• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2021

17:30 >> 20:34

PARTIZAN NA KORAK OD EVROPSKOG PROLEĆA! Urošević BOMBOM načeo Gent, ali Belgijanci došli do boda u završnici /VIDEO/

FK Partizan

Partizan

PARTIZAN NA KORAK OD EVROPSKOG PROLEĆA! Urošević BOMBOM načeo Gent, ali Belgijanci došli do boda u završnici /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Gentom 1:1 u četvrtom kolu grupne faze Lige konferencije

Prvi gol na meču je dao Slobodan Urošević koji je u 66. minutu postigao verovatno najlepši pogodak u karijeri, ali je bod domaćinu doneo Tarik Tisudali u 80. minutu meča.

Iako su crno-beli prokockali šansu da dođu do trijumfa i već sada obezbede evropsko proleće, i dalje su mu veoma blizu, pošto dva kola pre kraja imaju sedam bodova, dok su Flora i Anortozis osvojili po dva. Prvo mesto je sačuvao Gent koji sada ima deset.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Prvu šansu na utakmici imao je Kums koji je sa distance šutirao nakon što mu je Jojić poklonio loptu. Ipak, Popović je izvrsno intervenisao i "izvadio" je loptu iz gola.

Sledeće veliko uzbuđenje viđeno je u 15. minutu kada je Kastro-Montes zatresao mrežu Partizana, ali je gol poništen zbog ofsajda u kom se našao. Samo dva minuta kasnije je poništen i pogodak Depotra koji je bocnuo loptu preko Popovića, ali je trenutak pre toga faulirao Miletića.

Prvu veliku priliku Partizan je imao u 28. minutu kada je Bibras Natho iz izvrsne pozicije pogodio stativu iz slobodnog udarca. Prethodno su bezuspešno šutirali Menig i Pantić iskosa sa leve strane.

Do kraja prvog poluvremena je Gent imao još nekoliko pokušaja. Prvo je Popović odbranio šut Ođiđe-Ofoea, a zatim su neprecizni bili Ovusu i Depotr.

Foto: FK Partizan

Startna postava Partizana u Gentu

Na prvu priliku u drugom delu se čekalo nešto više od deset minuta. Tada je Jojić u jednom napadu imao dve velike šanse, ali se obrukao iz sjajnih prilika. Na drugoj strani, u sledećem napadu Genta je Popović još jednom sačuvao Partizan, pošto je "skinuo" šut Kastro-Montesa sa sedam metara.

Igrao se 66. minut kada je Urošević bombom kakva se retko viđa doveo Partizan u vođstvo. Levi bek crno-belih je iz nemoguće pozicije sa leve strane, desnom nogom, pogodio dalje rašlje Gentovog gola.

Četiri minuta kasnije je Partizan mogao da postigne još jedan gol, ali je Rikardo za malo zakasnio na centaršut Natha.

Deset minuta pre kraja utakmice, Gent je došao do izjednačenja. Čakvetadze je sa desne strane uputio centaršut, a potpuno sam na petercu je ostao Tisudali koji je zatresao mrežu "parnog valjka".

Tisudali je umalo postigao još jedan gol samo tri minuta kasnije, ali je Popović nogom maestralno odbranio i pokazao da je zasluženo igrač utakmice.

Do kraja meča više nije bilo prilika, pa je rezultat ostao 1:1.

Gent - Partizan 1:1 (0:0)

/Tisudali 80 - Urošević 66/

STADION: "Gelamko Arena" (Gent)

SUDIJA: Kris Kavana (Engleska)

GENT: Bolat – Hanke-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Okumu, Fortuna – Kastro-Montes (od 90. Samois), Ovusu (od 71. De Sart), Kums, Bezus (od 71. Tisudali) – Ođiđa Ofoe (od 71. Čakvetadze), Depotr. Trener: Hejn Vanhazebruk.

PARTIZAN: Popović – Miletić, Vujačić, Saničanin – Miljković, Jojić, Natho (od 77. Smiljanić), Pantić (od 90+2. Jović), Urošević (od 87. Obradović) – Menig (od 87. Lutovac), Rikardo. Trener: Igor Duljaj.

Tok meča

Kraj! Utakmica je završena rezultatom 1:1!

90+2. minut - Nemanja Jović menja Danila Pantića.

Igraće se još tri minuta.

90. minut - Samois menja Kastro-Montesa.

87. minut - Aleksandar Lutovac i Ivan Obradović menjaju Kvinsija Meniga i Slobodana Uroševića.

83. minut - Tisudali je imao još jednu veliku šansu, ali je Popović sjajno intervenisao nogom.

