• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2021

17:05

Stanojević oprezan pred Kolubaru! Navešćete me da izdiktiram sastav! STEVANOVIĆ JE ZASLUŽIO DA BRANI! Evo šta je rekao o Santa Klari! /VIDEO/

Starsportphoto

Partizan

Stanojević oprezan pred Kolubaru! Navešćete me da izdiktiram sastav! STEVANOVIĆ JE ZASLUŽIO DA BRANI! Evo šta je rekao o Santa Klari! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbalere Partizana između dvomeča sa portugalskom Santa Klarom očekuje meč 6. kola protiv Kolubare u okviru Linglong Superlige Srbije

Crno-beli su se vratili sa teškog puta sa Azorskih ostrva gde su poraženi od Santa Klare i sigurno im je u mislima sledeći četvrtak kada dočekuju istog rivala u Humskoj.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević,  kaže da će uprkos svemu u nedelju (21:00) dati šansu najboljima uz manje korekcije!

- Sutra je za nas vrlo važno da ostanemo konkurentni u borbi za prvu poziciju. Kolubara je vezala dve pobede, igraju kod kuće, mi imamo gust raspored posle puta danas nam je prvi trening. Videćemo u kakvoj su situaciji igrači sa zdravljem. Napravićemo promene, osvežiti ekipu, dati šansu nekim igračima koje stalno rotiramo. Rekao sam da uvek rotiramo 16-17 igrača, nevezano za umor. To će biti u narednoj utakmici, koju spremno dočekujemo.

Govorio je šef struke Partizana i o nastupima Jovića, Zdjelara i Pantića u naredna dva meča!

- Jović je spreman, već će biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Zdjelar pokušava ubrzanim tokom da se oporavi, ne znamo stvarno šta će biti. Dača Pantić ne znamo da li će biti spreman za Santa Klaru. Zdjelar želi i voleo bi da zaigra, naravno obojica neće biti spremna za meč protiv Kolubare.

Zanimalo je novinare da li će šansu dati nekim mlađim igračima...

- Pa, kao što sam rekao, mi ne odmaramo, nego rotiramo. Što se tiče mlađih igrača, dobiće kao do sada šanse. Nama je svaka utakmica posebna, svaka nam donosi borbu za prvo mesto, nema mesta kalkulacijama. Igraće najbolji tim u ovom trenutku. Definitivno sutra pre podne ćemo doneti odluku ko će igrati.

Foto: Starsportphoto

 

Svestan je Stanojević da je Kolubara tim koji forsira bržu i dinamičniju igru...

- Sigurno je da su borbeni i agresivni, dinamični su i snažni, igraju na nosioca lopte pritisak. Imaju brzih igrača po bokovima i dosta iskustva, igrača koji su igrali Superligu i koji su bili u Zvezdi. Raznovrstan su tim, pobedili su Čukarički, u gostima su imali utakmicu sa Proleterom. Igramo sa respektom protiv svih.

Ne ide u prilog ni to što je put iz Santa Klare bio dodatno iskomplikovan...

- Neverovatno, čekali smo dugo, ali da ne pravimo teorije zavere. Posle dugog puta smo čekali na aerodromu, sve je to normalno, juče su igrači imali slobodan dan, nisu spavali celu noć, već treću utakmicu imamo takvu situaciju. To ostavlja određene posledice, ali juče smo odmorili, ja sam lično se dobro odmorio. Mislim da će se igrači dobro osećati, mislim da smo svi spremni.

Foto: Starsportphoto

 

Nema dileme ko će se naći između stativa za meč protiv Kolubare.

- Planiramo da Stevanović brani sutra, zaslužio je to. Ako me već pitate. Navešćete me da izdiktiram sastav, ima tu logičnih stvari. Polako se hvata ritam! Odbrana počinje od napada. Ako udaljite protivnika od gola, znači da prva linija odbrane dobro igra. Kada se branite, moraju u kadru biti poslednja četiri igrača i golman. Teško da može tu da bude Rikardo, Natho i Suma, ali mogu da utiču na to da protivnik nema dosta udaraca na gol. Mi smo tim, ne vidim nijedan razlog da bilo kakve probleme imamo te vrste. Igrali smo protiv Sočija i Santa Klare, koji imaju individualni kvalitet. Mi pokušavamo da ih udaljimo od gola, nekad uspemo, nekad ne uspemo, ali to je prirodno. Igrali smo jednu lošiju utakmicu, ali smo igrali koliko je protivnik dozvolio. Bilo je grešaka i u odbrani i u napadu, tako da ćemo ih ispravljati. Biće i uspona i padova.

Foto: Starsportphoto

 

Iako je Santa Klara prodala glavne fudbalere, Stanojević kaže da će se uvek pojaviti neki novi Brazilac da napravi problem.

- Znate šta, on im je izuzetan igrač. Imaju i Kristijana koji je odličan, samo dva standardna su bila odsutna. Imali su neke igrače koji nisu bili tu protiv Olimpije, izađe jedan Brazilac, uđe drugi, svi su jako slični. Pretpostavljamo da se vraća posle korone njihov drugi napadač, koji je izuzetan. Nećete ni primetiti da je otišao, a možda će i odigrati ovu poslednju utakmicu.Igramo pred svojim navijačima, verujem u svoje igrače. Ne vidim razlog da nisam optimista. Biće teško, igramo protiv ekipe iz Portugala, iz teške lige. Ne moraju to da budu velike ekipe, da budu sjajne. Igrali su odlično u kvalifikacijama, slično je u Engleskoj, Francuskoj. Teško je igrati sa njima. Ali verujem da možemo uz naše navijače, uz podršku kao protiv Sočija da pobedimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija