• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.01.2022

17:23 >> 18:59

SENZACIJA U PIONIRU! Mega srušila Partizan! Skuči Smit presudio crno-belima trojkom šest sekundi pre kraja (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

SENZACIJA U PIONIRU! Mega srušila Partizan! Skuči Smit presudio crno-belima trojkom šest sekundi pre kraja (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Mege savladali su Partizan u gostima rezultatom 93:90 (26:22, 29:24, 19:19, 19:25), u odloženom meču 13. kola ABA lige

Fantastičan meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" rešio je Dajšon Skuči Smit trojkom koju je pogodio šest sekundi pre kraja meča.

Posle ujednačenog početka meča, Mega je u završnici prve četvrtine uspela da ode na dva poseda prednosti (26:22), ali je Partizan brzom serijom na startu druge uspeo da se vrati u igru. Međutim, u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena, gosti su zaigrali fantastično i uspeli su da na odmor odu sa devet poena viška (55:46).

U trećoj deonici se razlika nije menjala, ali je u četvrtoj viđen pravi spektakl. Mega je došla do dvocifrene prednosti, koju je Partizan serijom 9:0 istopio. Ipak, odgovor Mege je bio brutalan, pa je ekipa Vladimira Jovanovića ubrzo stigla do 90:81.

Međutim, crno-beli se nisu predavali i sa devet vezanih poena su došli do izjednačenja u poslednjem minutu, ali je do kraja jedini koš dao Skuči Smit kojim je rešio meč.

 

Najefikasniji u pobendičkoj ekipi bio je Samson Ružentsev koji je upisao 20 poena, kojima je dodao i sedam skokova. Osim njega, raspoložen je bio i Nikola Jović sa 14 poena, dok je Skuči Smit koji je dao koš za pobedu ubacio 13, uz po pet asistencija i ukradenih lopti.

Na drugoj strani je najbolji bio Kevin Panter sa 24 poena i sedam skokova, dok je Matijas Lesor imao 15 poena i takođe sedam uhvaćenih lopti. Osim njih, dvocifren u poraženom taboru bio je i Alen Smailagić sa 14 poena,

U dosadašnjem toku ABA lige, Partizan je odigrao 16 utakmica i ima skor 13-3, dok je Mega odigrala dve manje i ima polovičan učinak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pravdu u nekadašnjem "Pioniru" delili su Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić i Bojan Kruljac.

Partizan - Mega 90:93 (22:26, 24:29, 19:19, 25:19)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić"

SUDIJE: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić, Bojan Kruljac

PARTIZAN: Kuruks 4, Panter 24 (7sk), Ledej 3 (6sk), Avramović 9, Koprivica 6, Dangubić 3, Smailagić 14, Mur 6, Glas, Lesor 15 (7sk), Trifunović, Madar 6. Trener: Željko Obradović.

MEGA: Vujić 8, Ružentsev 20 (7sk), Jović 14, Rudan 7, Kočović 3, Skuči Smit 13 (5as, 5uk), Cerovina 7 (6as), Jonović, Simanić 7, Mušikić 10, Bogavac 4, Mušicki. Trener: Vladimir Jovanović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju, poslendji napad mege je Skuči Smit rešio trojkom, a Partizanu je ostalo šest sekundi da izbori produžetak. Međutim, Kevin Panter nije pogodio za tri, pa je meč završen rezultatom 93:90.

 

Usledila je zatim neverovatna serija Partizana od 9:0, kojom su crno-beli 30 sekundi do kraja došli do izjednačenja - 90:90.

Mega je nastavila da igra odlično i povela je rezultatom 90:81 132 sekunde pre kraja, a legendarni Žoc je zatražio novi tajm-aut.

Posle toga je usledila serija Mege 5:0, a odmah je Obradović reagovao tajm-autom, pri rezultatu 85:79 za goste, na četiri i po minuta do kraja.

 

Međutim, ni tajm-aut nije pomogao gostima da se konsoliduju, pa je Partizan produžio seriju i prišao na poen zaostatka (80:79). U tom trenutku je do kraja meča ostalo još pet minuta, a klupa gostiju je zatražila novi tajm-aut.

Kuruks i Koprivica su potom u naredna dva napada poentirali,pa je Partizan prišao na 'minus šest' (80:74), a Vladimir Jovanović je zatražio minut pauze.

Start poslednje deonice je protekao ujednačeno, pa je Željko Obradović zatražio tajm-aut posle nešto manje od tri minuta igre, pri vođstvu Mege od 80:70.

Treća četvrtina

Međutim, Mega je odbila nalet Partizana i uoči poslednjih deset minuta igre vodi 74:65.

 

Tada su crno-beli zaigrali nešto bolje, pa su probili magičnu barijeru od sedam poena razlike i prišli su na pet koraka zaostatka - 69:64.

Tokom prve polovine trećeg perioda prednost Mege se kretala između 7 i 11 poena razlike, pa je posle pet minuta igre rezultat bio 67:58 za goste.

Druga četvrtina

U završnici poluvremena je Mega dodatno povećala prednost i posle 20 minuta igre vodi 55:46.

 

Ipak, tajm-aut nije pomogao crno-belima, pa se na više od pola koša prednosti prva odlepila Mega koja je povela 44:40, na manje od tri minuta do kraja poluvremena.

 

Od tog momenta je usledila rezultatska klackalica, pa je na polovini druge četvrtine Mega vodila 38:37, a Željko Obradović je zatražio minut odmora.

 

Partizan je odlično započeo drugu četvrtinu i posle nešto više od minuta igre je prešao u vođstvo - 29:28.

Prva četvrtina

Završnica uvodne četvrtine je prošla u znaku Mege, pa je rezultat posle uvodnih deset minuta 26:22 za goste.

 

Međutim, usledila je serija Partizana od 7:0, kojom su crno-beli poveli 18:15, a Vladimir Jovanović je zatražio tajm-aut.

Naredna dva minuta su pripala gostima, pa je Mega na sredini četvrtine vodila 15:11.

Utakmica je počela veoma efikasno, ali se nijedna od ekipa nije odvajala, pa je rezultat posle tri minuta igre bio 9:9. Zanimljivo je i to da je od prvih devet poena Partizana, čak osam ubacio Matijas Lesor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 2 godine

Prijateljska utakmica. Svi oni vode a na kraju kao stanu i izgube.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20