80. minut - GOL! Gent dolazi do izjednačenja! Tarik Tisudali je strelac. Čakvetadze je centrirao sa desne strane, a Tisudali je neometano sa peterca zatresao mrežu Partizana.

77. minut - Lola Smiljanić menja Bibrasa Natha i uzima kapitensku traku od Miloša Jojića.

75. minut - De Sart je šutirao iz velike daljine, ali nije bilo problema za Popovića.

71. minut - Trostruka izmena u Gentu. De Sart, Čakvetadze i Tisudali su zamenili Ovusua, Ođiđu-Ofoea i Bezusa.

70. minut - Ubačena lopta Natha iz slobodnog udarca u srce šesnaesterca Genta, ali je Rikardo zakasnio da je zakači i prosledi u mrežu.

66. minut - GOOOOOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Bomba Slobodana Uroševića! Levi bek crno-belih je iz nemoguće pozicije sa leve strane, desnom nogom pogodio dalje rašlje Gentovog gola.

57. minut - Fenomenalni Popović čuva Partizan još jednom! Kastro-Montes je pokušao da ga matira sa nekih sedam metara sa desne strane, ali je golman crno-belih sjajno reagovao.

56. minut - Jojić je bio potpuno sam na 14 metara od gola, ali je užasno šutirao i pogodio je jednog defanzivca Genta, a potom je uhvatio volej i poslao je loptu "u Holandiju" iz Belgije.

Foto: FK Partizan

Detalj sa meča u Gentu

55. minut - Bez uzbuđenja u prvih deset minuta drugog dela.

Počelo je drugo poluvreme! Treneri se nisu odlučili da bilo šta menjaju.

Poluvreme! Bez golova u Belgiji u prvih 45 minuta!

39. minut - Depotr je šutirao glavom sa osam metara, ali preko gola gostiju.

36. minut - Šutirao je Ovusu, ali veoma neprecizno.

34. minut - Popović još jednom spasava crno-bele. Golman Partizana je sada zaustavio pokušaj Ođiđe-Ofoea.

28. minut - Stativa! Natho je šutirao iz slobodnog udarca, ali je pogodio samo okvir gola! Malo je nedostajalo da Izraelac donese prednost Partizanu...

21. minut - Pokušao je Pantić sa leve strane, ali nije uspeo ni da namuči Bolata koji je lako ukrotio loptu.

17. minut - Poništen još jedan gol Genta! Depotr je izašao oči u oči sa Popovićem i bocnuo je loptu preko golmana Partizana, ali je trenutak ranije napravio faul nad Miletićem.

16. minut - Šutirao je Menig sa leve strane, ali pravo u Bolata.

15. minut - Poništen gol Genta! Kastro-Montes je zatresao mrežu Popovića posle sjajne akcije domaćeg tima, ali je bio u ofsajdu, pa je pogodak poništen.

12. minut - Gent ima terensku inicijativu, ali bez pravih prilika za gol.

4. minut - Kums je opalio po lopti sa distance nakon što mu je Jojić poklonio loptu, ali je Popović sjajno intervenisao i odbio loptu u korner.

Foto: FK Partizan

Odbrana mladog Popovića

3. minut - Odličan pas Natha iz dubine ka Rikardu, ali je napadač crno-belih zakasnio i nije stigao loptu.

Utakmica je počela!

18.35 - Do početka utakmice ostalo je još deset minuta.

18.20 - Flora i Anortozis su remizirali u Estoniji, što znači da bi Partizan pobedom u Belgiji i matematički obezbedio evropsko proleće.

17.45 - Sa druge strane, šansu sa klupe u domaćem timu čekaće Roef, Operi Mbojo, Čakvetadze, Lemajić, De Sart, Oladoje, Samoise, Bruno, Bajo, Godo i Tisudali.

17.43 - Na klupi za rezerve u ekipi Partizana su ostali Stevanović, Ostojić, Živković, Obradović, Smiljanić, Lutovac, Pavlović, Jović, Terzić, Baždar i Milovanović.

17.35 - Sa druge strane, Gent će zaigrati u sledećem sastavu:

Bolat – Hanke-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Okumu, Fortuna – Kastro-Montes, Ovusu, Kums, Bezus – Ođiđa Ofoe, Depotr.

17.30 - Objavljeni su sastavi. Partizan će od prvog minuta zaigrati u formaciji 3-5-2, u sledećem sastavu:

Popović – Miletić, Vujačić, Saničanin – Miljković, Jojić, Natho, Pantić, Urošević – Menig, Rikardo.

17.30 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Gent - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17