• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2021

09:36

OVAKO SE SLAVI ROĐENDAN! Grobari iz Zvornika napravili spektakularnu bakljadu! /VIDEO/

printscreen

Partizan

OVAKO SE SLAVI ROĐENDAN! Grobari iz Zvornika napravili spektakularnu bakljadu! /VIDEO/

Podeli vest

Na današnji dan pre 76 godina osnovan je Partizan, a navijači u Zvorniku su znali kako to da proslave i obeleže

Najlepši crno-beli prizori stigli su iz Republike Srpske!

U čast rođendana Partizana, navijači iz Zvornika napravili su spektakularnu bakljadu u svom gradu kojom su obasjali čitav grad.

Gorelo je pored Drin, a najveća grupa bila je stacionirana ispreh Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, gde je bio istaknut i transparent:

- Za tvoje svete crno-bele boje 76 godina Zvorničani stoje!

Partizan je osnovan 4. oktobra 1945. godine u Beograd pod nazivom Fiskulturno društvo Centralnog doma Jugoslovenske armije u kome su se, po ideji Svetozara Vukmanovića Tempa, okupljali samo pripadnici vojske.

Istog dana, zajedno sa fudbalskom sekcijom, osnovane i atletska, šahovska, košarkaška i odbojkaška sekcija godine 1950, Partizan se reorganizuje i postaje sportsko društvo, a njegove sekcije prerastaju u klubove i okupljaju pored pripadnika JNA i ostale građane svih uzrasta, osnivajući omladinske, a u nekim klubovima i ženske ekipe.

Foto: printscreen

 

Danas Partizan ima 27 klubova u 24 sporta i spada u red najvećih sportskih društva u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom svih ovih godina, verovatno je i među najuspešnijima u sportskom svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija