• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2021

19:19 >> 20:54

PARTIZAN NEMOĆAN PROTIV CEDEVITE! Gosti ređali trojke kao na traci!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN NEMOĆAN PROTIV CEDEVITE! Gosti ređali trojke kao na traci!

Podeli vest

Košarkaši Partizana dočekali su Cedevita Olimpiju u derbiju 11. kola ABA lige i tom prilikom pretrpeli poraz 89:96

Slovenačkom sastavu nisu cvetale ruže od početka sezone, kuburili su sa formom i rezultatima, a uoči ovog meča su bili tek peti na tabeli sa skorom 5-5 što je dalko od očekivanog. 

Nije imala Cedevita mnogo razloga za optimizam budući da su bili u seriji od četiri poraza u svim takmičenjima, naspram Partizana čiji pobednički niz traje isto toliko. Zanimljivo, Slovenci nisu pobedili crno-bele u Beogradu još od 2017. godine, ali jesu ove večeri! 

Foto: Starsportphoto

 

Ovo je bio tek drugi poraz tima Želja Obradovića nakon onog u „večitom“ derbiju protiv Zvezde. Igrao se egal tri i po četvrtine, a Partizan se tokom druge odvojio na osam poena, ali više od toga im gosti nisu dopustili! 

Sredinom četvrte deonice su preokrenuli stvari u svoju korist! Fenomenalno ih je služio šut za tri, a bez problema su pogađali Džejkob Pulen i Jaka Blažič u, reklo bi se, najslabijoj partiji Partizana koji je bio oslabljen neigranjem jednog od najboljegih igrača, Kevina Pantera. Najefikasniji kod Partizana bili su Zek Ledej sa 17, Jam Madar sa 16 i Dalas Mur i Aleksa Avramović sa po 15 poena.

Cedevidu Olimpiju su do pobede predvodili Džejkob Pulen i Jaka Blažić sa po 19 poena.

Foto: Starsportphoto

 

PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA  89:96 (27:26, 22:23, 19:22,21:25 )

Štar Arena, Beograd   Sudije: Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Milan Nedović

Partizan: Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangubić, Smailagić, Miletić, Mur, Glas, Trifunović, Madar

Cedevita Olimpija: Pulen, Farel, Edžim, Duščak, Murić, Ogust, Blažič, Daneu, Hodžić, Ščuka, Omić, Radovanović, Habot

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Na samom startu, Partizan prilazi na poen zaostatka – 70:71, a onda nova trojka za Cedevitu i četiri poena prednosti – 70:74. Radovanović je u tom momentu upisao svoj 12 poen! Ubrzo pogađa Hodžić iz suprotnog ugla. Maksimalnih sedam poena prednosti za Cedevitu, a odbrana Partizana je pucala u tim momentima! Pet minuta pred kraj Jogi Ferel sa jedne, a Dalas Mur sa druge strane za 74:79! I onda peta trojka Pulena! Cedevita je bila na plus osam! Beležimo i sjajnu blokadu Madara. Ostao je 1 na 1 sa protivnikom i fenomenalno sprečio Pulena da poentira. Pogađa i Blažič – 75:85! Loše su branili šut za tri igrači Partizana. To je bila prvi put dvocifrena prednost za jednu ekipu! A onda dva minuta pred kraj ponovo Jaka Blažič. Njegov 16 poen i najveća prednost Cedevite 80-92! Poslednji minut i dva slobodna za Lideja i lopta sa strane za crno-bele. Ferel je isključen jer je dobio i tehničku u prvom poluvremenu i 87-96! Ledej realizuje oba – 89:96! Tajm -aut je traži Željko Obradović, ali na kraju poraz crno-belih 89:96! 

Foto: Starsportphoto

 

Treća četvrtina:

Neizvesnost se najstavila i na počektu ove četvrtine! Smenjivale su se dve ekipe u vođstvu na startu treće deonice. Partizan je nastavio sa odličnim šutem za tri na ovom meču, jer je i Trifunović bio precizan. Interesantno je da je na tribinama  Bred Stivens, generalni menadžer Boston Seltiksa! Najverovatnije je došao u Beograd da gleda Jama Madara kog je Boston birao na prošlogodišnjem draftu. Viđena je trojka Murića, nekadašnjeg igrača crno-belih. Ukupno 14 poena za njega u tom momentu,ali je vratio Madar za 65:64! Na kraju se odvojila Cedevita posle sjajanog solo prodora Jake Blažiča, a potom i trojke Pulena. Odmah je Željko Obradović tražio tajm-aut.

Foto: Starsportphoto

 

Druga četvrtina: 

Dobri minuti i za jednu i za drugu ekipu, ne uspeva Partizan da se odbrani od naleta Eda Murića i Alena Omića. Ipak, sa druge strane fantastična rola Alekse Avramovića koji je već pogodio tri trojke. Nešto slabija završnica prvog poluvremena omogućila je Slovencima da se vrate u igru i dođu na pola koša zaostatka na minut do kraja druge četvrtine. Reagovao je Obradović tajm-autom i otvorio akciju za Mura, ali na drugoj strani vraća Džejkob Pulen - 49:49!

Foto: Starsportphoto

 

Prva četvrtina:

Poprilično ujednačena igra je viđena na samom početku! Dalas Mur i Nemanja Dangubić pogodili po trojku za crno-bele, na suprotnoj strani iz daljine precizni Edo Murić i Jaka Blažič. U šestom minutu sjajno kuca Dangubić! Bio je to peti poen za košarkaša Partizana, a na semaforu je stajalo – 10:12. A onda je sjajna trojka Cedevite Pulena, iz velike udaljenosti, za 17:21! Nakon toga poentira Avramović, a onda i tajm-aut za Cedevitu. Dobio je Partizan prvu deonicu 27:26! 

Željko Obradović nema na raspolaganju jendog od najboljih igrača ekipe Kevina Pantera. Drugi strelac ekipe u regionalnom šampionatu nije se našao u protokolu za meč, a i dalje nije poznato da li je u pitanju povreda ili je nešto drugo! 

ABA liga, 11. kolo:
Krka – Crvena zvezda 70:71
Partizan – Cedevita Olimpija 89:96
21.00 Studentski centar – Igokea

Nedelja:
12.00 Mega – Split
19.00 Cibona – Budućnost
21.00 Zadar – Mornar

Petak:
Borac – FMP 77:80

 

 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 11. kola ABA lige između Partizana i Cedevita Olimpije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
frcokla

pre 2 godine

hvala picoustom ludaku sto nam je oterao Vujosevica sve mu jebem mrtvo i zivo... kako on zeleo Partizanu, tako mu deci bilo

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija