• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2021

23:29

BIVŠI PREDSEDNIK ISKREN DO KOSKE! Partizan mi doneo najveće muke u životu!

Partizan

BIVŠI PREDSEDNIK ISKREN DO KOSKE! Partizan mi doneo najveće muke u životu!

Podeli vest

Iako je osvojio čak šest titula dok je bio predsednik fudbalskog kluba Partizan, Dragan Đurić je često bio osporavan ili čak ismevan, ali niko mu ne može osporiti da je bio izuzetno uspešan funkcioner

Osim što su fudbaleri partizana osvojili 6 puta titulu prvaka države za vreme mandata Dragana Đurića, oni su igrali i Ligu šampiona! Sa druge strane, prodavali su se igrači, neki prerano, pa je to  doprinelo da se pomešaju osećanja prema njemu kod "grobara".

Đurić se otvorio u ispovesti za Kurir i detaljno pričao o svom životu i Partizanu. 

-Dao sam sve od sebe da Partizan uspe. I taj Partizan me je koštao najvećih muka koje sam imao u životu! Ali, ne kajem se. Svako od nas treba da ima neki Partizan ili Zvezdu, Vojvodinu, Radnički, nešto što je prvo posle familije.  Đurići su partizanovci, možda od nas 20 u familiji da je dvoje bilo zvezdaša, ostalo su sve partizanovci. Baš zbog mržnje koju su hajdukovci imali tamo na Korčuli, postao sam još veći partizanovac. Nažalost, ja sam i familiju zapostavio zarad Partizanovog uspeha. Mislim da sam sve što sam uradio za Partizan uradio dobro i ništa da sam znao da je loše. A to je vrlo važno. Radio sam kao da je to više nego moje i poštovao kao da je više nego moje - kaže Đurić.

Bio je iskren kada je upitan da prokomentariše Partizan danas...

- Danas prvo gledaju, što kažu Crnogorci, 'svoje dupe i sebe', pa onda Partizan. Nema poštovanja prema klubu. Za vreme mog predsednikovanja imao sam ozbiljan upravni odbor, ozbiljne ljude... Uvek sam se družio sa starijima i učio od njih. Da li je to dobro? Vreme mi je pokazalo da je dobro. Nikad nije bilo problema s transferima. Bila je istraga, ali je pokazala da je bilo nula problema. Nula! Sve je bilo čisto. A pravili smo ozbiljne transfere, Ljajić i Tošić u Mančester junajted, Mitrović u Anderleht, Markec u Benfiku za devet miliona, to je kao sad 35 miliona, ma, to niko nije mogao da veruje. Ponavljam, sve je bilo čisto, nosili su posle našeg odlaska sve papire u MUP i ništa. Dva-tri puta je sprovođena istraga i završena bez problema. Sve čisto. Za vreme dok sam ja bio predsednik, poslovanje Partizana je bilo čisto kao suza i ponosan sam na to - priča Đurić.

Foto: Starsportphoto

Dragan Đurić je imao mnogo uspeha u predsedničkoj fotelji Partizana

Ipak, i on je završio u pritvoru...

- Ovde u Srbiji se gleda da se uspešnom čoveku 'skine glava'. Mislim da ništa od toga nije trebalo da se desi, ali je velika škola. Život je to. Sećam se, kad sam izašao, da me je pozvao (sadašnji direktor Crvene zvezde, Zvezdan) Terzić, koji je ranije bio devet meseci zatvoren, od toga u samici proveo nekoliko meseci. To samo jaki ljudi mogu izdržati. Prvo što mi je rekao je: 'To je život, ne poštujem čoveka koji nije bio u pritvoru'. Ma, bio je Džaja, bio je Tito, mnogi veliki ljudi- priča Đurić.

Foto: Informer

Đurićevog tvrdi da je i porodicu zapostavio zbog Partizana...

Za kraj je dodao:

-Sve što sam grešio, koštalo me je. Da sam Partizan napustio godinu dana ranije, ne bih imao problem o kom sam vam sad pričao. Ali, i to mi je dalo snagu. Greške su vrlo surove ako ne znaš gde si pogrešio. A ja znam gde sam grešio. Moji bliski prijatelji su mi rekli: 'Uzeo si pet titula za pet godina, povuci se', ali me je vuklo još i još. To je jedna od grešaka koje sam napravio. Najvažnije je da za svaku grešku znam gde sam je napravio. A ima primera i gde sam namerno pogrešiо - zaključio je Đurić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija