• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2021

15:15

STANOJEVIĆ PRED 100. UTAKMICU U PARTIZANU! Sećam se derbija koji je doneo titulu, ulaska u Ligu šampiona....

Partizan

STANOJEVIĆ PRED 100. UTAKMICU U PARTIZANU! Sećam se derbija koji je doneo titulu, ulaska u Ligu šampiona....

Podeli vest

Fudbaleri Partizana u nedelju od 13 časova protiv Radnika jure 12. pobedu u nizu

Trener Aleksandar Stanojević na tom meču će obeležiti jubilej na klupi "parnog valjka". 
Stanojeviću će to biti 100. utakmica kao treneru Partizana, a cilj za crno-bele je i ovoga puta isti - nastaviti pobedničku seriju i protiv Surduličana.

- Ista mi je priča pred svaku utakmicu. Imamo veliki oprez. To je ekipa u naletu, fokusirani smo maksimalno i potpuno spremni smo. Nije lako pobeđivati u nizu, zato imamo veliki respekt za svakog protivnika.

Stanojević je istakao da mu je čast što je uopšte trener Partizana i da mu je posle svega statistika manje važna.

Filip nije spreman

Šef struke "parnog valjka" se osvrnuo i na to kada će Filip Stevanović ponovo biti u timu.

- Filip Stevanović je bio u protokolu i u Ivanjici. On nije prošao pripreme, nije fizički spreman. Moraće da pojača rad na treninzima. Sve zavisi od njega kada će biti onaj stari i mi ga željno čekamo.

- Čast je da sam trener ovde u ovakvoj gromadi od kluba. Brojke su i bitne i nisu bitne, za mene su neke druge stvari bitnije. Tumbaković je za naše novije generacije taj trener svih trenera. Ako pričamo o istoriji trenera Partizana, imate Tumbakovića i sve ostale nas. Da li neko ima 100 ili malo manje ili više, to je nebitno.

Prisetio se najjačih sećanja iz prethodnih 99 vođenja crno-belih.

- Sećam se prve utakmice protiv Rada, sećam se prvog treninga na Teleoptiku. Sećam se prvog derbija koji je doneo titulu i mog prvog izlaska u Evropu i ulaska u Ligu šampiona. U Partizanu imamo jednu posebnu emociju i samo to da ste deo ove priče vam da je osećaj pripadnosti. Taj osećaj je važniji od bilo koje brojke. Taj sistem vrednosti želim da prenesem na mlađe generacije.

Stanojević žali što Partizan nije doveo još jednog napadača nakon što se Žan Kristof Bajbek nedavno povredio.

Foto: Starsportphoto

 

- Ne kajem se od onog trenutka kada smo shvatili da Nikola Štulić odgovara svim našim zahtevima. Odigrao je odlično kraj jeseni, pripreme je radio dobro. Jednostavno, imate dve varijante - da ispratite i ispoštujete mladog igrača. Možda je lakše da dovedete stranca, ali onda zatvarate prostor mladom igraču za kojeg mislim da je sjajan. Doneo nam je već neke pobedonosne golove.

Radnik  ima najboljeg strelac Superlige, pošto je Milan Makarić postigao 15 golova. 

- Kada igrač koji nije iz top 4 kluba u Srbiji postigne toliko golova, to je za respekt. Gledam na njega kao na kvalitetnog igrača koji na razne načine postiže golove. Može i sam da reši utakmicu, može i uz pomoć saigrača - rekao je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Palo Zingaro

pre 3 godine

Nemaaaa... Života od sjećanja.... ???

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20