• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

24.12.2021

08:22

PARTIZAN VRAĆA FEJSU! Klub iz Humske želi iskusnog srpskog fudbalera

Partizan

PARTIZAN VRAĆA FEJSU! Klub iz Humske želi iskusnog srpskog fudbalera

Podeli vest

Partizan ima 'bombu' za zimski prelazni rok, a to je Ljubomir Fejsa (33)! Iskusni srpski fudbaler blizu je povratka u tabor crno-belih, čiji je dres s velikim uspehom nosio od 2008. do 2011. godine i za to vreme osvojio pet trofeja

Borbeni vezista je od aprila slobodan igrač kada je prekinuo saradnju sa Al Ahlijem. Imao je sa klubom iz Saudijske Arabije ugovor na dve sezone, ali je zbog finansijskih problema i kašnjenja plata dobio prevremeni raskid, pa sada sa čistim papirima može da bira gde će da nastavi karijeru.

Idealno pojačanje

To se poklapa i sa poslovanjem jesenjeg prvaka Superlige, čiji čelnici za nekadašnjeg reprezentativca ne bi morali da plaćaju obeštećenje, već samo da dogovore lične uslove saradnje.

- Partizan u Fejsi vidi idealno pojačanje u veznom redu. Ima kvalitet, bogato internacionalno iskustvo i zna kako se osvajaju trofeji. On se uklapa i u ideju o vraćanju bivših igrača, kao što se desilo i sa Markovićem, Jojićem, Miljkovićem, Obradovićem... Kontakt postoji, opipava se puls, a mnogo će zavisiti i od Ljubine želje da ponovo igra u srpskom fudbalu i da tu možda i završi karijeru - kaže za naš list izvor blizak crno-belima. 

Foto: Starsportphoto

Ljubomir Fejsa na "večitom derbiju" dok je nosio dres Partizana
Uskoro odluka

Kontakt postoji, a mnogo će zavisiti i od Ljubine želje da ponovo igra u srpskom fudbalu

Momak rodom iz Vrbasa ostavio je dubok trag u Humskoj. Došao je u julu 2008. iz kulskog Hajduka za čak 1,2 miliona evra, što je tada bio rekordan transfer u domaćem fudbalu. Odigrao je za "parni valjak" 69 utakmica i postigao dva gola, uz osvojenu "duplu krunu" 2008/09, ali i još dve titule i jedan pehar Kupa.

Pominju se Stojanović i Docić

Nije Ljubomir Fejsa jedini na listi potencijalnih pojačanja Partizana ove zime. Tu je i Luka Stojanović (27), koji je takođe slobodan igrač, pošto je pre mesec i po dana završio saradnju sa Čikagom. Ofanzivni vezista je ponikao u Humskoj, odakle je kao tinejdžer otišao u lisabonski Sporting, a pažnju naše sportske javnosti skrenuo je odličnim partijama u dresu Čukaričkog od 2018. do 2020. Pored njega, i kapiten "brđana" Marko Docić (28) se već duže vreme dovodi u vezu sa crno-belima, iako je borbeni vezista u minuloj polusezoni imao problema sa povredom.

Fejsa je leta 2011. prodat Olimpijakosu za tri miliona evra, da bi 2013. prešao u Benfiku. U Lisabonu je proveo sedam sezona, postao kapiten i osvojio čak 12 trofeja, a jednu šestomesečnu epizodu imao je i španskom Alavesu.

Alternativa za Zdjelara

U poslednjoj Ljubinoj sezoni u Partizanu trener mu je bio upravo aktuelni šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević. On je nedavno potvrdio da se traži pojačanje u sredini terena, dok će ostali dolasci ove zime zavisiti isključivo od odlazaka.

- Trenutno nam je potreban defanzivni zadnji vezni. Imamo samo Sašu Zdjelara i Milana Smiljanića kao tipične igrače na toj poziciji. Neophodno je da se tu pojačamo. Gledali smo četvoricu - petoricu fudbalera, pratili i razgovarali. Postoje kandidati, kako mlađih tako i nešto stariji u domaćoj ligi, ali i u inostranstvu. Ima vremena do januara da to rešimo - poručio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pancevac

pre 2 godine

Ne, ne i ne, sve same ispušene muštikle u pm

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17