• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2021

19:45 >> 22:21

ZAVRŠENA EVROPSKA PRIČA! Partizan ispao iz Evrokupa /VIDEO/

Partizan

ZAVRŠENA EVROPSKA PRIČA! Partizan ispao iz Evrokupa /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana poraženi su u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa od Metropolitana sa 75:70 (19:21, 16:14, 21:24, 19:11) i na taj način se oprostili od daljeg takmičenja

Crno-belima je bila potrebna pobeda od pet ili više poena razlike kako bi se domogli četvrtfinala, ali do toga nisu došli.

Podsetimo, "parni valjak" je na ovoj utakmici bio domaćin u ljubljanskoj hali "stožice", pa je i to možda odigralo ulogu u konačnom ishodu. Takva odluka je doneta pošto je Metropolitran tražio preseljenje domaćinstva zbog francuskih propisa, koji nalažu obavezan karantin nakon povratka iz neke zemlje izvan Evropske unije.

Debi na klupi Partizana je na ovom meču imao Aleksandar Matović koji nije uspeo da trgne ekipu posle serije poraza i napravi podvig, iako su njegovi puleni početkom poslednje četvrtine bili u jako dobroj poziciji. Međutim, iskusni lisac Jure Zdovc ga je nadmudrio u neizvesnoj završnici i odveo svoj tim u narednu fazu.

Tokom prve četvrtine su se obe ekipe smenjivale u prednosti, a ta deonica je završena serijom Partizana od 5:0, pa su crno-beli imali dva poena prednosti nakon uvodnih deset minuta. Drugu četvrtinu je obeležila serija Metropolitana od 7:0 kojom su gosti preokrenuli rezultat, ali je do poluvremena ekipa iz Humske došla do izjednačenja, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom 35:35.

Kompletna treća četvrtina je prošla u serijama. Na startu je Partizan otišao na 'plus pet', ali je odmah posle toga Metropolitan preokrenuo rezultat. Međutim, trgli su se crno-beli i ponovo preuzeli vođstvo, ali je usledila nova serija 6:0 Francuza, koji su tada poveli 53:49. Međutim, do kraja četvrtine su crno-beli odigrali kao u transu, pa su uoči poslednjih deset minuta imali prednost od 59:56.

Na startu poslednje četvrtine je Partizan pogodio dve trojke i odvojio se na maksimalnih 'plus devet', ali je tada Jure Zdovc poszvao tajm-aut koji je prelomio utakmicu. Do kraja meča su Francuzi postigli 19 poena, a ekipa "parnog valjka" samo pet, pa je na taj način okončana evropska sezona u Humskoj.

Najraspoloženiji u ekipi Partizana bio je Rašon Tomas sa 20 poena i indeksom korisnosti 31, a dvocifren je bio samo još Džošua Perkins sa deset. Takođe, blizu dabl-dabla bio je Nikola Janković koji je imao učinak od devet pone i deset skokova.

Sa druge strane, najzaslužniji za pobedu Metropolitana bio je Entoni Braun sa 18 poena, a najveću podršku mu je pružio David Mišino koji je dodao 14.

Partizan - Metropolitan 70:75 (21:19, 14:16, 24:21, 11:19)

DVORANA: "Stožice" (Ljubljana)

SUDIJE: Danijel Hirezuelo, Nik van den Bruk, Stanislav Valeev

PARTIZAN: Pejdž 8, Dangubić 8, Stefanović, Jaramaz 8, Veličković 2, Perkins 10, Jovanović, Janković 9, Radovanović, Tomas 20, Trifunović 5. Trener: Aleksandar Matović.

METROPOLITAN: B. Braun 8, Konate 10, Mišino 14, Ros 5, Sako, Pinolt, Gudvin 4, E. Braun 18, Ovens 5, Šikoko 4, Žina 7. Trener: Jure Zdovc.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Kraj! Metropolitan pobeđuje rezultatom 75:70 i odlazi u četvrtfinale Evrokupa!

 

40. minut - Konate pogađa za 75:69, a na drugoj strani 16 sekundi pre kraja meča Perkins ubacuje jedno bacanje za 75:70.

Entoni Braun pogađa novu trojku, Metropolitan vodi 73:69. Matović još jednom zove tajm-aut, a do kraja je ostalo 49 sekundi.

39. minut - Jedno od dva slobodna bacanja pogađa Rašon Tomas, Francuzi vode 70:69.

38. minut - Brendon Braun pogađa trojku, Metropolitan vodi 70:68. Francuzi su u seriji 9:2. Novi minut odmora traži Matović.

Entoni Braun je sa dva bacanja preokrenuo rezultat, pa je Nikola Janković zakucavanjem vratio prednost "parnom valjku" 68:67.

 

37. minut - Brendon Braun smanjuje na 66:65, pa Matović zove tajm-aut.

36. minut - Konate je sa dva pogođena bacanja smanjio na 66:63.

35. minut - Jedno slobodna bacanje pogađa Nemanja Dangubić za 66:61.

34. minut - Na seriju Partizana je Metropolitan odgovorio svojom i smanjio je razliku na 'minus četiri' - 65:61.

32. minut - Perkins i Jaramaz trojkama otvaraju poslednju deonicu, pa Partizan vodi 65:56, a Jure Zdovc traži tajm-aut.

Treća četvrtina

Kraj četvrtine! Uoči poslednjih deset minuta Partizan vodi 59:56.

 

29. minut - Džošua Perki8ns odlepljuje Partizan na 'plus četiri' - 57:53.

28. minut - Partizan je u seriji 6:0 i preokreće rezultat na 55:53. Po dva poena su ubacili Veličković, Jaramaz i Janković.

27. minut - Trojkom Tomera Žine je Metropolitan preokrenuo, a potom je zakucao Džoš Ovens uz faul i bio je precizan sa linije penala, pa Francuzi sada imaju četiri poena prednosti - 53:49.

 

26. minut - Partizan održava prednost - 49:47.

24. minut - Pejdž je pogodio trojku, zatim Ros dvojku, a potom Dangubić 2+1 za 46:43 za crno-bele.

23. minut - Trojkama Maksima Rosa i Entonija Brauna Francuzi preuzimaju vođstvo 41:40.

22. minut - Nemanja Dangubić pogađa za 40:35.

21. minut - Drugo poluvreme otvara Tomas sa kompletiranim 2+1, pa Partizan vodi 38:35.

Druga četvrtina

Poluvreme! Posle prvih 20 minuta igre u "Stožicama" rezultat je nerešen - 35:35.

 

20. minut - Rašon Tomas je sa dva pogotka iz slobodnih bacanja nastavio seriju Partizana, ali je istom merom uzvratio David Mišino koji sada ima 12 poena. Rezultat je 35:35.

19. minut - Seriju Partizana nastavio je Ognjen Jaramaz trojkom i tako poravnao rezultat na 33:33.

17. minut - Posle minuta odmora je Konate pogodio trojku, a onda je Rašon Tomas vezao četiri poena, pa tim iz Pariza vodi 33:30.

16. minut - Francuzi u seriji dolaze do 30:26, a Aleksandar Matović traži tajm-aut.

14. minut - Bolje odbrane i jednih i drugih rezuiltirale su samo jednim poenom francuskog tima u proteklopm periodu - 24:24.

12. minut - Šikoko je doneo izjednačenje Metropolitanu, ali je onda Tomas ubacio jedno slobodno bacanje za 24:23.

11. minut - Pejdž je poenima otvorio drugu četvrtinu, ali je ubrzo Šikoko vratio tim iz Pariza na dva poena zaostatka (23:21).

Prva četvrtina

Kraj četvrtine! Markus Pejdž je trojkom doneo izjednačenje Partizanu, a onda je Dangubić zakucavanjem preokrenuo rezultat na 21:19.

 

10. minut - Perkins vraća trojku Brauna za 16:19.

8. minut - Francuzi u seriji, preokreću na 16:13 trojkom Mišinoa i zakucavanjem Ovensa posle alej-upa.

 

6. minut - Partizan poenima Tomasa i Trifunovića dolazi do preokreta - 13:11.

5. minut - Na polovini prve deonice Metropolitan vodi 11:9, a kod crno-belih su sve poene postigli Janković i Tomas.

3. minut - Partizan preokreće na 8:7, a sada je četiri poena vezao Rašon Tomas. Na drugoj strani je isto toliko postigao David Mišino.

2. minut - Francuzi vode 5:4. Sve poene za crno-bele je postigao Nikola Janković.

Utakmica je počela!

20.25 - Do početka meča ostalo je još pet minuta.

20.00 - Uoči meča sa francuskim timom, novi trener Partizana Aleksandar Matović je izneo svoja očekivanja.

- Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu.Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8 - rekao je Matović.

19.45 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Partizan - Metropolitan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija