• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

09.12.2021

08:55

FUDBALERI PARTIZANA VEČERAS DOČEKUJU ANORTOZIS! Jedino nas pobeda zanima!

Starsportphoto

Partizan

FUDBALERI PARTIZANA VEČERAS DOČEKUJU ANORTOZIS! Jedino nas pobeda zanima!

Podeli vest

Crno-beli bi trijumfom nad Kipranima u 6. kolu Lige konferencija (18.45) obezbedili proleće u Evropi * Nema kalkulisanja, o bodu i ne razmišljam, kaže trener Aleksandar Stanojević

Fudbaleri Partizana večeras imaju meč-loptu! Crno-beli će u Humskoj dočekati Anortozis u poslednjem 6. kolu B grupe Lige konferencija (18.45, RTS 1), a pobeda im sigurno donosi proleće u Evropi!

Srpski vicešampion nadomak je plasmana u nokaut fazu sa druge pozicije, a i bod protiv Kiprana mogao bi da im bude dovoljan za ostvarenje cilja. Međutim, u taboru "parnog valjka" ne žele ni da razmišljaju o eventualnom remiju, već poručuju da će pred svojim navijačima sigurno ići na trijumf.
Miran

Znam da je sudija iz Gruzije, ali UEFA je i suviše ozbiljna organizacija da bih sumnjao u namere
Aleksandar Stanojević

Napravljen i plan B

Loša vest je što Aleksandar Stanojević ponovo ima kadrovskih problema, jer su se na povrede požalili Danilo Pantić i Aleksandar Šćekić. Odranije su van stroja kapiten Lazar Marković i iskusni vezista Bibars Natho.

- Ovaj meč je najvažniji za nas u dosadašnjem delu sezone, jer direktno odlučuje o plasmanu. Anortozis igra promenljivo, nepredvidiva su ekipa i mogu da iznenade. O tome da nam je bod dovoljan mogu da razmišljam tek u 85. minutu, ako ne bude išlo kako treba. Do tada, sigurno ćemo ići na pobedu. Moraćemo da rizikujemo, a imam spreman i plan B ukoliko budemo morali da jurimo rezultat - kaže Stanojević.

Foto: Starsportphoto

 



Kormilar crno-belih veruje da će publika i ovoga puta biti dodatni vetar u leđa, a o tome što je za glavnog arbitra izabran Gruzijac Giorgi Kruašvili, inače zemljak trenera gostiju Timura Kecbaje, nije želeo mnogo da priča.

Jojić: Spremni smo za borbu

 

Iskusni vezista Miloš Jojić (29) ne krije optimizam pred okršaj sa Anortozisom.
- Došli smo do toga da sami odlučujemo o prolasku u nokaut fazu. Svesni smo da se u Partizanu uvek traže samo pobede i sve dugo je, praktično, neuspeh. Navikli smo se na taj pritisak, spremni smo za borbu. Najbitnije je da mi večeras budemo pravi i odigramo dobro, a ko će biti strelac najmanje je bitno. Očekujem jaku podršku sa tribina i verujem da ćemo se na kraju radovati zajedno sa našim navijačima - naglasio je Jojić.


- Svesni smo koliki je značaj ove utakmice. Imamo problema, Pantić skoro sigurno neće igrati, a neizvestan je i Šćekić. Tri nosioca igre nisu sa nama, ali šta je tu je. Učinićemo sve da se radujemo zajedno sa našim navijačima, koji su nas protiv Sočija i Santa Klare nosili do uspeha. Što se tiče arbitra, UEFA je i suviše ozbiljna organizacija da bih sumnjao u namere - jasan je Stanojević.

Mlađi zaslužili šansu

Sve u klubu iz Humske raduju dobre partije talentovanih momaka poniklih u omladinskoj školi - Marka Milovanovića, Nemanje Jovića i Lazara Pavlovića. Od njih se i protiv Kiprana očekuje da opravdaju poverenje.

- Verujem u sve momke, zato ih često i rotiram. Nemam problem da dam priliku onima koji dobro igraju, bez obzira da li imaju iskustva ili ne. Mlađi igrači su u formi i svi imaju podjednake šanse da upišu minute - poručuje Stanojević.
 

LIGA KONFERENCIJA


GRUPA B
6. kolo

Četvrtak

Gent - Flora 18.45
Partizan - Anortozis 18.45

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija