• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2021

19:30 >> 23:53

Drama sa srećnim krajem! Stevanović HEROJ Partizana! Crno-beli sa penala do plej-ofa! /VIDEO/

Starsportphoto©

Partizan

Drama sa srećnim krajem! Stevanović HEROJ Partizana! Crno-beli sa penala do plej-ofa! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija! Posle neviđene drame crno-beli su srušili Soči u penal seriji sa 4:2 (2:2) i tako ostali u Evropi nakon velike borbe u dvomeču sa ruskim timom! 

Foto: Starsportphoto©

Išao je Aleksandar Stevanović istim putem kojim je Tomas Tuhel sinoć osvojio UEFA Superkup, nekoliko minuta pre kraja izveo je Aleksandra Popovića, a na teren poslao Nemanju Stevanovića koji je sa dva odbranjena penala (stativa, drugi on odbranio) poslao Partizan na noge Santa Klari u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija! 

Svi izvođači crno-belih bili su sigrni, Džanaev je bio blizu da odbrani penal Sejdubi Sumi, ali je sreća napokon večeras pogledala Partizan, a lopta se ukotrljala u gol i najavila dramu, ali sa srećnim krajem! 

Foto: Starsportphoto

Ukazivao je Marko Nikolić na to kakav je Soči i šta može da uradi kada pomislite da ih imate, a Partizan ih je imao! Mleli su crno-beli svog rivala i u prvom i u drugom poluvremenu, bili bolji rival, ali su iz dve poluprilike primili dva gola. Ipak, kada se činilo da su crno-beli ispali ukazao se Aleksandar Šćekić u 90. minutu i odveo meč u produžetke, a kasnije i penale. 

Imao je Partizan sve preduslove za dobar rezultat, tribine su bile pune (koliko su dozvoljavale epidemiološke mere), Lazar Marković je delovao kao igrač iz vremena u Benfici, ali nije imao kapiten večeras saigrača koji je raspoložen za igru. Vukao je Markec koliko je mogao, ali sam nije uspeo mnogo. Soči se bez greške branio, izluđivao crno-bele i kaznio nepažnju odbrane. 

Foto: Starsportphoto

Delovalo je da Soči kombinuje oko kaznenog prostora Partizana bez mnogo ideje, Barać je bio na ivici šesnaesterca, a onda je štoper ruskog tima napravio potez o kom će se dugo pričati! Peta za Terekova koji je istrčao sam pred Popovića i lako poslao loptu u bliži ugao gola crno-belih. Imao je Partizan inicijativu i pre i posle gola, pretio je Holender, potom i Urošević, ali gola nije bilo. 

Napokon je Partizan razbio bedem ispred gola Soslana Džanaeva kada je Marković prošao po boku, golman Sočija izbio loptu, ali samo do Jojića koji je lako poslao u nebranjeni deo mreže za 1:1. Ponovo je delovalo da Partizan drži sve u svojim rukama, ali je ponovo usledio šok i matu u tri poteza! Tekerov je postigao i drugi gol, ovoga puta posle asistencije Tsalagova, a onda je Šćekić posle kornera u 90. minutu doneo izjednačenje Partizanu. 

Bolji je bio Soči u dodatnih pola sata! Ispao je Siniša Saničanin dva puta na startu prvog produžetka, ali ga je oba puta spasio Igor Vujačić, prvo je izbio loptu Vorobjevu, a potom i sa gol-linije skinuo loptu posle loba istog igrača. Imao je svoj "bljesak" i Aleksandar Popović u 96. minutu kada je skinuo zicer Burmisovu, te je meč otišao u penale! 

Foto: Starsportphoto©

PARTIZAN - SOČI   2:2 (0:1)

Strelci: Jojić 55, Šćekić 90 - Terekov 33, 76
Stadion Partizana, Beograd     Sudija: Jakob Kelet, Danska

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Holeneder, Natko, Marković - Rikardo
Trener: Aleksandar Stanojević

Soči: Džanaev - Terekov, Barać, Rodrigao, Prokin, Zaika - Popov, Noboa, Tsalagov, Iusupov - Barasov
Trener: Vladimir Fedotov

Tok meča: 

Penali: 

3:2 - BRANI STEVANOVIĆ! 

3:2 - AU! Zanemeo je ceo stadion, ali je imao Suma sreće! Odbranio je Džanaev, lopta se odbila o stativu i ukotrljala u gol! 

2:2 - Pogodio je Stevanović stranu, ali je Žoazinjo šutirao silovito!

2:1 - POGAĐA I RIKARDO! Ponovo je Džanaev otišao na jednu stranu, a lopta na drugu! 

1:1 - Pogađa Vorobjev, sledeći izvođač je Rikardo Gomeš!

1:0 - SIGURAN JE ŽIVKOVIĆ! Vode crno-beli!

0:0 - STATIVA! Tsalagov je pogodio okvir gola iako je poslao loptu na jednu, a Stevanovića na drugu stranu! 

Drugi produžetak: 

120. minut - PENALI! 

119. minut - Brani Stevanović sada, ponovo je Burmisov bio u dobroj poziciji, ali je dobro reagovao golman crno-belih - 2:2!

114. minut - Čini se da su se oba tima pomirila da će penali odlučiti o tome ko ide u narednu rundu kvalifikacija!

109. minut - Ide Stanojević po Tuhelovom sistemu! Vadi Popovića, a na terenu je Nemanja Stevanović! 

Prvi produžetak: 

103. minut - Imao je Soči još jednu "mrtvu" šansu, sada Vorobjev lobovao Popovića nakon greške odbrane, ali je Vujačić sa gol-linije izbacio loptu i sačuvao crno-bele - 2:2!

101. minut - POPOVIĆ! Kakva intervencija mladog golmana Partizana! Ponovo je ispala odbrana Partizana, ali je sada Popović odreagovao bez greške! 

96. minut - Bez konkretnih dešavanja u produžetku! Imao je Soči jednu dobru kontru, ali je Vujačić uspeo da ga zaustavi. 

91. minut - Počelo je dodatnih pola sata na stadionu Partizana!

Foto: Starsportphoto©

Drugo poluvreme:

90. minut - Produžeci!

89. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! ŠĆEKIIIIIIIIIIĆ! Korner za crno-bele, najviši je bio Crnogorac na prvoj stativi i glavnom krznuo za erupciju oduševljenja na stadionu! Ponovo je nerešeno - 2:2!

84. minut - Ofanzivna izmena Aleksandra Stanojevića, izlazi Miloš Jojić na terenu je Nikola Terzić! 

80. minut - Nova šansa za Soči, pokušao je Noboa sa distance, ali je Popović ukrotio njegov udarac! 

76. minut - Ponovo muk u Humskoj, ponovo mat u tri poteza i ponovo Partizan gubi! Terekov je još jednom bio egzekutor, posle dobre asistencije Jusupva i Tsalagova - 1:2!

71. minut - Igra Lazar Marković jednu od najboljih utakmica u poslednjih par godina! Ponovo je Markec jednim potezom izbacio odbrau Sočija, proigrao Živkovića, ali se bek crno-belih spetljao, od svega korner za Partizan!

67. minut - Kontroliše Partizan dešavanja na terenu nakon datog gola! Marković je ponovo bio u centru pažnje, pokušao da proigra Rikarda Gomeša, ali je Barać u poslednjem momentu presekao njegov pas - 1:1!

64. minut - Završio je Bibras Natho svoju epizodu na večerašnjem meču, a umesto njega na terenu je Sejduba Suma!

60. minut - Preti Soči sa leve strane, Tsalagov je bio u dobrom naletu, ali je Popović dobro regaovao i presekao njegov centaršut!

55. minut - GOOOOOOOOOOL! Miloš Jojić donosi izjednačenje Partizanu! Ponovo je sjajni Lazar Marković bio u prodoru, probao je da uposli Holandera, ali je golman Sočija odbio loptu. Srećom po crno-bele, na pravom mestu bio je spretni Jojić - 1:1!

49. minut - Sjajna šansa za Partizan, ubacio je Marković loptu, ona je prošla na drugu stranu gde je čekao Urošević, ali je bek crno-belih loše šutirao. 

Foto: Starsportphoto©

45. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme!

44. minut - Nova opasnost za Aleksandra Popovića, ali je Igor Vujačić dominantno izbacio Zalku i ispucao loptu u aut!

40. minut - Obleće Partizan oko kaznenog prostora Sočija, ali bez konkretnog učinka! Sada su se "dodavali" Urošević i Živković sa dva katastrofalna centaršuta.

37. minut - Preti Partizan posle kornera, Urošević je nadskočio Prokina šutirao glavom, ali lopta odlazi pored gola! Još jedan promašaj za naš tim, crno-beli gube iako su pokazali mnogo više - 0:1!

Foto: Starsportphoto

33. minut - Hladan tuš u Humskoj! Vodi Soči sa 1:0! Štoper Barać se našao u kaznenom prostoru rivala, petom dodao do Terekova, a bek ruskog tima matirao je Popovića bez problema, veliki problem za crno-bele - 0:1!  

28. minut - Nekoliko minuta u kojima dominira Soči i odmah dobra prilika za ruski tim. Sada je Zalka pokušao da proigra Barasova, prošla je lopta pored Uroševića, ali je Saničanin u poslednjem momentu izbio u korner!

25. minut - Nestvarna intervencija Soslana Džanaeva! Skinuo bi Bibras Natho paučinu sa gola u Humskoj, ali je golman Sočija perfektno odreagovao - 0:0!

24. minut - "Lasom" Rusi ne mogu da uhvate Lazara Markovića! Ponovo je kapiten Partizana pobegao kompletnom timu Sočija, srušio ga je Prokin na ivici kaznenog prostora, odlična prilika za Natha ili Jojića!

20. minut - Nova akcija crno-belih, ali je Rikardo Gomeš bio u ofsajdu! Sve teže se Soči bori sa naletima Partizana po desnoj strani. 

Foto: Starsportphoto

16. minut - Ponovo Marković! Pleše po terenu kapiten crno-belih, šut iz kolena, lopta je nezgodno poskočila, ali je Soslan Džanaev uspeo da se izbori, "samo" korner za Partizan - 0:0!

14. minut - Totalna ofanziva crno-belih, sada je Natho stvorio višak na levoj strani, Urošević je poslao loptu u srce kaznenog prostora, ali se Rikardo spetljao.

10. minut - Moglo bi ovo da bude veče Lazara Markovića! Neverovatno deluje bivši as Liverpula u prvih 10 minuta utakmice. Sada je povukao kontru i sam protiv odbrane Sočija izborio korner!

6. minut - Ogromna šansa za Partizan! Sjajno je Lazar Marković prošao po strani, poslao centaršut lopta je stigla do Holendera, ali je Filip Holender katastrofalno šutirao, a tom prilikom se i povredio, ostaje 0:0!

3. minut - Bolji početak ruskog tima, Noboa je poslao upotrebljiv pas na stranu, a Zalka je loše centrirao. Lak plen za Aleksandra Popovića!

1. minut - Utakmica je počela! Sa centra su krenuli gosti!

Foto: Starsportphoto

20:51 - Prinudna promena u timu Partizana! Danilo Pantić se povredio na zagrevanju te će od prvog minuta zaigrati Filip Holender!

20:47 - Smanjen je kapacitet stadiona Partizana na 50 odsto, a čini se da je stadion pun do poslednjeg dozvoljenog mesta!

20:40 - Srpski predstavnik Čukarički završio je takmičenje u Ligi konferencija. Iako su Brđani slavili u prvom susretu, Hamarbi je bio bolji u Švedskoj i sa 5:1 eliminisao naš klub!

19:30 - Dobro došli na lajv prenos revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija između beogradskog Partizana i Sočija! Sve detalje sa ove utakmice možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu
Društvo

"Moj sin je više od 200 dana u paklu": Majka mladića poreklom iz Srbije koga je oteo Hamas se nada čudu

Moj sin je više od 200 dana u paklu. Više od pola godine moj sin je van kuće, nije sa porodicom, ne donosi odluke, ne upravlja svojim životom, ne može da bude ono što jeste. Nijedna reč ne može objasniti osećanje koje praznik bez Alona nosi sa sobom. Naša srca su slomljena. Ovo je tako dug put. Mi smo tu da govorimo za sve otete, da zahtevamo njihov povratak. Nećemo stati dok se ne vrate. Niko od nas kojima je Hamas oteo nekog bliskog ne sme prestati da priča o njima, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela (22) koga su 7. oktobra prošle godine oteli pripadnici Hamasa kada su upali na jug Izraela.

30.04.2024

12:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija