• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

28.07.2021

16:08

STOJKOVIĆ SE U SUZAMA OPROSTIO OD CRNO-BELIH! Idem na put, ali vratiću se u Partizan! Podario sam mu dva sina i ćerku, svi za njega navijaju od rođenja!

Informer

Partizan

STOJKOVIĆ SE U SUZAMA OPROSTIO OD CRNO-BELIH! Idem na put, ali vratiću se u Partizan! Podario sam mu dva sina i ćerku, svi za njega navijaju od rođenja!

Podeli vest

Dosadašnji kapiten crno-belih, Vladimir Stojković (38) otišao iz Humske posle četiri godine, a karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji * Trudio sam se da ne zaplačem, ali nisam uspeo, kaže Stojke

Najbolji golman Partizana u 21. veku po drugi put odlazi iz Humske! Dosadašnji kapiten srpskog vicešampiona, Vladimir Stojković (38) zvanično se rastao sa crno-belima, pošto će karijeru nastaviti u Al Fejhi iz Saudijske Arabije!

Iskusni čuvar mreže je u drugom mandatu proveo četiri godine u taboru 'parnog valjka', odigrao je 140 utakmice i osvojio dva trofeja Kupa. Prethodno je od 2010. do 2014. bio član Partizana. Sada će imati priliku da opet sarađuje sa trenerom Vukom Rašovićem, na čiji poziv je i prihvatio ponudu kluba sa Bliskog istoka.

Foto: Informer

 

Daleko je penzija

Stručni štab i saigrači organizovali su oproštaj popularnom Stojketu, koji nije mogao da zadrži suze.

- Spremao sam se, trudio se da ne zaplačem, ali nisam uspeo. Ovo će mi najviše nedostajati, familijarna atmosfera koje nema nigde na svetu. Partizanu sam podario dva sina i jednu ćerku, svi za njega navijaju od rođenja. Živeo sam svaki dan za crno-bele, najbolje je to moja porodica osetila. Hvala na svemu, ovaj osećaj će nekako zameniti to što u prethodne četiri godine što nismo osvojili titulu. Uvek ću biti tu, uz klub, sada samo idem na put - rekao je Stojković.

Antić 'tata', Stanojević bez premca


Sada već bivši kapiten Partizana nije propustio priliku da pomene i trenere sa kojima je sarađivao.
- Stanojević je bez premca, najbolji trener u mojoj karijeri. Perfekcionista, posvećen fudbalu i klubu 24 sata, sedam dana u nedelji. Upijao sam svaku njegovu rečenicu, ima stavove i energiju koja me hrabri. Cenim i Miroslava Đukića, a srce me boli što sa Slavoljubom Muslinom nismo otišli na Mundijal u Rusiji. Da naglasim, izuzimam Radomira Antića, koji je nedodirljiv. Tata svih trenera i bilo bi smešno da njega poredim sa bilo kim.

Sa selidbom su se složili i najbliži. Iako je duboko zagazio u četvrtu deceniju, još ne razmišlja o povlačenju.

Foto: Starsportphoto

 



- Nije mi bilo teško da prelomim. I supruzi Valentini je bilo jako stresno ovde. Svi znamo šta je i kakav je fudbal u Srbiji. Svašta smo preživeli zajedno, patila je kad i ja, tako da je imala želju da odemo u inostanstvo. Sa Rašovićem sam radio u Partizanu, verujem da ćemo i sada biti uspešni. Odlazim u ligu koja je bolja i organizovanija od naše, u razvijenu zemlju, koja ulaže mnogo novca u fudbal i dovodi sjajne igrače. Verujem da mi ovo nije poslednji angažman u karijeri, planiram da branim još tri-četiri godine.


Za njega je najvažnije da 'parni valjak' ostavlja u sjajnoj poziciji, pošto su na startu nove sezone zabeležene sve tri pobede.

- Odlazim u dobrom raspoloženju, sezona je odlično krenula. I navijači su zadovoljni. Bože zdravlja da što duže potraje. Siguran sam da ovi momci mogu do titule. Borba će biti velika, ali ova grupa je fantastična, vezao sam se za njih. Sa ljudima iz uprave sam bio uvek u korektnim odnosima, ali moram da se zahvalim i ostalima. Svim zaposlenima, počev od Biljane Obradović, preko doktora i fizoterapeuta, ekonoma, konobara, kuvara, portira, čistačica... Svi oni svaki dan naporno rade da igrači imaju vrhunske uslove. Nedostajaće mi - naglasio je Stojković.

Foto: informer

 

Imam naslednike

Radujem se susretima sa Lalom


Ponovo će Stojković imati priliku da igra protiv ekipe na čijoj klupi sedi Nenad Lalatović, pošto je srpski stručnjak nedavno preuzeo Al Batin.
- Lala mi je bio kapiten u Zvezdi. Pamtim ga kao veličinu, brinuo se o meni kada sam bio klinac. Drago mi je što ćemo i u Saudijskoj Arabiji nastaviti da se nadmećemo, kao što smo i ovde dok je bio trener domaćih timova.

Ipak, nije želeo da prognozira ko će biti njegov naslednik na golu srpskog viceprvaka.

- Nezahvalno je da nekoga favorizujem. Poštujem Stevanovića i Popovića, obojica su spremni, a šef će odlučiti. Imaju dobrog učitelja u liku Nemanje Jovšića. Znamo se iz školske klupe, a posle četiri godine saradnje možda je došlo i do zasićenja. Sada je trenutak da se posveti nekom drugom. Želim mu da napravi što više golmana. Povremeno ga je menjao Đorđe Pantić, on je takođe vrhunski trener i voleo bih da i sa njim sarađujem jednog dana.

Navijači crno-belih Stojkovića smatraju legendom, bez obzira što je u karijeri igrao i za Crvenu zvezdu.

- Kada sam video da su me partizanovci prihvatili, postalo mi je jasno kako će to dalje ići. Nikad nisam tražio da me 'grobari' zovu legendom. To su Saša Ilić, Moca Vukotić i ostali velikani. Meni je samo bilo bitno da me poštuju što dajem celog sebe i časno se borim za klub. Drago mi je što sam uspeo u tome. Zato i vidim sebe u Partizanu opet jednog dana. Spreman sam za sve opcije, da li kao igrač, trener ili funkcioner - objasnio je Stojke.

Nisam se folirao

Dao sam srce srpskoj reprezentaciji


Verovatno najbolnija tema za jednog od najboljih srpskih golmana svih vremena je reprezentacija, sa kojom je završio posle Mundijala u Rusiji.
- Prestao sam 2018. da branim za državni tim. Time sam uskraćen da treniram sa vrhunskim igračima. To se nekada osetilo u mojoj formi. Kada radite po 15 dana sa fudbalerima koji svake nedelje igraju na top nivou, lakše se ulazi u ritam. Davao sam srce, trošio se, ali nisam jurio brojke... Majku sam izgubio tokom Partizanove utakmice, oca dok sam branio za Srbiju, ostao sam bez četiri prednja zuba na treningu mlade reprezentacije pred meč sa Portugalom - prisetio se Stojke.

Proslavljeni čuvar mreže je često bio u centru pažnje naše javnosti, kako zbog dobrih odbrana, tako i zbog nekih poteza i izjava na terenu i van njega.

- Bilo je situacija i kada sam branio klub u medijima, jer nisam mogao da ne kažem neke stvari, koliko god one bile teške za mene. Radio sam to da zaštitim momke i trenere sa kojima se borim. To mi je bio jedini motiv. Nikada nisam vodio računa o svojoj slici u javnosti, da nešto pričam samo da bih nekoga oduševio. Predstavljao sam se onakvim kakav sam zaista, da me narod upozna bez foliranja. Znam da sam nekada bio i prgav, da sam možda nekoga i nervirao, ali sve sam radio bez zadnje namere i iz srca.

Naš bivši reprezentativac već sada zna na koji način bi voleo da završi igračku karijeru.

- Kada sam ostao bez roditelja, naučio sam da ne hulim na Božje odluke, da nema izazova koje ne možeš da pobediš. Ovaj osećaj i poštovanje su zamena za stres u poslednje četiri godine. Kada se budem opraštao od fudbala, voleo bih da to bude na stadionu JNA u crno-belom dresu, a onda još jednom u rodnoj Loznici - zaključio je Vladimir Stojković.


 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija