• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2021

16:49 >> 18:11

NOVA POBEDA CRNO-BELIH! Partizan se kockao, ali na kraju slavio u Splitu

Starsportphoto

Partizan

NOVA POBEDA CRNO-BELIH! Partizan se kockao, ali na kraju slavio u Splitu

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Split na strani rezultatom 69:59 (17:15, 21:9, 15:19, 16:16) u drugom kolu ABA lige

Izabranici Željka Obradovića su odlično započeli utakmicu i brzo su stigli do dvoicfrene prednosti (15:5), koja se međutim istopila do kraja četvrtine, pa je Partizan posle prvih deset minuta vodio 17:15.

Ipak, druga deonica je u potpunosti pripala crno-belima koji su u njoj stigli i do maksimalnih +16 u jednom trenutku, a na poluvreme su otišli sa 14 poena viška (38:24).

Većim delom treće četvrtine je Partizan održavao razliku, ali je koncentracija crno-belima popustila u završnih 120 sekundi kada je Split prišao na 'minus deset' (53:43).

"Parni valjak" se kockao u prvoj polovini poslednje deonice i domaći tim je tada prišao na šest poena zaostatka (62:56). Međutim, ekipa Željka Obradovića je odbila taj nalet Hrvata i na kraju je rutinski došla do trijumfa od 69:59.

 

Najzaslužniji za pobedu Partizana bili su Zek Ledej i Alen Smailagić koji su ostvarili dabl-dabl učinke. Amerikanac je upisao 15 poena i 11 skokova, dok je srpski krilni centar imao 12 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je prednjačio Toni Perković sa 17 poena.

Split - Partizan 59:69 (15:17, 9:21, 19:15, 16:16)

DVORANA: "Mala dvorana KK Split"

SUDIJE: Igor Dragojević, Miloš Koljenšić, Ernad Karović

SPLIT: Perković 17, Kedžo 9, Runjić, Žganec 5, Ukić 5, Vuko 3, Čampara, Bajo, Džons 6, Meklin 8, Barič 6. Trener: Srđan Subotić.

PARTIZAN: Panter 7, Ledej 15, Zagorac 6, Avramović 4, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 12, Miletić, Mur 9, Glas 7, Trifunović, Madar 7. Trener: Željko Obradović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju je meč završen rezultatom 69:59 za Partizan!

 

Dugo posle toga nije bilo poena, a košgeterski post je prekinuo Zek Ledej trojkom za 69:56, svega 43 sekunde pre kraja meča.

Međutim, Partizan je odgovorio dvojkama Madara i Pantera za novu dvocifrenu prednost - 66:56, na četiri i po minuta do kraja.

U naredna dva i po minuta je usledio šou Tonija Perkovića koji je vezao tri trojke, pa je Partizan na šest minuta do kraja meča imao prednost 62:56.

Partizan je dobro ušao u poslednju deonicu, pošto su za manje od minut odmakli na 14 poena razlike (57:43). Međutim, potpuno istom merom je uzvratio domaći tim, pa je posle minut i po igre ostala ista mera, isto odstojanje (57:47).

Treća četvrtina

Poslednja dva minuta su pripala domaćim košarkašima koji su nekako ni iz čega došli do minusa od deset poena (53:43) zahvaljujući trojkom Ukića iz trka uz zvuk sirene.

 

 

U naredna četiri minuta je bilo dosta ujednačenije, pa je rezultat dva minuta pre kraja četvrtine bio 51:36 za crno-bele.

Splićani su drugo poluvreme otvorili mini-serijom 4:0, ali je usledio odgovor Partizana od 6:0 gde je sve poene postigao Alen Smailagić, pa je srpski tim posle četiri minuta igre u trećem periodu vodio sa 44:28.

Druga četvrtina

Seriju crno-belih je osam sekundi pre kraja poluvremena prekinuo Kedžo, a Obradović je zatražio tajm-aut kako bi nacrtao poslendji napad. Ipak, on nije realizovan, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 38:24 za goste.

 

Nakon tog pogotka je usledila nova, još ubedljivija, serija "parnog valjka" od 10:0 kojom je Partizan stigao do maksimalnih +16 - 38:22.

Posle toga su crno-beli ušli u seriju od 6:0 zahvaljujući raspoloženom Glasu i Ledeju, a koja je prekinuta tačno na polovini četvrtine pogotkom Meklina za 28:22.

Druga četvrtina je krenula ujednačeno i oba tima su za 95 sekundi ubacila po pet poena, pa je na semafora stajalo 22:20 za Partizan.

Prva četvrtina

Ipakm Hrvati su nastavili da melju "parni valjak" i ukupnom serijom 10:0 su stigli do izjednačenja, ali je usledila daleka dvojka Zagorca za prekid serije. Na kraju je četvrtina završena vođstvom Partizana 17:15.

 

Međutim, usledila je serija Splita 6:0 kojom je domaći tim na minut pre kraja četvrtine stigao do četiri poena zaostatka, pa je Željko Obradović zatražio tajm-aut.

Crno-beli su do prvedvocifrene prednosti stigli tri minuta pre kraja uvodne deonice, kada je Smailagić pogodio iz reketa za 15:5.

Trojku Pantera je potom vratio Vuko, ali su onda Ledej i Madar takođe pogodili iza linije 6,75 metara, pa je posle četiri i po minuta igre Srđan Subotić zatražio tajm-aut, pošto je njegov tim gubio 11:3.

Partizan je odlično započeo utakmicu i posle prva dva minuta je već imao pet poena prednosti (5:0) zahvaljujući poenima Smailagića i Pantera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vukasi

pre 2 godine

Željko Obradovic sve sto radi sa igračima on ne savetuje igrace on se izživljava nad njima. Nema on pedagoški pristup .On hoće da ima svoj izbor igrača on sve to radi uslovljvanjem.Jos ga nisam video da na jednoj utakmici vodi tim sa lakoćom On to radi na ivici nervnog sloma. Pogledajte fotografije najboljeg trenera Evrope vratne žile će da mu iskoce sve radi na silu. Verujem da igrači osecaju strah dok igraju. Cudi me da jos nije imao srčani udar, ima ce ga ako tako nastavi Neverujem da na silu mozes da ostvaruje svoje ciljeve.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija