• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2021

16:46

AVRAMOVIĆ SAMOUVEREN PRED DERBI! Pobeda nam otvara PUT!

Starsportphoto©

Partizan

AVRAMOVIĆ SAMOUVEREN PRED DERBI! Pobeda nam otvara PUT!

Podeli vest

Košarkaši Partizana u sredu od 17:30 gostuju Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru

Ruska četa važila je za favorita u Evrokupu, ipak, loš početak sezone skupo je platio dojučerašnji trener Jevgenij Pašutin. Rus je dobio otkaz nakon poraza od Hamburga, a Lokomotivu će protiv Partizana predvoditi Branko Maksimović. 

Iako Lokomotiva nije u dobroj formi, Aleksa Avramović ističe težinu predstojećeg duela i važnost dobrog rezultata u borbi za prvo meste u Grupi A.

- Utakmica protiv Lokomotive može odrediti naš put. Ako ostvarimo pobedu na njihovom terenu to će biti veliki korak ka prvom mestu u grupi, što dodatno olakšava stvari. Ako obezbedimo domaći teren tokom čitave nokaut faze imamo dobre šans da se borimo za nešto veliko. Znamo da su sastavljeni od vrsnih individualaca, igraju brzu trnaziciju, dobro u napadu - rekao je Aleksa Avramović. 

Srpski reprezentativac imaće obavezu da čuva iskusnog Mekoluma koji važi za jednog od najboljih strelaca u Evropi. 

- Ući ću maksimalno motivisano da ga zaustavim, kao što sam to radio i dosad protiv igrača koji su jaki na lopti. Sjajan posao rade i Danga, Madar - čitava spoljna linija. Ekipa smo koja ne prima vleiki broj poena, izuzev te utakmice sa Cedevita Olimpijom koja je odigrala maestralno i zadavala nam mnogo problema. Mislim da je ključ u našoj odbrani pristipu utakmici, da kroz defnazinve zadatke potvaramo kontranapad. To nam je nedostajalo prethodne dve utkamice, igrali smo malo sporije i trudićemo se da to podignemo na viši nivo - objasnio je Avramović. 

Foto: Starsportphoto

Sa druge strane, Zek Ledej ističe da lakih utakmica nema, bez obzira na loš momenat u Lokomotivi, ali da je ključ uspeha da ekipa sluša Željka Obradovića. 

- Svaka utakmica je teška utakmica. Moramo da pratimo trenerov plan, slušamo ga i ispoštujemo sve što kaže i na kraju dana izađemo na teren i borimo se za pobedu. Glavna stvar je da budem dosledan, da budem svoj i na parketu doprinesem onako kako samo ja umem i nastavim da pomažem timu da pobeđuje što je više moguće - rekao je Amerikanac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija