• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.10.2021

19:20 >> 20:37

PARTIZAN PROTUTNJAO KRAJ MORAVE! "Parni valjak" pregazio Borac u Čačku

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN PROTUTNJAO KRAJ MORAVE! "Parni valjak" pregazio Borac u Čačku

Podeli vest

Košarkaši Partizana su u Čačku savladali Borac rezultatom 86:68 (19:10, 25:21, 30:20, 12:17) u okviru šestog kola ABA lige

Ovim trijumfom Partizan je ostao usamljen na liderskoj poziciji na tabeli sa skorom 6-0, dok je Borac na 2-4.

Od samog starta meča je postalo jasno da je Partizan dosta kvalitetniji i da se neće postavljati pitanje pobednika. Borac je bio u prednosti samo u prvih nekoliko minuta, a onda su crno-beli odbranu podigli na mnogo veći nivo i ređale su se greške domaćih košarkaša i poeni iz kontre gostiju nakon ukradenih lopti.

U drugoj deonici je Partizan održavao razliku, a u samoj završnici ju je dodatno povećao na u tom trenutku maksimalnih 13 poena razlike (44:31).

Posle pauze su košarkaši Partizana izašli na teren u još boljem raspoloženju, pa su dodatno povećavali razliku u Čačku i na kraju treće deonice je rezultat vio 74:51.

Na startu poslednje četvrtine je Partizan serijom došao do 82:53, ali su se tada crno-beli opustili, pa je konačan rezultat bio dosta prihvatljiviji za Čačane - 86:68.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Zek Ledej sa 14 poena. Međutim, od njega su veći indeks korisnosti (po 19) imali Alen Smailagić i Aleksa Avramović.

Smailagić je meč završio sa 13 poena, pet skokova i tri ukradene lopte, dok je Avramović upisao sedam poena, šest asistencija, tri uhvaćene i čak pet ukradenih lopti.

Takođe, dvocifreni su bili još Rodions Kuruks i Rade Zagorac sa po deset poena.

Na drugoj strani, Sava Lešić je bio najefikasniji sa 14 poena, a 13 je dodao Marko Pecarski koji je imao i devet skokova.

Borac - Partizan 68:86 (10:19, 21:25, 20:30, 17:12)

DVORANA: "Kraj Morave" (Čačak)

SUDIJE: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Vladimir Vesković.

BORAC: Đoković 6, Ćuričić 5, Hejl 4, Tomašević, Pecarski 13 (9sk), Lešić 14, Marinković 8, Novaković 8, Todorović 2, Čarapić 8, Janković. Trener: Marko Marinović.

PARTIZAN: Panter 10 (7as), Kuruks 3, Ledej 14, Zagorac 10, Avramović 7 (6as, 5uk), Koprivica 6 (7sk, 2bl), Dangubić, Smailagić 13 (5sk, 3uk), Mur 8, Glas 2, Trifunović, Madar 13. Trener: Željko Obradović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Seriju Borca je prekinuo Rade Zagorac, a onda je poene postigao i Rodions Kuruks. Međutim, posle toga je usledila nova serija Borca kojom su Čačani ublažili poraz, pa je konačan rezultat bio 86:68 za crno-bele.

 

Međutim, posle toga je Borac napravio još ubedljiviju seriju 9:0, kojom se domaći tim vratio na tačno 20 poena zaostatka (82:62).

Prvi koš u poslednjoj četvrtini je dala ekipa Borca, a onda je suledila serija Partizana od 8:0 kojom su crno-beli poveli 82:53.

Treća četvrtina

Čačani su posle toga uspeli da malo spuste razliku (68:51), ali je Partizan serijom 6:0 okončao četvrtinu i pred poslednjih deset minuta je rezultat 74:51.

 

U narednih nekoliko minuta se razlika nije menjala, a crno-beli su sredinom treće četvrtine došli do +20 (60:40).

Partizan je drugo poluvreme započeo u visokom ritmu. Crno-beli su maltene svaki napad pretvarali u pogotke, a ubrzo su poveli 50:33.

Druga četvrtina

U drugoj polovini deonice je razlika konstantno bila između devet i 12 poena, a sekund pre kraja poluvremena je Smailagić pogotkom uz faul, a potom i sa linije penala doneo crno-belima maksimalnih +13 (44:31).

 

Nakon toga je usledila trojka Save Lešića, ali onda i četiri vezana poena gostiju koji su tako odmakli na 'plus deset' (27:17), pa je Marko Marinović zatražio novi tajm-aut.

Druga četvrtina je počela ujednačeno i oba tima su u prva dva minuta postigla po četiri poena, pa je rezultat bio 23:14.

Prva četvrtina

Na kraju, uvodna deonica je završena rezultatom 19:10 za Partizan, a crno-beli već imaju pet ukradenih lopti. Tri je ukrao Avramović, a dve Smailagić.

 

U nastavku je usledilo nekoliko izgubljenih lopti Borca, nameran faul đokovića i tehnička za Marka Marinovića koji je zatražio tajm-aut pri rezultatu 17:8 za crno-bele, što je bilo tri minuta pre kraja prve četvrtine.

Crno-beli su time započeli sjajnu seriju od 12:2 kojom su preuzeli kontrolu nad utakmicom, jer su vodili 12:5.

 

Posle toga je Ilija Đoković pogodio jedno slobodno bacanje, a prve poene za Partizan je ubacio Aleksa Avramović u četvrtom minutu utakmice.

Utakmica je počela dosta neefikasno, a prve poene na meču je postigao Marko Pecarski tek u trećem minutu susreta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija