• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2021

17:33

PARTIZAN RAZBIO FMP! Trifunović izrešetao "pantere", crno-beli upisali četvrtu pobedu u nizu! /FOTO/

Partizan

PARTIZAN RAZBIO FMP! Trifunović izrešetao "pantere", crno-beli upisali četvrtu pobedu u nizu! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana deklasirali su FMP u zaostalom meču 16. kola ABA lige rezultatom - 97:74

Partizan je fantastičnom igrom predvođen Urošem Trifunovićem izrešetao "pantere" i upisao četvrtu pobedu u nizu. Posebno tokom prvog poluvremena su crno-beli pogađali skoro sve što su mogli, igrali sjajnu odbranu, pa su bez problema u nastavku sačuvali ogromnu prednost.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Uroš Trifunović, koji je ubacio 22 poena, uz šut za tri poena 6/8, dok su Rašon Tomas i Erik Mika postigli 15, odnosno 13 poena.

Kod ekipe iz Železnika najefikasniji je bio Nemanja Nenadić sa 13 poena.

Foto: Starsportphoto

 

Serijom 5:0 otvorili su crno-beli meč, ali su gosti odmah uzvratili i uhvatili priključaK. Ali, nije to drugo trajalo. Uzvratili su Trifunović, Tomasa i Dangubić spektakularnim zakucavanjem (11:6).  Pejdž trojkom tri minuta pre kraja prve deonice donosi Partizanu +9 , a Dangubić se pobrinuo za dvocifrenu prednost, pa je Partizan nakon prvih 10  minuta vodio 21:13. 

Foto: Starsportphoto

 

Nastavili su crno-beli da gaze "pantere" tokom druge deonice. Napadi crno-belih su bili raznovrsni, šut spolja služi podjednako  kao i tranzicija, dok se rival  mučio u svakom napadu.  Mika je naterao goste da traže tajm-aut posle minut i pošto su crno-beli poveli 28:17. FMP trojkom prilazi na 28:20, ali Mozli sjajno zakucava za +10 - 30:20. Potom je usledila sjajna serija "parnog valjka" od 15:3. 

Foto: Starsportphoto

 

Tifinović se povredio tokom prve deonice posle jednog duela, ali nije ga to zaustavilo. Vratio se trojkom, potom je ubacio još jednu, rešetao je i Mozli, pa je Partizan na odmor otišao sa  +22 - 49:27.

Crno-beli su tokom treće deonice održavali vođstvo. Uroš Trifunović je bio nezustavljiv. Pred početak poslednje deonice imao je šest ubačenih trojki i 20 poena, a Partizan je vodio sa nedostižnih  +22 - 75:53.

Sredinom poslednjeg dela igre crno-beli su imali 30 poena viška (85:55), a na kraju lagana pobeda 97:74.  

Foto: Starsportphoto

 

PARTIZAN - FMP 97:74(21:13, 28:14, 26:26, 22:21 )
 

Dvorana: Hala sportova "Ranko Žeravica". Sudije: Marko Juras, Aleksandar Milojević, Vladimir Vesković

PARTIZAN: Mika 13, Pejdž 11, Dangubić 10, Stefanović, Jaramaz 6, Veličković, Perkins 5, 10as, Jovanović 6, Janković 1, Tomas 15, Trifunović 22, Mozli 8.

FMP: Lazarević 10, Čović, Izundu, Hends 10, Pecarski 16, Šešlija, Nenadić 13, Radonjić 3, Popović 4, Vasić 7, Macura 8, Đorđević 2.

 

 

Foto: Starsportphoto

 

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Ne staje Partizan, Jaramaz, Pejdž i Mozli vode svoj tim na 30 poena viška - 85:55.  

Prekršaj nad Rašonom Tomasom mladog košarkaša koji je nekada bio član Partizana sudije su, nakon gledanja snimka, okarakterisale kao nesportski faul.

Macura smanjuje minus ispod 30 - 92:64.Partizan bi ipak opet mogao FMP-u da ubaci 100 poena, kao u prvom meču kada je bilo 103:90.

Hends je sa linije penala, posle nesportske Lazara Stefanovića, bio uspešan, 92:66. Perkins nije uspeo sa poludistance, a onda je Vasić nagazio liniju auta.  Na kraju ubedljivih 97:74.

 

Foto: Starsportphoto

 

Treća četvrtina


Pejdž poenterski otvara treću četvrtinu. Pecarski uzvraća trojkom pa poentira i Nenadić. Tomas, Dangubić i Jovanović  uzvraćaju s druge strane. 

Trifunović četvrtom trojkom u meču vraća Partizanu 22 poena prednosti, potom ubacuje još jednu, nastavlja da maltretira "pantere" koji gube 63:39. 

Nezaustavljiv je Trifunović, rešeta iz svih pozicija, šestom trojkom na utakmici vodi crno-bele na 70:47. Odavno je pobednik poznat, samo je pitanje kojom razlikom će slaviti crno-beli. Pred poslednjih 10 minuta vodi 75:53. Možda do kraja padne stotka.

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina

Mika tera gosti da traže tajm-aut posle minut i pošto su crno-beli poveli 28:17. FMP trojkom prilazi na 28:20, ali Mozli sjajno zakucava za +10 - 30:20. Potom Jovanović i Mika novim poenima podebljavaju vođsto.

Nastavili su da zatrpavaju koš gostiju, a  Trifunović se vratio na parket trojkom, pa Partizan na polovini četvrtine ima 19 poena viška 39:20 posle serije 15:3.

Foto: Starsportphoto

 

Crno-beli su do kraja odigrali u istom ritmu, sevalo je sa svih strana. Rešetali su goste Trifunović i Mozli, pa Partizan posle prvog poluvremena vodi 49:27.

 

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina


Serijom 5:0 otvorili su crno-beli meč, ali su gosti odmah uzvratili, iskoristili i neke greške Parizana i prišli na 5:4. Ali brzo su uzvratili Trifunović, Tomasa i Dangubić  spektakularnim zakucavanjem (11:6). 

Potom se Trifunović povredio u jednom duelu. Na snimku je delovalo prilično nezgodno, pa Trifunović napušta parket. 

Foto: Starsportphoto

 

Pejdž trojkom tri minuta pre kraja prve deonice donosi Partizanu +9 - 17:8, a Dangubić se pobrinuo za dvocifrenu prednost - 19:9. Ekipa iz Železnika uspela je do kraja četvrtine da smanji minus. Partizan ipak prvih 10 minuta vodi 21:13. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija