• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2021

15:03

PRAVILA ŽELJKA OBRADOVIĆA! Evo šta trener zabranjuje igračima Partizana!

Starsportphoto

Partizan

PRAVILA ŽELJKA OBRADOVIĆA! Evo šta trener zabranjuje igračima Partizana!

Podeli vest

Košarkaši Partizana će morati da poštuju neka pravila trenera Željka Obradovića na terenu, ali i van njega

Legendarni trener Željko Obradović, koji se ovog leta vratio u Partuzan, održao je zanimljivo predavanje na trenerskom seminaru u Opatiji.

Obradović je tokom 50 minuta izneo svoju filozofiju košarkaške igre u kojoj je jedan od najvećih u istoriji.

Foto: Starsportphoto©

 

On je istakao oređena pravila ponašanja koja očekuje i koja traži od svojih igrača.

- Ja nikad ne nosim telefon na trening, doručak, ručak i večeru i to ću da tražim i od svojih igrača. To zahteva koncentraciju, jer kad uđu u autobus kad ih vidim kako listaju telefone znam kakav će trening da mi bude. Desilo se na dan utakmice da sam dao trening šuta, a da se igrač povredio. Bio je par meseci odsutan upravo iz tog razloga, jer je došao na trening, a da nije razmišljao o bilo čemu - rekao je Obradović.

Stručnjak kaže da se igrači pre svega razlikuju po tome da li shvataju ili ne shvataju ono što im se govori.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

- Moje iskustvo govori da kad dođem na trening nekom je potrebno da objasniš jednom, a nekome 100 puta i nema šanse da te ne razume. I to je tako ceo život. Po tome se i razlikuju igrači. Pravi i veliki igrači jer brzo shvataju, imaju koncentraciju, a nekome moraš da pričaš ne znam koliko puta, da ponavljaš kao što ja sad trenutno ponavljam, a i ranije sam ponavljao. Stalno misliš sad će da shvate. Pogotovo za one mlađe ima i drugih stvari u životu, knjiga, fakultet, bavi se nečim drugim, nije to za tebe. Ja sam tu direktan. Neki su se ljutili, neki nisu, neki su se zahvaljivali, ali to je tako. Ja insistiram na koncentraciji.

Foto: Starsportphoto

 

Obradović je potom naveo primer dok je vodio Fenerbahče.

- U Fenerbahčeu sam, poslednje godine kad sam radio, imao 120 opcija napada iz različitih polazaka, a sada sam u Partizanu na petnaestak. To iziskuje strašnu koncentraciju igrača. Sat i 45 minuta sada sam radio 5 na 0. Neki ne mogu da shvate najprostije stvari. I onda dođeš u situaciju da ti koji shvataju postaju nervozni. Ne pričam da zapamti poziciju, to je lakše, nego šta je svrha? Ako dajete lak koš na treningu, ne znači da ti je dobar napad, to u većini slučajeva znači da vam je odbrana katastrofa", dodao je trener Partizana.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59