• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2022

17:25 >> 18:52

PARTIZAN IZAŠAO IZ KRIZE! Sjajni Koprivica vodio crno-bele do trijumfa u Novom Mestu (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

PARTIZAN IZAŠAO IZ KRIZE! Sjajni Koprivica vodio crno-bele do trijumfa u Novom Mestu (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su Krku u Novom Mestu rezultatom 79:63 (23:11, 16:19, 17:10, 23:23), u okviru 18. kola ABA lige

Crno-beli su ovim trijumfom u Sloveniji izašli iz mini-krize u kojoj su bili posle poraza od Mege i Turk Telekoma, dok je Krka sa druge strane doživela deseti vezani poraz u ABA ligi.

Ekipa Željka Obradovića je odlično započela meč, odmah stekla osetniju prednost (8:2), a do kraja prve četvrtine je došla i do dvocifrene razlike (23:11). Start druge deonice je takođe pripao "parnom valjku" koji se odlepio na +15, ali je do kraja poluvremena Krka uspela da se vrati na jednocifren minus (39:30).

Prva polovina treće četvrtine je bila ujednačena, ali je Krka uspela i tu da smanji razliku i da dođe do 'minus sedam', ali je do kraja četvrtine Partizan zaigrao bolje i uoči poslednjih deset minuta je vodio 56:40. Na kraju, u poslednjoj deonici je Krka imala nekoliko naleta, ali ni u jednom trenutku nije zapretila gostima iz Humske.

Posle ove utakmice, Partizan je na skoru 17-3, dok se Krka grčevito bori za opstanak pošto je ostvarila tri pobede i doživela je neuspeh 13 puta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Najzaslužniji za pobedu Partizana bio je Balša Koprivica koji je postigao 15 poena. Takođe, raspoložen je bio i Alen Smailagić koji je upisao 10 poena i devet skokova.

Najbolji u ekipi Krke bio je Rok Stipčević koji je ubacio 15 poena, a pratio ga je Adonis Tomas sa 13.

Krka - Partizan 63:79 (11:23, 19:16, 10:17, 23:23)

DVORANA: "ŠD Leona Štuklja" (Novo Mesto)

SUDIJE: Denis Hadžić, Bojan Kruljac, Gordan Terlević.

KRKA: Frenč 1, Stergar 4, Stipčević 15, Špan, Stavrov 6, Medved, Kosi 2, L. Lapornik 10 (8sk), M. Lapornik 10, Macura 2, Klobučar, Tomas 13. Trener: Dalibor Damjanović.

PARTIZAN: Kuruks 6, Panter 9, Ledej 4, Avramović 4, Koprivica 15, Dangubić 8, Smailagić 10 (9sk), Mur 9, Glas 7, Lesor 5, Trifunović, Madar 2. Trener: Željko Obradović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Utakmica je završena rezultatom 79:63 u korist Partizana.

 

Domaći košarkaši su još jednom uspeli da se koliko-toliko vrate u igru kada su došli do deset poena zaostatka (67:57). U tom trenutku je do kraja ostalo nešto više od dva minuta.

Međutim, nalet Krke su uspešno odbili crno-beli koji su četiri i po minuta pre kraja imali prednost od 65:49.

Poslednju deonicu je bolje otvorila ekipa Krke koja je sa dve pogođene trojke prišla na 57:46.

 

Treća četvrtina

Zatim je usledila serija Partizana od 7:0 kojom se ekipa Željka Obradovića ponovo "odlepila", a na kraju četvrtine je rezultat 56:40 za goste iz Beograda.

 

 

Posle toga se ušlo u sporiji ritam meča, pa je na polovini druge deonice bilo 45:38 za "parni valjak".

Drugo poluvreme je počelo ujednačeno, a Krka je do najmanjeg minusa u još od prve četvrtine stigla posle dva minuta igre, kada je na semaforu pisalo 43:36 za crno-bele.

Druga četvrtina

Do poluvremena je razlika ostala nepromenjena, pa Partizan posle dve četvrtine vodi rezultatom 39:30.

 

Posle toga je usledila serija Krke od 10:4, kojom su se domaćini vratili na jednocifren minus (33:24).

Partizan je bio bolji i na startu druge četvrtine, pa je na polovini te deonice imao 15 poena prednosti (29:14).

Prva četvrtina

Završnica uvodne četvrtine je pripala gostima iz Humske, koji posle deset minuta igra vode rezultatom 23:11.

 

U naredna tri minuta je Krka uspela da smanji razliku i da priđe na četiri poena minusa, pošto je na semaforu pisalo 12:8.

Crno-beli su odlično započeli utakmicu, pa su posle četiri minuta košarke imali prednost od 8:2. Od tih osam poena Partizana je četiri ubacio Balša Koprivica.

 

Utakmica je počela!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija