• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.12.2021

20:23

NIJE VIŠE TAJNA! Obradović otkrio kako dovodi pojačanja

Starsportphoto

Partizan

NIJE VIŠE TAJNA! Obradović otkrio kako dovodi pojačanja

Podeli vest

Najtrofejniji košarkaški trener u Evropi Željko Obradović bio je gost na panelu "Putem šampiona", u organizaciji Novaka Đokovića i njegove fondacije

Na jednom mestu su se našli Novak Đoković, Željko Obradović i Sonja Vasić, koji su imali mnogo toga da kažu okupljenima.

Ipak, posebno se izdvojio jedan odgovor legendarnog Žoca.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović

Obradović je otkrio šta je potrebno pre nego što krene u akciju dovođenja nekog pojačanja, a u tome mu čak pomažu i profesionalni doktori.

Uvek tražim od njih psihološki profil za sve igrače koje dovodimo, tu se polazi od toga zbog čega se neko bavi sportom, kako reaguju na kritiku, na provokaciju, sve stoji u psihološkom profilu i ja mogu da znam u svakom momentu šta od koga mogu da očekujem - rekao je Obradović.

Nastavio je potom o tome da mladi i deca treba da se bave sportom.

Roditelji treba da urade sve da se dete bavi sportom, ali ne da ga teraju da izabere određeni sport. Vratiću se na to kada smo gledali Svetsko prvenstvo u fudbalu, pa krenemo sa fudbalom, pa gledamo stoni tenis, pa to, pa košarka i tako u krug. Bolje je da provodi vreme u sportu nego da sedi u stanu i da prati te uređaje - istakao je Žoc.

Foto: Starsportphoto

Željko Obradović je imao šta da kaže

Željko Obradović važi za jednog od trenera koji imaju najveći autoritet.

Uvek će da se krene od toga šta je autoritet. Probao sam to da shvatim kada sam pre 30 godina seo na klupu Partizana. Košarka je specifičan sport, postoje pravila ponašanja. Rekao sam i tada i sada, da su oni uvek igrači Partizana. Bilo to na terenu, van terena, privatni život ne postoji i uvek će se voditi tome da ste igrač Partizana i da moraju da se ponašaju u skladu sa tim. Kašnjenje na trening, odlazak na spavanje na vreme. Autoritet je nešto drugo. Bukvalno nisam spavao kada sam počeo da se bavim ovim poslom. Za mene je znanje jediin autoritet, ako nemate znanje, nemate autoritet. Igrači su svesni koliko trener zna, koliko može da ih nauči i kako reaguje u određenim trenucima. Morate da budete korektni prema svima, da im omogućite isti tretman i da to očekujete i sa njihove strane - podvukao je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija