• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J.N.

25.03.2021

14:57

ILIEV ZA INFORMER PROGOVORIO O POTCENJIVANJU U JAVNOSTI! Smeju mi se, a Partizanu sam doneo 61.000.000 evra!

Partizan

ILIEV ZA INFORMER PROGOVORIO O POTCENJIVANJU U JAVNOSTI! Smeju mi se, a Partizanu sam doneo 61.000.000 evra!

Podeli vest

Znam da mi se mnogi i dalje smeju, ali to su zlonamerni ili neupućeni ljudi, kaže za Informer nezvanični sportski direktor Partizana Ivica Iliev!

Od njegovog dolaska u Humsku crno-beli su na transferima zaradili 61 milion evra, ali uprkos tome, deo navijača ga i dalje osporava.

Ivica Iliev je u Partizan došao 2015. godine, a u martu 2019. podneo je ostavku zbog slabih rezultata ekipe i žestokih kritika u javnosti.

Ipak, i posle toga je ostao u klubu i nastavio da radi isti posao. Pokazalo se da je to bio dobar potez, jer su crno-beli na igračima koje je Iliev doveo ostvarili ogroman profit.

Foto: informer

 
TOP PET PRODAJA IVICE ILIEVA:
Strahinja Pavlović (Monako) 10.000.000
Filip Stevanović (Mančester siti) 8.500.000
Nikola Milenković (Fiorentina) 5.100.000
Umar Sadik (Almerija) 5.000.000
Leonardo (Al Ahli) 4.000.000
* Sume su u evrima

 

Nekadašnji reprezentativac svestan je da i dalje ima onih koji ga ne doživljavaju ozbiljno. 

- Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni. Razumem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad. Međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da ume da radi, a vi mu se i dalje smejete, onda je problem u vama, a ne u njemu. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao... - kroz smeh kaže Iliev.

Bivši golgeter iznenađen je činjenicom da je neko primetio rezultate njegovog rada.

Dug i dalje 30 miliona

Uprkos velikoj zaradi od prodaje igrača, FK Partizan i dalje ima dug od oko 30 miliona evra. Iliev tvrdi da nije bilo izvodljivo da klub pokrije sva dugovanja.

- Zbog čega i dalje postoji toliki dug više je pitanje za generalnog direktora nego za mene, ali evo da pokušam da objasnim. Gde su pare koje je Partizan zaradio? To mogu da pitaju samo ljudi koji nisu upućeni u funkcionisanje fudbalskog kluba. Kako mislite da namaknemo budžet od 15 miliona evra godišnje? Tu spadaju plate zaposlenih, fudbalera, rešavanje tekućih problema. Mi nemamo novac od ulaznica. Sad nema publike na stadionu, ali čak i kad se igralo pred publikom, bez evropskih mečeva naš prihod od ulaznica maltene je bio nepostojeći. Nemamo ni sponzore koji bi mogli da nam daju neki ozbiljniji novac. Dakle, živimo uglavnom od transfera - rekao je Iliev.

- Nisam navikao da o meni neko govori lepo, čak i kad se dešavaju lepe stvari. Znam kako sam radio i šta sam sve doneo klubu. Ta suma od 60.970.000 evra nije iznenađenje. Da se razumemo, nisam radio sam, sve je bilo u dogovoru sa predsednikom i generalnim sekretarom, koji su obavili odličan posao. Posledica je da je Partizan danas finansijski stabilan i da dug kluba nije uvećan, uprkos problemima koje je izazvala epidemija korone - poručuje Iliev.

Kao svoj najveći uspeh Iliev izdvaja transfer Umara Sadika u Almeriju.

Visoki Nigerijac prodat je za pet miliona evra i 40 odsto od sledećeg transfera. Sa bonusima, koji su lako ostvarivi, realno je da crno-beli na napadaču iz Nigerije zarade više od deset miliona evra.


- Na transfer Sadika sam posebno ponosan, jer će se ispostaviti da je to najunosnija prodaja nekog stranca sa srpskog tržišta. Takođe sam ponosan i na transfere Strahinje Pavlovića u Monako i Filipa Stevanovića u Mančester siti. Pokazali smo da je i iz Srbije moguće prodati fudbalera za veliki novac. Verujem da ćemo tako i u budućnosti nastaviti - zaključio je Iliev.




 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija