diše na terenu. Šta je po sredi kada je Gordić u pitanju, ostaje pitanje, a on je brže bolje spakovao kofere i otisnuo se put Bara. Zamena za Korija Voldena u vidu Milera Mekintajera je lakša prehlada. Sem košgeterskih sposobnosti i individualnog kvaliteta, Mekintajer je kao stvoren za cirkusku košarku, bez ikakvih obaveza u odbrani i odgovornosti prema organizaciji igre. Takav igrač, kao što je tzv. "CCM", u nekom prošlom Partizanu dok ga je krojio Dule Vujošević verovatno bi bio samo trenutni prolaznik. Duleta više nema, pa se treba okrenuti ka onome čime crno-beli raspolažu.

Foto: Starsportphoto

Na predsedniku Ostoji Mijailoviću je da osmisli način izlaska iz trenutne krize, na menadžementu da skrpi rašiveno, a na treneru i igračima da probude inat jedni u drugima. Vreme je čuda, ide Božić, a najlepši poklon Grobarima bio bi da ponovo gledaju onaj Partizan pre početka pandemije. U protivnom, vreme je za promene na svim nivoima.

Foto: Starsportphoto

Vreme je da se okrenemo i najpopularnijem sportu na svetu. Partizan je jedna čudna fudbalska priča sa tragičnim krajem u Hagu protiv Az Alkmara, tužnom sudbinom u meču sa Šarloa i nesretnim odlaskom Save Miloševića sa klupe tek zahuhtalog "parnog valjka".

Foto: Starsportphoto

Osam vezanih pobeda u "nikada jačoj Superligi Srbije" bez učešća u Evropi, uspeh je kojim se diči novi šef struke Aleksandar Stanojević. Trener koji se u ostalim klubovima, sem u Partizanu, zadržavao kao sneg u martu ili aprilu mesecu. 

Foto: Starsportphoto

Ta opijenost navijača "grobara" još više zabrinjava, jer od svog nastanka, i Partizan kao i Crvena zvezda za cilj su imali evropske i svetske domete. Ruku na srce uz mnogo sreće oko žreba u kovid vremenu, ali sa jasnim ciljem, pobeda po svaku cenu, crveno-beli su prvi na tabeli Superlige Srbije uz obezbeđeno proleće u Evropi. I na tome im treba onako "grobarski" objektivno pružiti ruku.

Pravo pitanje je kako će Partizan izgledati naredne godine, kada ga Stnojević ponovo sašije, od rasparanih košulja, pocepanih majica i bušnih čarapa, kakve je i sam pazario na kraju letnjeg prelaznog ruka. Mlaćenje prazne slame...

Sadika je blago rečeno najurio, Suma mu nije po ukusu, Natho van forme, a Banjak ni sam ne zna zašto se nalazi na transfer listi. Grobari se nadaju da će 2021. godine Stanojević okrenuti ploču i zaboraviti na igrače poput Miljkovića, Jojića i ostalih. Lepo je biti dete Partizana, ali dete se ne postaje i ne ostaje u 30. godina!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksej

pre 3 godine

Sramniče, i ovaj tekst si iskoristio da ispoljiš svoje ogromne komplekse prema Stanojeviću. Ti čoveče pišeš za INFORMER i prozivaš Stanojevića... Glupane glupavi, znam da se komentar neće objaviti, al barem ti da ga pročitaš.. Jadan si novinar, koji verovatno ne može da zaradi svojim znanjem za te "rascepane košulje", pa pljuje po drugima.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija