• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2021

14:14

OGLASIO SE STANOJEVIĆ! Nisam očekivao ovaj uspeh reprezentacije! Drugačiji je od SVEGA do sada! Možda nećemo proći grupu u Kataru...

Starsportphoto

Partizan

OGLASIO SE STANOJEVIĆ! Nisam očekivao ovaj uspeh reprezentacije! Drugačiji je od SVEGA do sada! Možda nećemo proći grupu u Kataru...

Podeli vest

Pobedili su Orlovi Portugal sa 2:1 (1:1), posle preokreta i obezbedili direktan plasman na Mundijal, a Aleksandar Stanojević, trener Partizana oduševljen je uspehom Dragana Stojkovića i njegovih izabranika

Šef stručnog štaba Partizana, Aleksandar Stanojević progovorio je o plasmanu Srbije na Prvenstvo sveta u Kataru.

- Prva impresija je način na koji je tim odigrao kompletne kvalifikacije, ne samo meč u Lisabonu. Taj utisak je snažniji od samog rezultata. Kakva dominacija, kakvo samopouzdanje, kakav način igre da se njome dođe do rezultata. Ishod je mogao da bude i ovakav i onakav, ali suština je stil. E, to daje integritet celoj priči- veze pohvale Stanojević tokom razgovora za Mozzart Sport.

Foto: FK Partizan

 

Istakao je važnost Piksija...

- Išlo se i ranije na mundijale, plasiraćemo se i na neke naredne. Dobijale su se i gubile utakmice, ali ovaj način igre odvaja od svega viđenog ranije. To je razlika. U redu, možda nećemo proći grupu u Kataru, to niko ne može da zna, moglo je da se desi da kvalifikacije okončamo na drugom mestu, ali odnosi su uvek isti. Fascinantni.

Foto: Starsportphoto

 

Početkom marta, mnogi nisu verovali da ćemo uspeti! Nije ni Stanojević..

- Nisam očekivao, naravno da nisam-  iskren je Stanojević! Posle svega što nam se dešavalo, ljudski je bilo da ne veruješ. Uvek može da se desi plasman na veliko takmičenje, kao što je i bilo u prošlosti, ali na ovakav način, autoritativno, za svaku pohvalu. I to nije samo poslednja utakmica na stadionu Benfike, već ceo tok kvalifikacija. Traje! Svidelo mi se kako ekipa diše. Nadao sam se da bismo možda mogli kroz baraž do Katara, ali na ovakav način, ovako ubedljivo, nisam. Zato, svaka čast!

Foto: Starsportphoto

 

Neretko je Aleksandar Stanojević slao podršku reprezentaciji...

- Iz srca, verujte. Zato što su stalno neke tenzije u našem fudbalu, a onda sam primetio da je Stojković doneo promene i želeo sam da podržimo tu priču. Da budemo pozitivan primer. Ne da dajemo bilo kakve savete ili da analiziramo, već samo da usmerimo misli ka povoljnom epilogu. Da ne filozofiramo šta bi selektor trebalo da radi ili ne, nego da stanemo iza njegovih ideja i odluka. Osetili smo da se dešava nešto lepo.

Foto: Reuters

 

Na Lužu su viđena petorica koji su ponikli u Partizanovoj školi: Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Andrija Živković, Saša Lukić, Dušan Vlahović,  a čovek odluke je bio Aleksandar Mitrović!

- Nemojte, molim vas... Uspeh reprezentacije nema veze sa seciranjem ko je odakle. Ako ćemo tako, imate legendu Crvene zvezde, Dragana Stojkovića, umešnog da sklopi celu priču i ponašanjem pokaže da je Srbija iznad svake vrste klubaštva. Imate i kapitena bez dodirnih tačaka sa večitima, a ponaša se Dušan Tadić kao istinski lider. Nema ovo nikakve veze sa tim odakle je ko, niti je u redu da se prebrojavamo. Ovo je nivo iznad. Bitan za fudbal, sport, državu. Možemo samo da budemo ponosni na igrače i selektora - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 2 godine

Iz čije škole je ponikao Radonjić?Inače se slažem da apsolutno nije bitno,ko je odakle potekao,već koliko može da doprinese reprezentaciji svojom igrom.

Laki

pre 2 godine

Ne bi se reklo da je odusevljen pobedom u Lisabonu. Osrca se ljubomora kod Stanojevica. Prepotenko zna da necemo proci grupu u Kataru. Valjda zato sto nije on sel ektor. Obican narcis, gledajte ga samo kako je "vatan" na terenu, u najmanju ruku kao da je najbolji trener na svetu. A obican je mutikasa.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami
HAOS

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami

Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, a uskoro će im se pridružiti i Merkur (5. avgust), tako da je pred nama konfuzan mesec u kojem lako možemo da se prevarimo u proceni. Mars je u Blizancima do 5. septembra, tako da ćemo biti svedoci brzih reakcija, ishitrenih poteza i učestalih rasprava. Retrogradni Merkur krenuće u Lavu i vratiće se u Devicu, tako da će imati negativno dejstvo na sve znakove, a naročito za Device, Ribe, Blizance i Strelčeve.

28.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija