• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

19.10.2021

08:43

Partizan favorit za titulu u Evrokupu! Kladionice očekuju veliki uspeh crno-belih!

Starsportphoto

Partizan

Partizan favorit za titulu u Evrokupu! Kladionice očekuju veliki uspeh crno-belih!

Podeli vest

Ekipa Željka Obradovića danas (19.25, Sport klub 1) gostovanjem u Hamburgu započinje novu sezonu u Evrokupu, u kojoj će, uz Virtus i Valensiju, biti glavni kandidat za titulu

Partizan kreće po evropsku titulu i plasman u Evroligu! Ekipa Željka Obradovića današnjim (19.25, Sport klub 1) gostovanjem nemačkom Hamburgu započinje takmičenje u Evrokupu, u kojem će, uz Virtus i Valensiju, biti glavni kandidat za trofej.

Evropske kladionice izdvojile su crno-bele kao prve favorite. Kvota na beogradsku ekipu iznosi 3,50, najmanje od svih 20 učesnika takmičenja. Odmah iza njih su pomenuti italijanski i španski velikani, sa kvotom 4,50. Bukmejkeri i stručnjaci uglavnom su saglasni da među ta tri tima treba tražiti novog osvajača Evrokupa. Četvrti favorit je Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara, na koju je kvota čak 10,00, znatno više u odnosu na prva tri kandidata.

Foto: beta

Željko Obradović

KVOTE ZA ŠAMPIONA

1. Partizan 3,50
2. Virtus 4,50
3. Valensija 4,50
4. Lokomotiva 10,00
5. Gran Kanarija 17,00
6. Huventud 19,00
7. Andora 21,00
8. Turk Telekom 23,00
9. Venecija 26,00
10. Cedevita Olimpija 34,00


Novi sistem

Prema pravilima, osvajač Evrokupa će imati zagarantovano mesto u Evroligi naredne sezone. U elitno takmičenje će i finalista Evrokupa, ali samo u slučaju da Uniks i Monako ne uđu u četvrtfinale Evrolige ove sezone.

Trener crno-belih Željko Obradović pred start takmičenja nije želeo da daje velika obećanja.

- Najbolje što možemo da uradimo je da se naviknemo na sistem takmičenja i da razmišljamo samo o narednom protivniku. To je sada Hamburg, a o svemu drugom je izlišno razmišljati. Takmičenje tek danas počinje, tako da ne bi trebalo kalkulisati i razmišljati o narednim fazama. Biće vremena za to. Bitno mi je da kod igrača vidim želju i sa te strane nemam zamerke - poručuje Obradović.

Ovogodišnji Evrokup igraće se po sistemu kakav dosad nije viđen. Učestvovaće 20 ekipa podeljenih u dve grupe, od kojih će po osam najboljih iz svake grupe izboriti plasman u osminu finala. Za razliku od prethodnih sezona, u eliminacionim rundama igraće se samo po jedna utakmica, dakle, bez revanša i eventualnih majstorica.

Dobra stvar za Partizan je što je izbegao da se već u grupi sastane sa Virtusom i Valensijom, najtežim rivalima. Samim tim, olakšan mu je posao do prvog mesta u grupnoj fazi, što znači da bi imao prednost domaćeg terena u svim duelima nokaut faze.

Foto: beta

 


Vrhunac forme

Kapiten crno-belih Rade Zagorac uveren je da njegov tim može daleko da dogura u drugom po jačini
evropskom takmičenju.

- Dopada mi se novi sistem. Povećala se važnost svake utakmice. Novost je da u drugoj fazi igramo samo jedan meč. To na neki način može i da bude problem za kvalitetne ekipe, jer u eliminacionom sistemu često može da se desi da slabiji tim iznenadi jačeg. Mi moramo da podižemo nivo igre s vremenom i nadam se da ćemo u ključnom delu sezone biti na vrhuncu forme - naglašava Zagorac.




EVROKUP

1. kolo

A GRUPA

Utorak

Turk Telekom - Metropolitan 19.00
Hamburg - Partizan 19.30
Trento - Huventud 20.00


Sreda

Lokomotiva K. - Andora 18.30
Slask - Lijetkabelis 20.15


B GRUPA

Utorak

Valensija - Promiteas 20.30
Gran Kanarija - C. Olimpija 21.00


Sreda

Bursaspor - Virtus 19.00
Ulm - Budućnost 19.30
Burž - Venecija 20.00

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17