• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.12.2021

16:30 >> 19:38

PARTIZAN NALETEO NA STRAŠNU LOKOMOTIVU! Mekolum DEKLASIRAO crno-bele!

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN NALETEO NA STRAŠNU LOKOMOTIVU! Mekolum DEKLASIRAO crno-bele!

Podeli vest

Košarkaši Lokomotive Kubanj savladali su Partizan sa 101:94 u osmom kolu Evrokupa

Najavljivan je meč Lokomotive i Partizana kao utakmica velike važnosti i derbi ne samo osmog kola nego čitave sezone, a utakmica u Krasnodaru opravdala je sva očekivanja! Izabranici Željka Obradovića i Branka Maksimovića prijuštili su košarkaškim sladokuscima praznik za oči, ali je na kraju samo jedan od dvojice srpskih trenera mogao raspoložen da ode kući.

Lokomotiva je večeras bila bolji rival i na krilima brutalnog Erika Mekoluma stigla do šestog trijumfa u Evrokupu. Partizan je u Krasnodaru upisao četvrti poraz u sezoni, a drugi na međunarodnoj sceni - 101:94!

Lokosi su večeras u sastavu imali petoricu dvocifrenih i naterali Partizan da igra po njihovim "pravilima". Ruski sastav je želeo meč na veliki broj poena i to je dobijo, Erik Mekolum je utakmicu završio sa 33 poena, Stanton Kid je dodao 16, a Kvin Kuk 15. Sa druge strane, Gregor Glas je odigrao najbolji meč u crno-belom dresu pošto je upisao 20 koševa, a 19 je dodao Zek Ledej. 

Foto: Starsportphoto

Furiozno je Lokomotiva otvorila meč i pokušala da slomi otpor Partizana posle prve deonice. Imali su Rusi +9 nakon samo četiri minuta igre zahvaljujući rafalnoj paljbi Erika Mekoluma, ali je ulazak Alena Smailagića razmrdao crno-bele. Sjajno je reprezentativac Srbije "zaključao" reket, kontrolisao ofanzivan skok i zaustavio Džonatana Motlija, dok je sa druge strane njegovo prisustvo otvorilo prostor za Zeka Ledeja. 

Partizan je do kraja prve deonce uspeo da preokrene rezultat i pogotkom Zeka Ledeja sa linije penala stekne minimalnu prednost na prvoj pauzi - 22:23. Ušla je voda u uši Lokosima nakon serije Partizana, trojku je pogodio Gregor Glas, potom i 2+1 za Radeta Zagorca i crno-beli su imali +6. Ipak, usledila je dobra reakcija ruskog tima, pre svih Motlija i Mekoluma koji su nastavili gde su stali u prvoj deonici. Šuter Lokomotive je pogodio na isteku poluvremena posle dobre akcije iz auta i doneo tri poena prednosti domaćem sastavu - 45:42. 

Bio je Željko Obradović izuzetno besan zbog slabe igre njegovih izabranika, posebno u odbrani. Detalj koji je značajno uticao na ostatak utakmice dogodio se na samom startu drugog poluvremena. Džonatan Motli, najbolji strelac Evrokupa, imao je tehničku grešku iz prvog poluvremena, a sudijska trojka na čelu sa Lamonikom je njegov faul nad Zekom Ledejom okarakterisala kao nesportski i Amerikanac je isključen. 

Foto: Starsportphoto©

Otvorilo je to mnogo prostora za bekove Partizana, pre svih Aleksu Avramovića koji se nako oslobađao Erika Mekaluma i išao do kraja. Iako je Lokomotiva ponovo otišla na +6 za samo dva napada, trojka Radeta Zagorca vraća crno-bele u igru, a potom i laki poeni za Balšu Koprivicu posle ofanzivnog skoka. 

Usledila je nova serija Lokomotive, Kvin Kuk se uključio u meč, pogodio dve trojke, a svoj rafal nastavio je Erik Mekolum! Amerikanac je izluđivao svoje čuvare, dva puta navukao rivala da ga fauliraju u šutu za tri poena - 79:72. Uspeo je Partizan posle nove tehničke za Lokose da se vrati na posed zaostatka posle prodora Nemanje Dangubića 86:84. 

LOKOMOTIVA KUBANJ - PARTIZAN 102:94 (22:23, 23:19, 25:23, 31:29)

Basket hala, Krasnodar    Sudije: Luiđi Lamonika, Saulius Rakis, Are Haliko

Lokomotiva Kubanj: Vitington, Mekolum, Kuk, Motli, Kid, Ilnitskij, Tompson, Vilijams, Kalinov, Paunić, Emčenko

Partizan: Panter, Ledej, Zagorac, Avramović, Koprivica, Dangibić, Smailagić, Miletić, Mur, Glas, Madar

Tok meča

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Trojka Stentona Kida, čini se da je sve gotovo u Krasnodaru - 96:88!

38. minut - Treća trojka za Kvina Kuka, raste prednost Lokomotive, ali ne dozvoljava to Aleksa Avramović koji vraća na drugoj strani - 89:86!

37. minut - Poeni za Kvina Kuka sa jedne i Nemanje Dangubića sa druge strane - 86:84!

37. minut - Nova tehnička za klupu Lokomotive, koristi Avramović bacanje, a potom još dva zbog faula pogađa Zek Ledej - 84:82!

36. minut - Ponovo su naseli Ledej i Panter na fintu šuta Erika Mekoluma i poslali ga na liniju penala, siguran je Amerikanac - 82:77!

35. minut - PANTEEEEEEEEEEER! Trojka uz faul za Partizanovog "skorera", ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 79:75!

Foto: Starsportphoto

34. minut - ZAGORAAAAAAAAC! Vraća trojku kapiten Partizana, crno-beli uspevaju da drže priljučak uprkos šuterskoj rapsodiji Lokomotive - 76:70!

33. minut - Još jedna trojka za Kvina Kuka, rešio je bivši NBA šampion da preuzme odgovornost i pogađa još jedan šut sa distance - 76:67!

32. minut - Nastavlja se teror Erika Makaluma, sada je bio polivičan sa linije penala, ali na drugoj strani pogodak Kevina Pantera - 73:67!

31. minut - Vrlo dobar potez Vilijamsa na startu poslednjeg perioda, prednost Lokomotive raste - 72:65!

Treća četvrtina: 

30. minut - PANTEEEEEEEEEEER ubacuje važnu trojku i smanjuje na pet razlike pred odlučujuću četvrtinu - 70:65!

28. minut - Kuk pogađa trojku, prvu za njega a 11. za ruski tim - 67:62.

26. minut - BUM! BUM! BUM! Nova trojka za Gregora Glasa koji kažnjava Erika Mekaluma za loše vraćanje, nerešeno je - 60:60!

25. minut - GLAAAAAAAAAAAS! Sa mnogo samopouzdanja igra mladi Slovenac u Basket domu u Krasnodaru, ponovo su crno-beli na pola koša zaostatka - 58:57!

Foto: Starsportphoto

24. minut - ZAGORAAAAAAAC! Vodi Partizan u Krasnodaru, ali odmah "žurku" kvari Erik Mekolum novom trojkom - 55:53!

23. minut - Darijus Tompson pogađa trojku, nije Partizan pronašao momentum nakon što je Motli isključen - 52:50!

22. minut - Serija grešaka crno-belih, kažnjava to Erik Mekalum, a potom i Vitington dobija upotrebljiv pas i posterizuje Radeta Zagorca - 49:45!

21. minut - Dobra akcija Partizana za start drugog poluvremena, napravio je Džonatan Motli nesportski faul i zaradio isključenje budući da je iu prvog dela igre vukao tehničku... Veliki problem za Lokomotivu, Ledej polovičan sa linije penala - 45:43!

Druga četvrtina:

20. minut - Poentira Erik Mekalum za kraj prvog poluvremena, besan je Željko Obradović zbog očajne igre crno-belih u finišu druge četvrtine - 45:42!

19. minut - Ne dozvoljava Lokomotiva Partizanu da se odvoji, sada je u tranziciji trojku pogodio Džonatan Motli, odmah nakon njega i pogodak Kida - 43:42!

18. minut - Nova tehnička za klupu Lokomotive, kažnjava to Dalas Mur, a potom i lako zakucavanje za Alena Smailagića u kontri - 37:72!

17. minut - GLAAAAAAAAAAS! Nova trojka za crno-bele, sjajno igra Slovenac ove sezone, ali na drugoj strani zakucava Kid - 33:37!

Foto: Starsportphoto

16. minut - Promašaj Smailagića u šutu za tri, ali se reprezentativac Srbije vratio u odbranu i zaustavio tri naleta Motlija! Žustro su reagovali sa klupe Lokomotive, a Lamonika kažnjava domaće tehničkom - 31:34!

15. minut - Dobra odbrana Alena Smailagića, a potom i poeni za Zeka Ledeja sa niskog posta - 31:34!

14. minut - ZAGORAAAAAAC! Fantastučan potez kapitena Partizana, pogađa uz faul Ilinitskog i koristi dodatno slobodno bacanje - 31:32!

13. minut - Džonatan Motli pravi ogromne probleme centarskoj liniji Partizana, šesti poen posle ofanzivnog skoka - 31:29!

12. minut - Nastavlja da rešeta Erik Mekalum, treća trojka za Amerikanca ponovo je nerešeno u Basket domu u Krasnodaru - 27:27!

11. minut - Upisuje se u strelce i Rade Zagorac, nakon slabijeg početka utakmice, dobra reakcija Partizanovog kapitena u drugoj deonici - 22:25!

Prva četvrtina: 

10. minut - Ne pogađa trojku Avramović, a ni Paunić na drugoj strani. Ipak, crno-beli na prvi odmor odlaze sa pola koša prednosti pošto je Ledej iskoristio oba slobodna bacanja - 22:23!

Foto: Starsportphoto©

8. minut - Nakon furioznog početka obe ekipe su povukle ručnu u napadu, svesni su crno-beli da šuterski teško mogu da pariraju Lokomotivi, a život u igru uneo je Alen Smailagić sa dobrim potezima na oba kraja terena - 22:21!

6. minut - LEDEEEEEEEEEJ! Jedini raspoložen u prvom poluvremenu je američki centar, pogađa sada i drugu trojku, a potom i ukradena lopta za Alena Smailagića i laki poeni za Jama Madara - 17:13!

5. minut - Rafalna paljba Lokomotive u prvoj deonici! Dve trojke vezuje Erik Mekolum, Rusi imaju već sada imaju ozbiljnu prednost - 17:8! 

4. minut - Pogađa Darius Tompson trojku uz faul Balše Koprivice, raste prednost Lokomotive - 11:6!

3. minut - Prekid meča, a tek je počeo. Imaju problema domaći sa zapisničkim stolom, te će ekipe na klupu dok se situacija ne reši!

2. minut - LEDEEEEEEEEJ! Sjajan šuterski početak Partizana u Krasnodaru, vraća trojku sa druge strane Ilnitskij - 7:6!

1. minut - Prvi napad na meču za Lokomotivu, ali se Motli nije najbolje snašao ispod koša, na drugoj strani trojku pogađa Gregor Glas - 0:3!

16:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmog kola Evrokupa između Lokomotive Kubanj i beogradskog Partizana. Sve detalje iz Krasnodara možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija