• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

05.02.2022

09:35

MENIG ZA INFORMER GRMI IZ TURSKE: SRUŠIĆEMO Zvezdu na MARAKANI!

Starsportphoto

Partizan

MENIG ZA INFORMER GRMI IZ TURSKE: SRUŠIĆEMO Zvezdu na MARAKANI!

Podeli vest

Protiv gradskog rivala očekujem vatromet na terenu i na tribinama, uveren sam da ćemo biti na potrebnom nivou, da ćemo pobediti i osvojiti titulu, kaže Kvinsi Menig

- Biće pravi vatromet na večitom derbiju, ta utakmica je ludilo, a uveren sam da ćemo pobediti, poručuje Kvinsi Menig (26) za Informer!

Fudbaler Partizana ne krije da krajem februara očekuje još jedan težak okršaj protiv Crvene zvezde, ali siguran je da će njegova ekipa odigrati dobro na "Marakani". Tamnoputi ofanzivac bio je jedan od ključnih igrača crno-belih u finišu prvog dela sezone, kada je postigao nekoliko važnih golova, i tako nadomestio izostanak povređenih saigrača.

Foto: Starsportphoto

 

Imao je i vatreno krštenje u gradskom okršaju, odmah po dolasku iz Tventea u tabor "parnog valjka", kada je u Humskoj bilo 1:1.


Dodatni motiv za Meniga je šansa da osvoji šampionsku titulu, koja bi mu bila prva u seniorskoj konkurenciji.

- To bi bio jedan od najznačajnijih trenutaka u mojoj karijeri. I čvrsto verujem da ćemo ove sezone prvi proći kroz cilj. Nikada nisam bio bliži tome. Sa Ajaksom sam bio drugi, ali tad sam bio baš mlad i nisam puno ni igrao. U Partizanu sam standardan, osećam se sto posto kao deo ekipe koja krči put ka tituli - jasan je Menig.

Foto: Starsportphoto

 

Brzonogo krilo priznaje da su mu pripreme bile naporne, kao i da postoji razlika u načinu rada u odnosu na Ajaks i Tvente.

Lepo mi je u Beogradu, polako učim srpski!

Šest meseci prošlo je otkako je Menig stigao u Humsku, a sad otkriva da se navikao na život u Beogradu i da je naučio nekoliko reči na našem jeziku.
- Znam na srpskom da kažem ponešto vezano za teren i igru. Recimo - igraj, duga lopta, leđa, a umem i da brojim. Svaki dan naučim nešto novo. O klubu, tradiciji, gradu i zemlji, ljudima, vašem mentalitetu... I porodica mi dolazi često u posetu, kad god se ukaže prilika. Stvarno sam zadovoljan s te strane - tvrdi Holanđanin.


- Uh, bilo je baš teško, ali sad sam super. Noge postaju lakše, ulazim polako u formu i biću maksimalno spreman. Ovde je sve drugačije, mnogo više se radi na taktičkim detaljima. Gledamo video-snimke odigranih utakmica, skeniramo protivnike, analiziramo do detalja, šta možemo da popravimo timski, a šta na individualnom planu... Znatno su duže zimske pripreme, s ovim se prvi put susrećem, ali sve to ima i svoju svrhu - ističe Menig.


Momak rođen u Amsterdamu naglašava da ima odličnu saradnju sa Aleksandrom Stanojevićem.
- Nije on previše strog, to mu je posao. Sjajan je trener i stvarno mi mnogo pomaže. Pravedan je, temperamentan, vrlo ga poštujem. Imamo otvoren odnos, često razgovaramo, uvek mi skrene pažnju na ono što je bilo dobro ili šta treba da popravim u igri - zaključuje Menig.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

Niko ti ne brani da sanjaš. Ali, nekad su snovi daleko od stvarnosti. A to najbolje pokazuju izdanja Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija