• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2021

09:08

STANOJEVIĆ NEMA DILEMU! Najvećeg ZVEZDAŠA ću da STAVIM U TIM ako će da postigne 20 GOLOVA! Zašto se kritikuju Marković, Šćepović, Miljković...?

Starsportphoto

Partizan

STANOJEVIĆ NEMA DILEMU! Najvećeg ZVEZDAŠA ću da STAVIM U TIM ako će da postigne 20 GOLOVA! Zašto se kritikuju Marković, Šćepović, Miljković...?

Podeli vest

Prema rečima šefa stručnog štaba Partizana, Aleksandra Staojevića, niko angažovan sa strane, bilo iz drugog srpskog kluba ili inostranstva, ne može da doživi crno-bele kao momci stasali na terenima Sportskog centra „Zemunelo“. Zato od 29 fudbalera koliko ih je poveo na pripreme u Sloveniju čak 17 čine fudbaleri ponikli u mlađim kategorijama beogradskog kluba

Jedan od najboljih trenera u istoriji Partizana, Aleksandar Stanojević, uvek je bio dosledan svojim stavovima, a otkrio je da kod njega nema ni mrve sujete i da će mu uvek igrati samo najbolji!

- Kvalitet je suština prilikom određivanja ko će da dođe ili igra. Nismo mi navijačko društvo, da sastavljam tim na osnovu toga ko više navija ili ko je duže u Partizanu. Nema veze s vezom. Ne moram sve da objašnjavam. Najvećeg zvezdaša ću da stavim u tim ako će da postigne 20 golova. Osim toga, ni ne znate ko je zvezdaš u našoj ekipi. Ili obrnuto, ko partizanovac u suprotnom taboru. Ako bih krenuo da istražujem, verujem da imamo četvoricu, petoricu... I nemam problem da mi takvi sutra budu glavni. Interesuje me odnos prema našem grbu, profesionalizam i šta mi donosi. Emocija je samo dodatni faktor - rekao je Stanojević u razgovoru za Mozzart Sport!

Foto: fkpartizan.rs

 

Prošle jeseni su se u Gumsku vratili Ivan Obradović, Miloš Jojić, Aleksandar Miljković i Svetozar Marković, zimus Marko Živković, a ovog leta Danilo Pantić! Svi su deca Partizana...

- Kad neko oseća klub znači da je u njemu trenirao od malena, prošao omladinsku školu, drugačije doživljava grb i obavezu prema njemu. Počev od ponašanja u svlačionici, poštovanja dresa, te osećaja pripadnosti crno-beloj beloj. Bez obzira da li ga navijači voleli ili ne, niko ne može da bude privržen klubu kao naša deca. Ima dosta igrača koji su prošli kroz omladinsku školu koje navijači Partizana nisu prihvatili. A ne shvataju da momci toliko vole taj grb... Ta emocija donosi uspeh! Kad imate varijantu da dovedete kvalitetnog stranca, baš vas briga da li oseća klub ili ne. Ako je dobar igrač ne interesuje me osećaj klubu, hoću da ga dovedem. A ako imam mogućnost da biram i dovedem igrača koji poseduje i kvalitet i gaji pripadnost, a nije se u prethodnom periodu dokazao na adekvatan način, uzeću takvu osobu, jer i meni i klubu daje energiju, elan, posebnu emociju. Kod takvih ne mogu da se dese neke stvari kao sa strancima. Priznajem da je od pripadnosti klubu važnije šta će pojedinac na kraju da donese na terenu. Nije taj naš igrač navijač, pa da maše zastavom. Ne, potrebno je da postigne ili namesti gol, osvoji nešto. Tad pripadnost dobija na težini!

Foto: Starsportphoto

 

Umeli su navijači da uzme na zub Marka Šćepovića, Aleksandra Miljkovića, Stefana Babovića, Nemanju Tomića...

- Vidim da sad negoduju i za Lazara Markovića, komentariše se dečko koji je otišao u Benfiku, napravio čudo, kao prvak Portugalije završio u Liverpulu za 25.000.000 evra, kasnije u Fenerbahčeu imao fantastičnu sezonu i sad se kod njega postavlja pitanje. Sve u redu, nije odigrao velike utakmice kako bi trebalo, ali u prvom mandatu je postao A reprezentativac sa 17 godina, s njim smo pobeđivali derbije, ostvario unosan transfer u veliki klub. OK, nije uspeo na Enfildu, ali mnogi nisu. Ja to ne priznajem!

Stanojević brani i Aleksandra Miljkovića, koji nije baš omiljen u očima Grobara. I to zbog nečega što se desilo pre 13 (kiks protiv Sampdorije) i 11 godina (skrivljen penal protiv Genka). Nije dao ni na Marka Šćepovića...

Foto: Printscreen You Tube

 

- Dečko je u mom prvom mandatu osvojio dve titule, učestvovao u plasmanu u Ligu šampiona, igrao izvanredne utakmice protiv vrhunskih igrača, pobeđivao u derbijima... Prihvatam nezadovoljstvo, i iza mog imena će staviti znak pitanja, na nama je da se dokazujemo, ali taj Miljković ne ostavlja samo srce, nego i dušu na terenu. Emociju! Posle svega napravi rezultat. Osim toga, deo je odbrane koja je primila najmanje golova u ligi. U redu, nismo ništa osvojili.... Rezultat na kraju kreira mišljenje. Istok i zapad će biti kritični prema njemu, a neće prema nekom strancu koji, takođe, nije doneo titulu, a jeste nešto na nekim utakmicama. Spremni smo da kritkujemo Stefana Babovića, kapitena, sudeonika u osvajanju velikog broja titula, učesnika pohoda na Ligu šampiona... Ne znam iz kog razloga! Nije mi jasno zašto kritikujemo Marka Šćepovića, a dečko voli Partizan makar koliko i navijač na tribini. Prvi ja neću nikad da kritikujem momke koji se bore, pružaju maksimum i pokazuju neviđenu emociju prema klubu. Hoću im zameriti usko vezano za fudbal, da li su odirgali ovako ili onako. Navijaču neko može da se svidi ili ne, međutim, ne možete pojedincima da opovrgnete konkretne stvati popud titula ili pobeda u derbijima. Uz to, ostavljanje srca na terenu!

Foto: Beta

 

Radosav Petrović, Vladimir Stojković i Saša Zdjelar nisu ponikli u Partizanovoj školi, ali igraju kao da jesu...

- Raća i Saša su Grobari od malena. Imate dosta igrača koji nisu ponikli kod nas. Zatim strance koji su igrači kao da su stasali u Partizanu, davali poslednji atom snage, pokazivali emociju. Naravno da ne znači da ako se sa strane da si manje kvalitetan. Stojković je dublja priča. Nije došao direktno iz Crvene zvezde, u nekom trenutku se, kao dete tog kluba, osećao odbačenim. Njega ni ovde nisu prihvatili u početku, bili su zvižduci, bila je podrška Radiši Iliću, ali se dečko kvalitetom odbrana i odnosom prema Partizanu nametnuo, dokazao pripadnost - zaključio je Aleksandar Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

PITAM SE SAMO KAKO JE LOLA SMILJANJIC VRACEN U PARTIZAN SA DOBROM PLATOM VEC TRI GODINE A NIJE ODIGRAO NI 90 MINUTA.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija