• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2021

19:51

PARTIZANOVE MUKE U ZADRU! Žoc DEBITOVAO u ABA ligi trijumfom!

kkpartizan.rs

Partizan

PARTIZANOVE MUKE U ZADRU! Žoc DEBITOVAO u ABA ligi trijumfom!

Podeli vest

Košarkaši Partizana sastali su se sa Zadrom na startu takmičenja u ABA ligi i tom prilikom slavili! Bilo je uzbudljivo u finišu meča, ali na kraju je hrvatski tim morao da pruži ruku boljem - 73:78 (21:21, 13:21,20:18,19:18 )

Navijači crno-belih su dočekali da na delu vide zvučna pojačanja, kao i njihovog predvodnika, najtrofejnijeg evropskog stručnjaka Željka Obradovića.

Foto: beta

 

Sjajno je nekadašnji igrač Partizana Uroš Luković otvorio meč! Utakmica je počela jednim od najbržih ali-up zakucavanja u istoriji ABA lige! On je sa lakoćom poentirao uz faul. Najveće pojačanje Partizana, Kevin Panter je sa četiri brza poena doneo vođstvo srpskom timu, a ubrzo je stigla i prva trojka i to preko Uroša Trifunovića za prednost 11:8!

Prva četvrtina je bila egal, a završena je 21:21, a posebno su se istakli Luković u domaćem, odnosno Panter i Ledej u gostujućem timu!

Foto: beta

 

Sajajno su zaigrali crbo-beli u narednoj deonici i sa lakoćom je rešili u svoju korist 13:21, a onda je hrvatski tim dao gas i bio bolji od Obradovićevih izabranika u trećoj!

Foto: Starsportphoto

 

Onda drama u četvrtoj! Alen Smailagić je 5. put opomenut i za njega je meč bio gotov u uvodnim minutima poslednje deonice!

Na kraju, ipak, pobeda crno-belih! Najefikasniji u pobedi Partizana bili su Dalas Mur (14), Aleksa Avramović (11), Kevin Panter (14) i Uroš Trifunović (11). Partizan je šutirao 10/27 za tri poena, ali je zabeležio samo 12 asistencija i 11 izgubljenih lopti.

Ovo je bio prvi zvanični meč ove sezone, ali sigurno nije jasan pokazatelj šta sve može Žocova ekipa. Crno-beli se još nisu uigrali, niti su kompletirali tim, pošto traže centra, a u Zadru su bili oslabljeni za Rodionsa Kuruca, koji je pozitivan na koronavirus. Partizan očekuje dupli program u Dalmaciji ove nedelje jer već u četvrtak gostuje i Splitu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

ZADAR - PARTIZAN  73:78 (21:21, 13:21,20:18,19:18 )

 

Dvorana Krešimir Ćosić. Sudije: Matej Boltauzer, Damir Javor, Edo Javor.

ZADAR: Karter, Heris 2, Paponja, Jordano 15, Brala, Vuković 16 (7sk), Bursać 8 (4sk), Junaković 1, Buljan, Drežnjak 7, Mavra 5 (5as), Luković 11.

PARTIZAN: Panter 14, Ledej 10 (10sk), Zagorac 8 , Avramović 11, Koprivica, Dangubić 2, Smailagić 5, Miletić, Mur 14, Glas, Trifunović 11, Madar 3.

TOK MEČA:

Četrvta četvrtina:

 

 

KRAJ! Pobeda Partizana! 73:78

Uspeli su crno-beli da se odbrane i potom Trifunović pogađa samo jedno bacanje na 11 sekundi pre kraja. 

Posle Alena Smailaigića i Uroš Luković je zbog pet opomena napustio meč!

Nervirali su se navijači Partizana ali je Panter poentirao za 73:76

Velika drama u Hrvatskoj! U poslednjoj sekundi napada, prilikom teškog šuta iz okreta je Zagorac faulirao Drežnjaka! Manje od dva minuta je ostalo za igru, a rezultat je 73:74 za srpski tim!

 

 

Partizan greši dva minuta pred kraj i  Zadar ima napad za vođstvo!

Dve vezane trojke Mura! 14 poena  sjajnog Mura za 69:72!

U 34. minutu Partizan je ispunio bonus! Svaki sledeći faul su slobodna bacanja za Zada! Pet sekundi je svirano Trifunoviću!

Uspeo je Zadar da priđe na četiri poena zaostatka, ali Mur je imao priliku da vrati Partizan na +6 sa penala! Uspeo je da pogodi oba, ali Vuković potom pogađa uz faul i vraća Zadrane! 59-62!

Treća četvrtina:

 


U poslednjem minutu Drežnjak je udario Avramovića prilikom prodora, plejmejkera Partizana bio je siguran sa linije slobodnih bacanja!

 

 

Dva minuta pred kraj treće četvrtine, Zek Ledej pogađa trojku, a onda i Domagoj Vuković! Panteru izlazi lopta iz obruča, a onda faul Vukovića. Panter promašuje prvo bacanje, ali je drugi put precizniji!

 

 

Avramović lako vara odbranu Zadrana, koji ipak u završnici dolaze do nove trojke preko Jordana. Njegova četvrta trojka! 48:54!

U 24. minutu ostao je potpuno sam Smailagić i pogodio trojku za novo dvocifreno vođstvo! Viđena je na drugoj strani sjajna reakcija i rampa Avramovića, ali nema poena, Smailagić pravi 4. faul i izlazi iz igre... 40:50!

Panter bez koša još od prve četvrtine! 

Prvai poeni Jama Madara i to trojka, za 36:45! Potom pravi treći faul i Madar izlazi iz igre, a menja ga Avramovi!

Odmah greška u koracima koju pravi Zagoracm, a to koristi Bursać na drugoj strani poentira, 36:42
 

Druga četvrtina: 

 

 

Rezultatom 34:42 se otišlo na odmor! Sedam poena upisao je Uroš Luković i najefikasniji je nekadašnji igrač Partizana u redovima domačih!

U poslednjem minutu, Avramović je krenuo u prodor po čeonoj liniji, a nakon što je lopta udarila tablu usledila je rampa Lukovića. Na ofanzivni skok dolazi Ledej i pogađa, međutim vreme je isteklo, a sudije kažu da je rampa bila u pravom trenutku! 

Minut pred kraj prvog pouvremena, na semaforu je 33:42! Samo jedno pogođeno slobodno bacanje za Uroša Lukovića. Faulom je zaustavljen Jam Madar, a onda nema trojke Junakovića, a onda i mrtva lopta. Strelica pokazuje na Zadar! Upozorenje Boltauzera za Lukovića, a  Bursać postiže poene!

Tajm aut! Partizan odlazi na +7 nakon ljutite reakcije Željka Obradovića, pa je sada Ivan Perinčić morao da  posavetuje igrače.

Zagorac je izuzetno motivisan! Upisao je drugu trojku i osmi poen za 30:37! A onda greška u koracima Bursaća, pa Nošena Dangubića i malo komplikacija za crno-bele.

 

 

Uzvratio je Dominik Mavra! Pogađa trojku, četvrtu za Zadar i to kakvu!  Preko ruke Alena Smailagića i uz pomoć table, 26:28!

U drugom minutu druge deonice je ostao sam Zagorac i kapiten Partizana poentira, 23:28!

 

 

Prva četvrtina:

 

 

Aleksa Avramović je ukrao loptu i krenuo ka košu pa promašio zicer, a onda je usledio ofanzivni skok Trifunovića i pogodak pod faulom, 21:21! Tako je i završena prva četvrtina!

Igrao se 8. minut kad je ostao je potpuno sam Zek Ledej i pogodio trojku, drugu za crno-bele 15:18!

Crno-beli su poveli sa 13:8 i naterali su trenera Perinčića da pozove minut odmora kada je već osam poena imao Kevin Panter! Pogađa sa polu distance, preko ruke, iz prodora...

U 2. minutu  Panter je uzeo jedan težak šut, dugu dvojku i uspeo da pogodi za 2:4 i tako upiše prve zvanične poene u dresu Partizana! 

Prvi napad na Utakmici imao je Zadar, a Uroš Luković je upisao prve poene na ovom meču! 

Startne postave:

ZADAR: Karter, Haris, Bursać, Junaković, Luković

PARTIZAN: Panter, Ledej, Koprivica, Trifunović, Madar

Uoči početka, održan je minut ćutanja u čast legendarnog Dušana Dude Ivkovića.

ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Mornar Bar - Cibona 77:87

Crvena zvezda - Split 97:61

Subota

Igokea - Borac 91:89

Cedevita Olimpija - Krka 88:56

Nedelja

Mega - Studentski centar 101:68

Budućnost - FMP 82:72

Ponedeljak

Zadar - Partizan 73:78

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baki

pre 2 godine

Svaka čast pogotovo što je pobeda ostvarena u Zadru na jednom od uvek najgorih gostovanja !!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija