• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.10.2021

19:22 >> 20:38

PARTIZAN SAMLEO HRVATE! Regionalni klasik pripao Obradovićevoj mašineriji! CRNO-BELI NEPOBEDIVI! /VIDEO/

abaliga.com/Mihal Jacic

Partizan

PARTIZAN SAMLEO HRVATE! Regionalni klasik pripao Obradovićevoj mašineriji! CRNO-BELI NEPOBEDIVI! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana večeras su gostovali Ciboni u Zagrebu u 4. kolu ABA lige i slavili sa 79:61 (11:22, 26:19,13:16, 11:22 )

Partizan i Cibona su jedan od najzanimljivijih mečeva u regionalnoj ligi dočekali sa po tri pobede u dosadašnjem delu takmičenja.

Nestvarno loše je krenuo Partizan u Zagrebu, nisu mogli izabranici Željka Obradovića više od četiri minuta da nađu put do koša, a na semaforu je u tim momentima stajalo 4:0! A onda kao da se probudila uspavana zver!

Krenula je da melje mašinerija Željka Obradovića, a zbunjeni igrači Cibone nisu znali šta ih je snašlo kada su crno-beli napravili fenomenalnu seriju 18:0! na kraju prve deonice potpuno zasluženo su imali sjajnu prednost žocovi puleni 22:11!

Foto: beta

 

Onda je Cibona dala gas u drugoj četvrtini, smanjila razliku na jednocifren broj, a potom se i poptuno vratila u meč - 23:28! Lovro Gnjidić je sa penala bio siguran, a Partizan je imao 14 poena prednosti u jednom momentu drugog dela, ali su popularni "vukovi" napravili seriju 10:0 i ponovo uneli neizvesnost u susret! Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 37:41!

Odlično je počela Cibona treću četvrtinu i nastavila seriju do 12:0! Imala je hrvatska ekipa i dva šuta za izjednačenje, ali, Roko Prkačin je došao  do četvrtog prekršaja i to je bio veliki problem za tim Vladimira Jovanovića! Ledej je blistao u gostujućem timu, a Rivers je pogodio trojku pa je na semaforu stajalo 50-51!Ipak, treća deonica je završena rezultatom 50-57, a gledaoci su mogli da uživaju u dobrom i dinamičnom meču!

Zek Ledej je u poslednjoj deonici plesao na terenu (kao uostalom i u celom susretu) i vodio svoj tim do trijumfa! Odličan je bio i Zagorac, a Dangubić je stavio šlag na tortu trojkom u finišu! Ledej je odigrao fenomenalno i zabeležio 24 poena! 

Foto: abaliga.com/Mihal Jacic

 

Partizan je jedini neporaženi tim u ABA ligi nakon ovog meča! Sve u svemu, srpski tim nesumnjivo stremi povratku na jadranski vrh posle devet godina, dobro se pokazao u regionalnom klasiku i ako se po jutru dan poznaje, na dobrom su putu izabranici Željka Obradovića! Naravo, ima još mnogo da se igra, a pitaju se i drugi timovi...

CIBONA - PARTIZAN 79:61 (11:22, 26:19,13:16, 11:22 )


DVORANA: "Košarkaški centar Dražen Petrović" (Zagreb)  SUDIJE: Milan Nedović, Matej Špendl, Dragan Porobić

CIBONA: Vujović, Radovčić 6, Vranković 8, Mustapić, Prkačin 14, Gegić 9, Vildoza 1, Majcunić, Gnjidić 9, Branković, Drežnjak 5, Rivers 9. Trener: Vladimir Jovanović.

PARTIZAN: Kuruks 3, Panter 10, Ledej 24, Zagorac 10, Avramović 6, Koprivica 2, Dangubić 8, Smailagić 2, Mur 9, Glas, Trifunović, Madar 5. Trener: Željko Obradović
 

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Odlično igraju Ledej i Mur, kao i cela ekipa crbo-belih! Viđena je daleka trojka Radeta Zagorca sa gotovo devet metara za ponovo maksimalnih +14 (55:69)! Odličan je Zagorac u ovoj četvrtini, ali nesumnjivo je Zek Ledej igrač ovog meča! Onda je 35 sekundi do kraja Dangubić bio precizan za tri i samo potvrdio pobedu gostiju! 

Treća četrtina:

 

 

Odlično je počela Cibona i nastavila seriju do 12:0! Imala je hrvatska ekipa i dva šuta za izjednačenje, ali, Roko Prkačin je došao  do četvrtog prekršaja i to je veliki problem za tim Vladimira Jovanovića! Viđen je ubrzo odličan pas Avramovića za Madara, Izraelac je bio sam u dvorani i pogodio trojku - 43:48! Ledej blista u gostujućem timu, a Rivers je pogodio trojku pa je na semaforu stajalo 50-51! Cibona je promašila dva šuta iz reketa za vođstvo,dok su trojkama Nemanja Dangubić i Dalas Mur ponovo "na bezbedno" vratili crno-bele. Na kraju, treća deonica je završena rezultatom 50-57, a gledaoci mogu da uživaju u dobrom i dinamičnom meču! 

Druga četvrtina:

 

 

Zaigrala je bolje Cibona na startu druge deonice, i smanjila razliku na jednocifren broj, a onda se i poptuno vratila u meč - 23:28! Nije dopuštao Partizan da se skroz približi domaćin, a viđena je fenomenalna trojka Dalasa Mura na isteku napada, maltene sa aut linije 22-31! Uspeo je nakon toga Rade Zagorac da ispravi promašaj Mura, a Cibona je zatražila novi tajm-aut. 

Foto: abaliga.com/Mihal Jacic

 

Onda su viđena dva sjajna poteza na obe strane! Prvo dodavanje Pantera iza leđa za Ledeja i njegovo zakucavanje, a onda zakucavanje Gegića (27:38).  Lovro Gnjidić je sa penala bio siguran, a Partizan je imao 14 poena prednosti u jednom momentu, ali su popularni "vukovi" napravili seriju 10:0! Nakon prvog poluvremena rezultat je 37:41!

 

Prva četvrtina:

 

 

Povela je Cibona pogotkom Roka Prkačina, a onda je neprecizan bio Ledej sa penala! Više od četiri minuta Partizan nije mogao da se pomeri sa nule! Onda su crno-beli ušli u sjajnu seriju od 18:0, pa je na semaforu pisalo 4:18 u 7. minutu! Panter je postigao sjajnu trojku, a Zek Ledej je probudio ekipu i nosio je do lepog vođstva! Fenomenalnu seriju Partizana prekinula je Cibona, proudia se, vezala četiri poena, pa je Obradović odmah tražio tajm-aut! Domaćin je napravio seriju 7:0, ali to im nije bilo dovoljno da sustignu tim najtrofejnijeg trenera EVrope! Na kraju, lepa prednost crno-belih na završetku prve deonice od 22:11!

 

 

 

 

Partizan od od ovog meča ulazi u izuzetno težak ritam utakmica! Od utorka, 19. oktobra, počinje takmičenje u Evrokupu utakmicom protiv Hamburga.

 

 

19.00 Dobro veče i dobro došli na live blog portala Informer. rs povodom meča u okviru ABA lige između KK Cibona i KK Partizan.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Cibona - Partizan 61:79

Prkačin 14 - Ledej 24

Subota

19.00 Budućnost -  Igokea

Nedelja

12.00 Split - Studentski centar

17.00 Krka - Zadar

18.00 Borac - Mega

19.00 FMP - Mornar

21.00 Crvena zvezda - Olimpija Cedevita

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17