• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.12.2021

13:36 >> 15:05

SAHRANJEN MOMČILO MOCA VUKOTIĆ! Partizanov šal oko krsta, zastava, fudbaleri i trener Stanojević nosili kovčeg... /VIDEO/FOTO/

Starsportphoto

Partizan

SAHRANJEN MOMČILO MOCA VUKOTIĆ! Partizanov šal oko krsta, zastava, fudbaleri i trener Stanojević nosili kovčeg... /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Od legende Partizana Momčila Moce Vukotića oprostila se Srbija

 

 

 

 

Legendani fudbaler Partizana Momčilo Moca Vukotić sahranjen je na Topčiderskom groblju uz prisustvo porodice, prijatelja, igrača i legendi FK Partizan i brojnih poštovalaca čuvenog fudbalera

Mocin kovčeg nosili su prvotimci Partizana i trener Aleksandra Stanojević. Na krstu je bio vezan šal Partizana, dok je kovčeg bio pokriven zastavom crno-belih. 

Moca je sahranjen uz nezvaničnu himnu Partizana, "Da volim crno-bele".

 Na Topiderskom groblju bili su  Saša Ilić, ceo tim Partizana na čelu sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, Ivica Dačić, Đorđe Tomić, Stanislav Karasi, Zvonko Varga, bivši trener Marko Nikolić...

Foto: Starsportphoto

 

Nekadašnji fudbalski reprezentativac, igrač i trener Partizana, preminuo je posle duge bolesti raka grla.

U njegovu čast u Skupštini grada Beograda održana je komemoracija na kojoj su prisustvovali članovi prorodice, prijatelji, rukovodstvo Partizana...Od najviših državnih predstavnika bili su predsednik Skupštine Ivica Dačić, ministri Vanja Udovićić i Branko Ružić.

U Skupštini grada bili su legende Partizana, Zvezde, koje došle su da odaju počast svom velikom rivalu na terenu,. Među okupljenima je bio i najveći igrač Zvezde u njenoj istoriji, Dragan Džajić, a pored njega još jedna Zvezdina zvezda - Vladimir Petrović Pižon. Takođe, komemoraciji su prisustvovali i Dule Savić, Boško Đurovski.

Foto: Informer

 

Rukovodstvo kluba sa Marakane mu je odalo počast, pa su tako u prvim redovima bili predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela.

Govorima su se od Moce oprostili Milorad Vučelić, Nenad Bjeković, Saša Ilić i dramski pisac Dušan Kovačević.

UŽIVO

 

 

 

Mocin kovčeg nosili su prvotimci Partizana i trener Aleksandra Stanojević. 
Na krstu je bio vezan šal Partizana, dok je kovčeg bio pokriven zastavom crno-belih. 

Moca je sahranjen uz nezvaničnu himnu Partizana, "Da volim crno-bele".

 

Foto: Informer

 

Foto: Informer

 

Foto: Informer

 

 

Foto: Informer

 

- Na Topiderskom groblju su Saša Ilić, ceo tim Partizana na čelu sa trenerom Aleksandrom Stanojevićem, Ivica Dačić, Đorđe Tomić, Stanislav Karasi, Zvonko Varga...

- Porodica, prijatelji, fudbaleri Partizana, legedne našeg fudbala, kao i navijači i poštovaoci došli su u velikom broju na Topčidersko groblje kako bi uputili poslednji pozdrav legendarnom fudbaleru crno-belih.

- Tužna povorka ispratila je Momčila Vukotića na večni počinak. 

Foto: Informer

 

 

Foto: Informer

 

Foto: Informer

 

 

Foto: Informer

 

 

Supruga Moce Vukotića neutešna!

 

 

Foto: Informer

 

 

Foto: Informer

 

-Fudbaleri Partizana stigli su da se oproste od velikog Moce, idola!

 

Foto: Starsportphoto

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

 

- Uskoro bi kovčeg sa telom Momčila Moce Vukotića trebalo da krene ka grobnom mestu, opelo se završava.

 

Foto: Informer

Ivica Dačić

 

Foto: informer

 

 

Foto: informer

 

 

Pogledajte fotografije sa komemoracije!

 

 

 

13.00 - Pratite uživo uz Informer.rs sahranu Moce Vukotića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Delija

pre 2 godine

Iskreno, ne volim Partizan, navijacki, ali prema nekim "Grobarima", imam posebno postovanje. Kao ljudima, takodje. Da ne nabrajam. Jedan od njih je i to izuzetno, Moca Vukotic. To sam uvek govorio. To moze da posvedoci i moj vencani kum, Cakanac, koji je zakleti Partizanovac. Posebno mi se kod Moce svidjala korektnost, fer-plej u svakom smislu i sto ga nije bilo, niti ga je iko spomenuo u bilo kakvoj fudbalskoj aferi. Kao covek, takodje. 60 godina sam Zvezdas, Delija, a sada mi je 65. Da napomenem, da se secam dana kada sam izgovorio, tada, svom ujaku, na pitanje za koga navijam, da sam ga pitao, "... a za koga ti", na odgovor sam potvrdio isto, mada sam bio mali, ali se vrlo dobro secam. Moco, legendo, neka ti je laka crna srpska zemlja, neka ti dragi Bog podari Rajsko naselje, neka ti Gospod Bog dusu prosti, neka ti je vecna slava. Amin!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17