• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2021

10:15

VELIKI PROMAŠAJ "PAPRENO" KOŠTAO PARTIZAN! Objavljen ugovor Parahovskog sa Partizanom!

Partizan

VELIKI PROMAŠAJ "PAPRENO" KOŠTAO PARTIZAN! Objavljen ugovor Parahovskog sa Partizanom!

Podeli vest

Partizan je u leto 2019. godine, na insistiranje tadašnjeg trenera Andree Trinkijerija, doveo Artjoma Parahovskog kao veliko pojačanje

Sada je FIBA, odnosno košarkaški tribunal (BAT) koji deluje pod okriljem svetske košarkaške federacije, objavila dokument, koji je rešavao spor beogradskog kluba i košarkaša.

Papreno ga je, međutim ovaj se pokazao kao težak promašaj pa se sa klubom razišao posle samo tri meseca i odigranih 12 utakmica u svim takmičenjima.

Početkom marta ove godine objavljeno je da je "parni valjak" isplatio obaveze prema njemu i njegovim agentima, a FIBA je po završetku postupka objavila javni dokument sa svim detaljima njegovog ugovora.

Foto: Starsportphoto

 

Partizan je "debelo platio" Belorusa. Naime, Parahovski je s Partizanom imao potpisan ugovor na dve godine vredan ukupno 1.125.000 dolara neto. Prva godina (2019/20) trebalo je da donese Parahovskom platu od 575.000 dolara neto, odnosno 57.500 dolara mesečno za narednih deset meseci. Druga godina saradnje donosila je neznatno niža primanja od 550.000 dolara iliti 55.000 dolara mesečno.

U ugovoru je postojala klauzula po kojoj bi Partizan mogao da otkupi njegovu drugu godinu ugovora putem izlazne klauzule za sumu od 50.000 dolara najkasnije do 1. jula 2020. godine.

Parahovski je od Partizana dobio prve dve plate vredne po 57.500 dolara, treća je trebalo da bude isplaćena 15. novembra 2019. godine. Po otvaranju postupka za raskid ugovora Partizan je trebalo da isplati igraču 460.000 dolara za preostali deo sezone 2019/20, plus 50.000 dolara za otkup druge godine ugovora, te agentima proviziju u iznosu od 57.500 dolara.

Pošto dve strane nisu uspele da se dogovore na vreme oko dinamike isplate aktiviran je BAT, posle čega se slučaj završio tek početkom ove godine.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija