• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2021

12:07

FILIPOVSKI OTVORIO DUŠU! ISKREN DO KOSKE! Sada znam kako se vodi tim u haotičnim uslovima!

Partizan

FILIPOVSKI OTVORIO DUŠU! ISKREN DO KOSKE! Sada znam kako se vodi tim u haotičnim uslovima!

Podeli vest

Košarkaši Partizana imaju sezonu za zaborav... Problemi su iz dana u dan sve veći, a trener crno - belih Saša Filipovski samo želi da vidi zdrave igrače koji daju maksimum

Šanse za plej-of u ABA ligi Partizana gotovo sigurno ne postoje, poraženi su izabranici Saše Filipovskog  u polufinalu kupa, a jedina nada da izvuju sezonu im je Evrokup.

Ne zna se šta je gore u ovom monetu, slabi rezultati ili ne baš najbolji nastupi igrača.

- Za ova četiri meseca završio sam još jedan fakultet, na temu: 'Kako voditi tim u haotičnim uslovima"- rekao je trener Sašo Filipovski za Žurnal.

Foto: Starsportphoto

Ne igra Partizan onako kako priželjkuju navijači, a ni sam Filipovski...

Od kada je preuzeo tim od Vlada Šćepanovića, situacija se nije popravila, a problemi se gomilaju.

- Imamo mnogo problema sa povredama. Novica Veličković je jako izvrnuo zglob. Povredio se i Vil Mozli, čekamo da vidimo prirodu njegove povrede. Istegao je butni mišić. Nadam se da nije došlo do pucanja. Nije mogao da nastavi trening, osetio je jak bol u kvadricepsu. Markus Pejdž ima problem sa Ahilovom tetivom. Taj problem vuče neko vreme. Bol je postajao sve veći, odsutan je već sedam dana. Njih trojicu praktično nemamo - otkrio je Filipovski.

Partizan očekuju utakmice protiv Zadra u ABA, pa Trenta u Evrokupu.

- Sport je vrlo zahtevan posao, jer uvek moraš da igraš na sto odsto. Ako nemaš koncentraciju, dolazi do povreda. Idemo korak po korak. Pazićemo na umor, na povređene igrače. Probaćemo da rasporedimo minutažu. Važno je i da ostanemo zdravi. Ali, i da odigramo na najvišem mogućem nivou. Koliko nam to situacija dopušta. Za svaki trening imam opcije A, B i C, jer nikad ne znaš koliko će igrača moći da trenira. Jedan dan smo trenirali i sa samo devetoricom, ceo trening 'četiri na četiri'. Povratkom reprezentativaca, Ognjena Jaramaza i Nemanje Dangubića, imamo jedanaestoricu i u utorak smo dobro trenirali-  kaže trener crno - belih.

Mozli se povredio, ali je Mika ušao u dobru formu i već u nekoliko mečeva je bio jedan od najboljih igrača i to na svojoj prirodnoj poziciji centra.

Foto: Starsportphoto

Evrokup može da spasi sezonu...

- Znate kako, imamo tri 'petice' i svima treba da se razdeli minutaža. Jer svako od njih želi da igra. Nije lako to rasporediti. Čak ako svako od njih igra po šest minuta, onaj treći čeka 12. I to opet nije u redu. Šta god da se uradi, nije u redu. Mika je trenutno u dobroj formi, dobro igra. Svoje minute dobro odrađuje, a i zaslužuje ih ponašanjem na treninzima. Videćemo sad šta će biti dalje. Povrede su nam promenile fizionomiju tima. Rade Zagorac će morati malo na 'četvorku', čak i Dangubić. Po potrebi će i Mika morati na tu poziciju, Rašon Tomas ne može sam da izvuče 40 minuta - rekao je Filipovski i dodao:

Foto: Starsportphoto

Partizan mora što pre da izađe iz krize...

- Imate igrače koje ne trpe konkurenciju, koji mogu da igraju samo ako su 35 minuta na terenu. Ali, košarka je kolektivni sport. Igramo na dva fronta, puno je to utakmica. Igrač mora da je profesionalac, da prihvati ulogu i da deli minute. U današnjoj košarci igrač ne može da igra 40 minuta, čak ni 35. Postala je umetnost podeliti minute, da bi svaki igrač bio zadovoljan. Ali, o tome treba brinuti kada se radi selekcija ekipe, na početku sezone. Jer dupliranje pozicija i zahteva, dovodi do nezadovoljstva i problema kakve imamo. A imamo ih od početka sezone, previše je igrača na nekim pozicijama. Zato su neki i otišli. Da bi se drugima dao prostor i minuti objasnio.

Filipovski je svestan šta smeta pojedinim igračima.

- Ko nije zadovoljan, uvek može da nađe nešto što mu smeta. Ako nisu minuti, onda je uloga. Ako nije uloga, onda je da li je dobio loptu ili nije. Pa da li je dobio loptu levo ili desno. Nema kraja brigama, ako želimo da pričamo o tome. Igrači su profesionalci, oni treba da prihvate zahteve i uloge koje su tu. Ono što je napravljeno, od toga treba da se izvuče maksimum do kraja sezone- kaže Filipovski.

Foto: Starsportphoto

Filipovski sada zna kako je raditi u "haotičnim" uslovima...

Koliko može ovaj Partizan i šta mu je maksimum?

- Kad dođem na trening i vidim koliko ih imam, koliko su umorni ili povređeni, pa da iz njih izvučem sto posto. Teško je u ovakvoj sezoni postavljati neke apsolutne ciljeve. Borimo se iz treninga u trening. Pokušavamo da uvek damo maksimum, da dobijemo svaku utakmice. Mnogo njih smo izgubili na jednu loptu. Šta je maksimum? Dati sve od sebe, igrati na način kako treniramo, timski. Ostaviti srce na parketu. Trudimo se da izvučemo iz ove sezone maksimum, da ispoštujemo igrače koje imamo. To je taj put kojim mi koračamo- zaključio je je Sašo Filipovski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!
Kolumne

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!

Politički filozof Dragoljub Kojčić poručio je u svojoj kolumni da, umesto da misija opozicije bude doprinos napretku nacije u svakom smislu, od ekonomskog do obrazovnog i kulturnog, ona nas vraća u predracionalno stanje, ne nudeći utemeljenu metodologiju koja bi se primereno bavila litijumom i eventualnim rizicima.

01.09.2024

09:36

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija