• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2021

21:23 >> 22:43

PARNI VALJAK SAMLEO SLOVENCE! Partizan vezao treću pobedu u ABA ligi /VIDEO/

Partizan

PARNI VALJAK SAMLEO SLOVENCE! Partizan vezao treću pobedu u ABA ligi /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Krku na svom terenu rezultatom 91:67 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14) u utakmici 24. kola ABA lige

Izabranici Aleksandra Matovića su potpuno zasluženo došli do trećeg vezanog trijumfa u ABA ligi.

Crno-beli su od samog starta meča diktirali tempo i, izuzev početka druge četvrtine kada su se gosti vratili u igru, sve vreme su uvećavali prednost, pa se pitanje pobednika uopšte nije postavljalo.

Partizanu je ovo bila deseta pobeda u regionalnom takmičenju, dok je slovenačka ekipa u Hali sportova "Ranko Žeravica" doživela 15. poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ekipa Partizana je odlično ušla u meč i od prvog minuta je bila u vođstvu. Tokom prve deonice se razlika u korist crno-belih povećavala, da bi nešto više od minuta pre kraja po prvi put bila dvocifrena (16:6). Ipak, Luka Lapornik je vezao pet poena i posle uvodne četvrtine je rezultat bio 16:11.

Početak druge četvrtine je bio ujednačen, ali je onda usledila serija Krke kojom su gosti došli do izjednačenja (21:21). Međutim, tada je "parni valjak" ubacio u veću brzinu i stigao je u završnici poluvremena do 14 poena prednosti, ali je ta razlika opet u poslendjem minutu istopljena na 41:33.

Međutim, u trećoj četvrtini crno-beli nisu dozvolili ekipi Dalibora Damjanovića da se primakne, pa su taj period igre odigrali kao u transu i u poslednjih deset minuta su ušli sa 19 poena viška (72:53).

Ni u poslednjoj četvrtini crno-beli se nisu opustili, već su maksimalno "gazili" rivala. Prednost je konstantno rasla, a u nekoliko navrata je bila na maksimalnih +25. Na kraju, Partizan je slavio rezultatom 91:67.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bio je Rašon Tomas sa 17 poena, šest asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte. Osim njega, raspoloženi su bili još Džoš Perkins sa 13 poena, Ognjen Jaramaz sa 12 i pet asistencija, kao i Nikola Janković i Uroš Trifunović koji su dodali po 11 poena.

Na drugoj strani su po 13 poena ubacili Roderik Kemfor i Jure Škifić, a po 11 su postigli Rok Stipčevič i Nejc Barič.

Partizan - Krka 91:67 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14)

DVORANA: Hala sportova "Ranko Žeravica" (Beograd)

SUDIJE: Denis Hadžić, Tomislav Vovk, Radoš Arsenijević

PARTIZAN: Mika 5, Pejdž 2, Dangubić 9, Stefanović 2, Jaramaz 12, Veličković, Perkins 13, Jovanović, Janković 11, Tomas 17, Trifunović 11, Mozli 9. Trener: Aleksandar Matović.

KRKA: Stergar, Kemfor 13, Stipčević 11, Vrabac 5, Barič 11, Kosi, Škifić 13, Škedelj, Lapornik 8, Rebec 3, Vučetić 1, Milovanović 2. Trener: Dalibor Damjanović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju su gosti uspeli minimalno da ublaže poraz, a utakmica je završena rezultatom 91:67!

 

Puleni Aleksandra Matovića su rutinski privodili meč kraju i dva minuta pre kraja su imali +25 (88:63).

 

Četiri minuta pre kraja susreta je rezultat bio 84:61 i Krka je u tim momentima samo pokušavala da koliko-toliko ublaži poraz.

Poslednju četvrtinu je Trifunović otvorio trojkom, a Partizan je svoju prednost nastavljao da povećava, pa je na nešto više od šest minuta do kraja meča rezultat bio 80:55.

Treća četvrtina

Na kraju, uoči poslednjih deset minuta, Partizan ima 19 poena prednosti i vodi 72:53.

 

Partizan je u nastavku dodatno uvećao prednost pogađajući iz svih pozicija, pa je dva minuta pre kraja četvrtine rezultat bio 66:48.

Na polovini treće četvrtine je Partizan vodio 54:41, a u tom momentu je Krka imala baš interesantan šut. Slovenci su pogodili tri slobodna bacanja, četiri dvojke i neverovatnih deset trojki.

Posle tri minuta i 20 sekudni igre u trećoj deonici je Jaramaz sjajno proigrao Jankovića koji je zakucao i vratio Partizan na maksimalnih +14 (52:38). Tada je Dalibor Damjanović zatražio tajm-aut.

 

Vrlo efikasan je bio start drugog poluvremena, jer je u prvih 150 sekundi palo 14 poena, devet ih je ubacio Partizan, a pet Krka. Prema tome, rezultat je u tom trenutku bio 50:38 za crno-bele.

Druga četvrtina

Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi osam poena razlike - 41:33, pošto su gosti pogodili dve dalekometne trojke.

 

"Parni valjak" nije prestajao da melje Slovence, pa je rezultat minut pre kraja druge deonice iznosio 41:27.

Ekipa Aleksandra Matovića je nastavila da povećava razliku, pa je dva i po minuta pre kraja poluvremena vodila 33:24.

 

Ipak, crno-beli su se odmah trgli i serijom 6:0 su se odvojili na 27:21.

Međutim, inda su usledile dve brze trojke Kemfora kojima je Krka izjednačila na 21:21 posle tri minuta igre u drugoj deonici.

Druga četvrtina je otvorena ravnopravnom igrom, pa je ubrzo na semaforu pisalo 21:15 za domaći tim.

Prva četvrtina

Posle tajm-auta je Lapornik vezao pet poena i prepolovio prednost crno-belih na 16:11, što je rezultat kojim je završena prva četvrtina.

 

U naredna dva minuta su Mika i Perkins pogodili dvojke i tako odveli Partizan na dvocifrenu razliku - 16:6, a trener Krke Dalibor Damjanović je odmah reagovao tajm-autom.

U nastavku su po dva poena za crno-bele dali Janković i Jaramaz, dok je trojku za goste pogodio Barič, pa je tri minuta pre kraja četvrtine rezultat bio 12:6 za "parni valjak".

Na polovini uvodne deonice je na semaforu pisalo 8:3, jer su sa linije penala bili precizni Janković jednom i Dangubić dva puta.

Bolje je u meč ušla ekipa Partizana koja je posle tri minuta igre vodila 4:0, zahvaljujući poenima Tomasa i Dangubića. Posle toga je Nikola Janković pogodio jedno slobodno bacanje, a na drugoj strani su tri poena ubacili Škifić i Vrabac za 5:3.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Novak

pre 3 godine

Shjxjdxkkckcckflkcckvlglckfifooffkfoflofflfogofofofofogofofofofififiif

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija