• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2021

17:21 >> 18:53

PARTIZAN KONAČNO POBEDIO! Crno-beli trijumfom protiv Mornara prekinuli nezapamćenu seriju poraza /VIDEO/

Partizan

PARTIZAN KONAČNO POBEDIO! Crno-beli trijumfom protiv Mornara prekinuli nezapamćenu seriju poraza /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Mornar rezultatom 83:75 (18:16, 24:20, 20:20, 21:19) u okviru 22. kola ABA lige

Ovom pobedom, Partizan je prekinuo seriju od sedam vezanih poraza u regionalnom takmičenju.

Partizan se trijumfom u Hali sportova "Ranko Žeravica" odmakao od borbe za opstanak u ABA ligi i sada ima skor 8-13. Sa druge strane, Mornar je sebi otežao posao u borbi za plej-of, pošto je ovo Baranima bio peti poraz, uz 17 ostvarenih pobeda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Utakmica na Novom Beogradu je započla ujednačenom igrom koja je trajala do poslednjeg dela uvodne četvrtine. Tada je Mornar napravio seriju 6:0, na koju je Partizan imao identičan odgovor, pa je posle prvih deset minuta ekipa Aleksandra Matovića vodila 18:16.

Druga deonica je obeležena serijama oba tima. Već na startu je Mornar napravio 6:0, ali je Partizan ponovo uzvratio istom merom. Posle toga su Barani bili u novom naletu (10:2), ali je potom usledila serija crno-belih od 11:0, kojom su preokrenuli na 37:32. Do kraja poluvremena su obe ekipe postigle po dva koša, s tim što je jedan Partizanov bio trojka, pa se na pauzu otišlo rezultatom 42:36 za "parni valjak".

Kompletna treća četvrtina je protekla u ravnopravnoj igri "koš za koš", maltene svih deset minuta. Na kraju je i taj period završen nerešeno (20:20), pa je Partizan pred poslednjih deset minuta imao 'plus šest' - 62:56.

Poslednju deonicu je domaći tim odigrao kao u transu. Crno-beli su konstantno povećavali razliku, a do maksimalnih +16 (79:63) su stigli na tri i po minuta do kraja. Od tog momenta su Barani uspeli da zaigraju malo bolje i da ublaže poraz, a konačan rezultat je bio 83:75,

Najzaslužniji za pobedu crno-belih bio je Rašon Tomas sa 18 poena i 13 skokova, a još četvorica igrača "parnog valjka" je bilo dvocifreno. Markus Pejdž je ubacio 14 poena, Džošua Perkins 12, Ognjen Jaramaz 11, a Vil Mozli je dodao deset.

U poraženom timu je prednjačio Tejlor Smit sa 15 poena, a pratio ga je Džonatan Hamilton sa 11.

Partizan - Mornar 83:75 (18:16, 24:20, 20:20, 21:19)

DVORANA: Hala sportova "Ranko Žeravica" (Beograd)

SUDIJE: Josip Radojković, Luka Kardum, Krunoslav Peić

PARTIZAN: Pejdž 14, Dangubić 9, Stefanović, Jaramaz 11, Veličković 3, Perkins 12, Jovanović, Janković 4, Radovanović, Tomas 18, Trifunović 2, Mozli 10. Trener: Aleksandar Matović.

MORNAR: Gejbrijel 8, Nidam, Jeremić 9, Gordić 9, Šehović 1, Smit 15, Vajthed 3, Lazić 8, Hamilton 11, Vranješ 5, Bjelica, Luković 6. Trener: Mihailo Pavićević.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju, Partizan je slavio rezultatom 83:75!

 

Usledila je dvojka Mozlija, pa trojka Vajtheda na drugoj strani kojom je Mornar prišao na jednocifren zaostatak. Partizan je 100 sekundi pre kraja vodio 81:72.

Barani su bili u seriji posle minuta pauze i prišli su na deset poena zaostatka (79:69), pa je tajm-aut zatražio i Matović.

Novu najveću prednost Partizanu je doneo Markus Pejdž trojkom za 79:63, tri i po minuta pre kraja, a Pavićević je uzeo novi tajm-aut.

Dangubić i Jaramaz su trojkama odveli Partizan na +15 (76:61), u trenutku kada je ostalo nešto više od četiri minuta igre do kraja.

Posle minuta odmora je Džoš Perkins pogodio trojku, a potom i Marko Jeremić za goste, pa je rezultat bio 70:59 za Partizan, a Aleksandar Matović je pozvao tajm-aut.

Fenomenalno je Partizan otvorio poslednju četvrtinu, serijom 5:0, pa je Pavićević posle nešto više od minut i po igre zatražio tajm-aut pri vođstvu crno-belih od 67:56.

 

Treća četvrtina

Na kraju poptuno ujednačene treće četvrtine je rezultat bio 62:56 za Partizan.

 

Stvari se nisu menjale ni u nastavku, pa je malo manje od dva minuta pre kraja Partizan vodio 57:52.

Utakmica je nastavljena u istom ritmu, pa je nešto manje od pet minuta pre kraja treće četvrtine rezultat bio 51:47 za crno-bele.

 

Drugo poluvreme je počelo igrom "koš za koš". Obe ekipe su pogađale i posle tri minuta igre je rezultat bio 46:41 za Partizan.

Druga četvrtina

Do kraja poluvremena su Aleksandar Lazić i Džonatan Hamilton zakucali u ekipi Mornara, dok je za Partizan Džoš Perkins pogodio trojku, a Vil Mozli dvojku, pa se na 15-minutni odmor otišlo rezultatom 42:36 za "parni valjak".

 

Međutim, ni minut pauze nije pomogao gostima da se konsoliduju, pa su crno-beli nastavili svoju seriju i došli su do 37:32, kada je Pavićević zatražio novi tajm-aut, na 77 sekundi do poluvremena.

 

Posle toga su usledili novi poeni Tomasa i Dangubića kojim je Partizan prišao na dva poena zaostatka, 32:30, pa je Pavićević pozvao tajm-aut.

Nalet Barana je na kratko prekinuo Tomas, ali je usledio novi kojim se ekipa Mihaila Pavićevića odlepila na maksimalnih 'plus šest' (32:26).

Na seriju crno-belih je Mornar imao spreman odgovor, pa je sa pet vezanih poena prešao u vođstvo od 27:24.

 

Posle tajm-auta je usledila serija Partizana u kojoj su po tri poena postigli Dangubić i Tomas, pa je posle tri minuta igre u durgoj četvrtini "parni valjak" vodio 24:22.

Druga deonica je otvorena sa dve trojke Mornara koje su pogodili Hamilton i Gejbrijel za 22:18, pa je Matović zatražio minut odmora.

Prva četvrtina

Do kraja četvrtine je Partizan vezaopet poena, trojkom Veličkovića i bacanjima Pejdža, pa posle prvih deset minuta crno-beli vode 18:16.

 

Međutim, tada je usledila serija od 6:0 Barana, koju je jednim pogođenim slobodnim bacanjem prekinuo Nemanja Dangubić i tada je smanjio prednost gostiju na 16:13.

Na polovini prve deonice je jedno slobodno bacanje pogodio Sead Šehović, pa su usledile trojke Markusa Pejdža i Nemanje Vranješa, a zatim je Jarmaz pogodio polaganje uz faul i bio je precizan iz dodatnog bacanja, pa je Partizan imao prednost 12:10.

Na sledeći koš se čekalo puna dva minuta, a postigao ga je Tejlor Smit, ali je već u narendom napadu na 6:6 poravnao Uroš Trifunović.

Utakmica je počela veoma efikasno i već posle 90 sekundi igre je rezultat bio 4:4.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija