• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2021

19:19 >> 20:51

KAKAV PARTIZAN - STRAŠAN PARTIZAN! Crno-beli PREGAZILI rivala! /FOTO/

Starsportphoto©

Partizan

KAKAV PARTIZAN - STRAŠAN PARTIZAN! Crno-beli PREGAZILI rivala! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar sa 79:54 (20:9, 17:14, 24:21, 18:13)

Mogla je publika u Štark Areni da uživa u premijeri izabranika Željka Obradovića i na najbolji mogući način obeleži povratak najtrofejnijeg evropskog trenera među crno-bele posle 30 godina! Partizan se mučio u prva dva kola, a onda je na red došao meč sa nemoćnim Studentskim centrom koji je na svojoj koži osetio moć Obradovićevog tima - 79:54 (20:9, 17:14, 24:21, 18:130). 

Foto: Starsportphoto©

Ruku na srce, nije Studentski centar ekipa po kojoj Partizan treba da se meri. Ipak, posle 40 minuta košarke raduje što crno-beli nisu imali amplitude u igri kao protiv Zadra i Splita, a odbrana je delovala baš po ukusu Željka Obradovića. 

Partizan je gostima prepustio samo prvi minut kada je Kamenjaš snažnim zakucavanjem "zapretio" domaćinu, ali je usledila rafalna paljba Uroša Trifunovića i meč je već bio gotov. Crnogorski tim je do poluvremena postigao svega 25 poena što dovoljno pokazuje kakvu odbranu su igrali crno-beli. 

Foto: Starsportphoto©

Oslanjao se Studentski centar na šut za tri poena, ali im to nije mnogo pomoglo. Najbolji igrač tima Flečer Megi stao je na samo šest poena, a jedini raspoložen za igru bio je pomenuti Kamenjaš. 

Igra se u drugom poluvremenu raspalila, gosti su počeli da pogađaju šuteve sa distance, ali Partizan nije posustajao. U poslednjoj deonici je Obradović dao prostora "mlađim snagama", a Koprivica i Miletić su minute iskoristili na najbolji mogući način. 

Foto: Starsportphoto©

 

Najefikasniji na meču bio je Alen Smailagić sa 13 poena, 12 je dodao Panter, a Uroš Trifunović deset. 

Nažalost, senku na dobru igru Partizana bacila je povreda Dalasa Mura sa starta poslednje deonice. Plej crno-belih morao je da izađe sa parketa uz pomoć lakara. Informacija o težini povrede još uvek nema, ali bi njegov izostanak mogao da bude ozbiljan hendikep za Željka Obradovića. 

PARTIZAN - STUDENTSKI CENTAR  79:54 (20:9, 17:14, 24:21, 18:13)

Štark Arena, Beograd     Sudije: Saša Pukl, Matej Špendl, Marko Mustapić

Partizan: Glas, Panter, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Miletić, Smailagić, Mur, Trifunović, Madar

Studentski centar: Vinjales, Megi, Pavlićević, Slavković, Starovlah, Vujisić, Baćović, Ivičić, Edvars, Z. Ivišić, Kamenjaš, Tišma

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

Dileme oko pobednika nema. Na tri minuta pre kraja Partizan ima ogromnu prednost, Studentski centar je za sedam minuta postigao svega pet poena, ali Obradović ima šta da zameri svojim momcima. Novi tajm-aut za klupu crno-belih - 75:49!

Ne posustaje Partizan ni u četvrtoj deonici, u strelce se upisao i Koprivica, a prednost crno-belih porasla je na maksimalnih 25 posle poena mladog centra!

Treća četvrtina: 

Nakon velikog broja promašaja crnogorski tim vezuje tri dobra napada i smanjuje zaostatak na "samo" 20 poena! Prvo je Vinjales pogodio trojk, a potom i lak koš za Starovlaha u kontri. Ipak, dokaz da je Partizan maksimalno shvatio ovosezonsku premijeru govori činjenica da je usledila ekspresna reakcija, a Rade Zagorac je upisao pet vezanih poena i vraća crno-bele na +22!

Foto: Starsportphoto©

Nastavlja se surova igra Partizana i posle tajm-auta koji je tražio Andrej Žakelj. Studentski centar ne uspeva da pronađe put ka košu rivala, a crno-beli ne spuštaju gas. Sada je Alen Smailagić bio precizan sa linije penala, pre njega je isto uspeo i Kevin Panter - 50:27!

Gde je stao Partizan u prvom, nastavio je u drugom poluvremenu. Odbrana je funkcionisala kao sat. Treba istaći da se Studentski centar u mnogim situacijama odlučivao za ishitrene i nerezonske šuteve za tri poena, a posle zakucavanja Alena Smailagića u kontri crno-beli su ponovo imali +17!

Druga četvrtina:

Reagovao je Željko Obradović tajm-autom što je rezulitralo Partizanovom serijom 7:0. Alen Smailagić je vezao sedam poena i odveo crno-bele na velikih +14 u finišu prvog poluvremena. Uspeo je Obradović da zatvari sve prilaze svom košu, Dangubić je odlično čuvao Flečera Megija, a jedini ko je uspevao da donese poene crnogorskom timu bio je Kenan Kamenjaš.

Usledila je serija promašaja sa obe strane, Zagorac nije pogodio dva šuta, sa druge strane Vinjales, nastavio je Dalas Mur, ali je plejmejker Partizana lepim flouterom prekinuo nekoliko praznih minuta crno-belih - 23:15.

Foto: Starsportphoto©

Bolji početak drugog perioda za Studentski centar, četiri poena posle ofanzivnih skokova. Partizan se posle izlaska Uroša Trifunovića mučio sa realizacijom šuta za tri poena, ali je seriju rivala prekinuo Rade Zagorac posle slobodnih bacanja - 21:15!

Prva četvrtina: 

Partizan je igrao odbranu bez greške i protivniku u drugih pet minuta dozvolio samo dva poena i to sa linije penala. Sa druge strane, u strelce su se upisali i Aleksa Avramović i Dalas Mur za konačnih 20:9!

Foto: Starsportphoto©

Delovalo je da Partizan ima potpunu kontrolu na terenu, ali je Džastin Edvards kaznio seriju promašaja crno-belih i pogodio trojku za svoj tim. Pokušavao je domaćin da igra u tranziciji, a iz svega je profitirao Trifunović koji je posle samo pet minuta postigao osam poena i vodio Partizan do velikog vođstva - 12:5!

Otvorili su gosti meč sjajnim zakucavanjem Kenana Kamenjaša, ali je već u narednom napadu Partizan uspeo da uspostavi svoj ritam i nametne stil igre koji im odgovara. Prvo je Uroš Trifunović pogodio dalekometnu trojku, a potom i laki poeni za Zeka Ledeja u kontri - 7:2! 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice trećeg kola ABA lige između beogradskog Partizana i podgoričkog Studentskog centra. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!

Najefikasniji na meču bio je ___ sa __ poena,  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija