• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2021

19:19 >> 20:37

SUROVA DOMINACIJA PARTIZANA! Crno-beli DEKLASIRALI Krku sa 47 RAZLIKE! /FOTO/

Starsportphoto©

Partizan

SUROVA DOMINACIJA PARTIZANA! Crno-beli DEKLASIRALI Krku sa 47 RAZLIKE! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Krku sa 92:45 (18:11, 25:17, 21:6, 28:11) u petom kolu ABA lige

Surovo! Jedna reč dovoljno dobro opisuje sve što se desilo tokom 40 minuta košarke u hali "Aleksandar Nikolić"! Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Krku sa 92:45 (18:11, 25:17, 21:6, 28:11) i ostali jedina neporažena ekipa na Jadranu posle pet kola. 

Teško da je neko posle prvih četiri minuta mogao da pomisli da će Partizan pronaći ovakav napadački arsenal u Pioniru. Posle gotovo pola prve deonice na semaforu je pisalo 3:3, a od tog momenta samo su se momci u crnim dresovima pitali za dešavanja na terneu. 

Foto: Starsportphoto©

Raspucao se početkom druge četvrtine Kevin Panter, vezao tri trojke i doneo odlučujuću prednost Partizanu nakon čega je sve bilo rešeno. Obradović ima razloga za zadovoljstvo, a posebno odnosom crno-belih u odbrani. Uspeo je srpski velikan da neutrališe najboljeg poentera ABA lige Roka Stipčevića i svede ga na samo tri poena za poluvremene.

Delovalo je da je Partizan "usporio" na startu treće četvrtine, ali su crno-beli kako je vreme odmicalo sticali sve veću i veću prednost. Jam Madar je posle sjajnog prodora šutirao sa distance i podigao na +30. Nisu crno-beli stali ni u poslednjoj denici, Krka je na koš čekala duže od četiri minuta, ali je seriju promašaja prekinuo Temp Gibs i smanjio na 68:36!

Dao je Obradović prostora mlađim igračima, pokušao i drugačije ofanzivne varijante, a najbolji meč od dolaska u Partizan odigrao je Rodions Kuruks, kao i Gregor Glas koji je trojkama razbio monotoniju na startu meča. 

Foto: Starsportphoto©

Zek Ledej nije imao mnogo posla, te je Obradović iskoristio priliku da odmori najboljeg igrača na startu nove sezone, Balša Koprivica je sjajno kontrolisao dešavanja pod košem i pokazao da će biti ogromno pojačanje beogradskom timu ove sezone. 

Crno-bele je predvodio Jam Madar sa 23 poena, 15 je dodao Kuruks, isto toliko i Kevin Panter za samo 10 minuta, a Ledej osam za samo 12 na parketu. Sa druge strane Jure Macura je stao na devet, Kosi osam, a Stipčević sedam.

PARTIZAN - KRKA 92:45 (18:11, 25:17, 21:6, 28:11)

Dvorana Aleksandar Nikolić, Beograd     Sudije: Sašo Petek, Ivan Stefanović, Edo Javor

Partizan: Glas, Kuruks, Panter, Ledej, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Miletić, Mur, Trifunović, Madar

Krka: Arapović, Frenč, Gibs, Stregar, Stipčević, Špan, Stavrov, Kosi, Stipančević, Škedelj, Lapornik, Macura, Klobučar

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

Partizan vodi 41 razlike protiv Krke nakon trojke Jama Madara! Surovo! Crno-beli imaju ogromnu prednost, a ostalo je još nešto manje od pet minuta igre u Pioniru - 79:38!

Istorijski debakl Krke u Beogradu! Ekipa iz Novog Mesta gubi sa 35 poena razlike, a tokom četiri minuta u poslednjoj deonici postigli su svega tri poena - 72:37!

Treća četvrtina: 

Kako je odmicao treći period tako je Partizan bio sve čvršći u odbrani, a u tom ritmu je nastavio i u napadu. Pre početak poslednjeg perioda, crno-beli su posle poena Jama Madara otišli na +30 - 64:34!

Tek što je počelo drugo poluvreme, Partizan već ima +23! Dve trojke za Glasa, potom i laki poeni za Balšu Koprivicu i izgleda da je u Beogradu sve gotovo. Krka bez poena više od tri minuta u nastavku igre - 51:28!

Druga četvrina: 

Foto: Starsportphoto©

Pronašao je Kevin Panter šut za tri poena, vezao četiri pogotka za tri poena, od toga jedan sa skoro pola terena! Uspeo je da umanji prednost crno-belih potom Jurij Macura, ali je posle samo 15ak minuta jasno da se loše piše gostima u Pioniru - 37:21!

Pogodili su i gosti iz Novog Mesta nešto, tačnije Luka Lapornik, ali uzvraća na drugoj strani trojkom Kevin Panter, a za njim i laki poeni za Jama Madara na obruču. Raste prednost crno-belih - 31:16!

Nastavljaju se problemi krke u napadu, Jam Madar je ukrao loptu i pogodio u kontri, potom i promašaj Roka Stipčevića i trjka za Nemanju Dangubića! Partizan odlazi na +12, trener gostiju odmah reaguje tajm-autom - 23:11!

Prva četvrtina: 

Uspeo je Partizan da pronađe ritam i u odbrani i u napadu posle 6:5! Usledila je serija 8:0 na krilima Kevina Pantera i Rodionsa Kuruksa. Sa druge strane, Krka je jedva stigla do poena posle dobre akcije Frenča i lakih poena za Škedelja - 15:7! Mogao je Partizan trojkama Nemanje Dangubića da ostvari veliku prednost, ali je je krilo crno-belih dva puta bilo neprecizno što je otvorilo prostora Slovencima da se vrate - 18:11. 

Foto: Starsportphoto©

Fantstično je Kuruks zalepio Roka Stipčevića posle dobrog prostora, povukao kontru i u uglu pronašao usamljenog Zeka Ledeja koji pogađa trojku i prekida seriju promašaja. Odmah je reagovala klupa Krke i tražila tajm-aut budući da gosti nisu uspeli da pronađu ofanzivni ritam - 6:3

Otvorio je Rok Stipčević meč sa neverovatnim pogotkom za tri poena, vratio je to sa druge strane Glas. Usledila je serija promašaja sa obe strane, te je posle više od četiri minuta igre bilo samo 3:3. Nastavio je Partizan za praksom sporijeg otvaranja meča, a najviše prostora u napadu crno-belih dobio je Rodions Kurkus, ali se Letonac nije najbolje snašao. 

 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola ABA lige između Partizana i Krke. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija