• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2022

13:30 >> 16:08

LIDER NE GREŠI! Partizan nastavio da GRABI ka tituli! Rikardo i Urošević SRUŠILI Radnički (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

LIDER NE GREŠI! Partizan nastavio da GRABI ka tituli! Rikardo i Urošević SRUŠILI Radnički (VIDEO)

Podeli vest

Crno-beli uspešni na prolećnoj premijeri, izabranici Aleksandra Stanojevića savladali Nišlije

Fudbaleri Partizana pobedom su krenuli u odbranu trona, pošto su na prolećnoj premijeri savladali Radnički u Nišu rezultatom 0:2 (0:1)

Prvo poluvreme proteklo je u apsolutnoj inicijativi crno-belih, koji su diktirali tempo, stvarali šanse, ali si se domaći igrači uspešno odbranili.

Najbolju nije realizovao Urošević u 9. minutu, kada je posle kornera Jojića, levi bek Parnog valjka sa pet metara od golmana Dujmovića, šutirao neprecizno i velika prilika da crno-beli povedu je propala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Trijumf Partizana ostao je u senci teške povrede Aleksandra Popovića, golman Parnog valjka je u 21. minutu posle centaršuta Ćirkovića i udaranja od strane Stefana Mitrovića ostao da leži na zemlji, te mu je hitno ukazana lekarska pomoć.

Obzirom da je mladi golman tom prilikom izgubio svest, napravljena je prinudna izmena, pa je u nastavku meča na gol stao Nemanja Stevanović.

Bolju igru Stanojevićevog tima krunisao je Rikardo Gomeš u 45. minutu, kada je skočio u šesnaestercu Radničkog i zatresao mrežu do tada odličnog Filipa Dujmovića. Samo 60 sekundi kasnije, Nikola Terzić je mogao da poveća prednost gostiju, ali je njegov udarac zaustavila stativa.

U nastavku su gosti kontrolisali igru, imao nekoliko prilika da ostvari ubedljiviju pobedu, a pobedu je potvrdio Slobodan Urošević u finišu meča, kada je glavom posle prečke Rikarda uspeo da sprovede loptu iza Dujmovića, pa je četa Aleksandra Stanojevića nastavila sigurno da korača ka osvajanju titule i povratku šampionskog pehara u Humsku.

Radnički - Partizan 0:2 (0:1)

STADION: Čair.

STRELCI: Rikardo Gomeš 44, Urošević 84.

SUDIJA: Miloš Milanović.

ŽUTI KARTON: Zdjelar, Vujačić, Menig (Partizan), Mesarović, Pavlov (Radnički).

RADNIČKI: Dujmović – Aksentijević, Basile, Savić, Ćirković – Kovačević, Pejović – Arsić, Mitrović, Kasalica – Štulić. Trener: Radoslav Batak.

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Natho, Terzić, Jojić, Menig - Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE. Partizan je pobedio u Nišu rezultatom 0:2.

90. minut - Odlična šansa za Jojića, uposlio ga je Rikardo, ali je vezista Partizana šutirao traljavo po zemlji, propala je velika prilika.

90. minut - igraće se još tri minuta.

90. minut - Izmena u Partizanu, umesto Zdjelara ušao je Milan Smiljanić koji je preuzeo kapitensku traku. 

88. minut - Velika šansa za Rikarda, svi igrači Radničkog su otišli na Vujačića, napadač crno-belih je ostao sam i posle centaršuta Jojića iz kornera, šutirao glavom pored stative.  

87. minut - Pavlov dobija priliku umesto Pavlovića kod Radničkog.

84. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Partizan vodi 0:2, strelac je Slobodan Urošević! Silovito je Rikardo posle kornera zahvatio loptu i silovito "polomio" prečku, odbitak je došao beku crno-belih koji je udarcem glavom savladao Dujmovića i duplirao vođstvo.

82. minut - Jović je izborio korner. Izveo ga je Jojić, međutim, veoma nekontrolisano, ali je Saničanin uspeo da izbori novi udarac iz ugla.

78. minut - Velika prilika za Partizan, Nemanja Jović je bio preed golom Dujmovića, pogodila ga je lopta, Aksentijević je probao da interveniše i napucao je Jamkama, te je lopta završila na spoljnoj stativi. Imao je sreće Radnički u ovom napadu crno-belih.

77. minut - Žuti karton za Aleksandra Mesarovića posle faula nad Zdjelarom, samo šest minuta pošto je ušao u igru.

76. minut - Monotoniju je prekinuo Lazar Marković, šutirao je u punom trku, ali se Dujmović nije dao iznenaditi i odbranio je šut kapitena Partizana.

75. minut - Splasnuo je tempo, bez većih uzbuđenja i izrazitih prilika.

71. minut - Nova izmena u Radnočkom, Arsić je izašao, a Mesarović je na terenu.

70. minut - Ponovo je Arsić centrirao iz slobodnog udarca, ali kao i u prethodnim slučajevima, odbrana Partizana nije dozvolila bilo kakvo iznenađenje.

66. minut - Menja i Radoslav Batak, umestio bivšeg igrača Partizana Nikole Štulića, ušao je Viktor Živojinović.

65. minut - Iznudio je Aksentijević korner, pošto je lopta pogodila Uroševića. Arsić je izveo udarac iz ugla, a odbrana crno-belih bez problema "očistila" situaciju.

62. minut - Dvostruka izmena u Partizanu, izašli su Natho, Menig i Terzić na terenu su Jevtović, Lazar Marković i Nemanja Jović.

60. minut - Posle dobre akcije Meniga, Rikardo je šutirao u kaznenom prostoru, izblokiran je, lopta se odbila Terziću koji je takođe "pucao", ali je lopta pogodila jednog igrača Nišlija u ruku. Tražili su crno-beli penal, ali je Milanović odmahnuo rukom, smatrajući da nije bilo osnova za najstrožu kaznu.

58. minut - Žuti karton za Meniga, posle povlačenja fudbalera Radničkog.

57. minut - Natho je centrirao iz slobodnog udarca, ali je Filip Dujmović lako ukrotio njegov centaršut.

53. minut - Slobodan udarac izveo je Arsić, ali je odbrana Partizana uspešno intervenisala.

52. minut - Žuti karton za Vujačića posle oštrog starta nad Mitrovićem.

49. minut - Velika greška Milana Savića, loptu je prihvatio Menih i šutirao, lopta je zamalo otišla pored gola.

46. minut - Nema promena u oba tima, osim one prinudne koju je napravio trener Partizana Stanojević posle povrede Aleksandra Popovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

DRUGO POLUVREME

45+7. minut - Žuti karton za Sašu Zdjelara.

45. minut - Igraće se još sedam minuta na Čairu.

45. minut - Već u sledećem napadu, crno-beli su mogli da dupliraju vođstvo, ali je šut Terzića zaustavila stativa.

44. minut - GOOOOOOOOL! Vodi Partizan u Nišu, sjajna akcija Stanojevićevog tima. Menig je odlično centrirao u šesnaesterac, a Rikardo neveskim skokom poslao loptu iza leđa golmana Radničkog Filipa Dujmovića, postigavši 19. gol u šampionatu. Ujedno, Kvinsi Menig je upisao petu asistenciju u crno-belom dresu. 

39. minut - Nova velika prilika za Parni valjak, odlično je centrirao Živković, a Natho sa desetak metara u šesnaestercu iz poluvoleja šutirao van konstrukcije Dujmovićevog gola.

37. minut - Posle loše reakcije Vujačića i Saničanina, Arsić je mogao da se proslavi, međutim, ispravio se štoper Partizana i sustigao ga.

36. minut - Tasić je centrirao iz slobodnog udarca, Popović odleteo u prazno, ali na njegovu sreću lopta je otišla u korner, posle kojeg je Radnički iznduio još jedan udarac iz ugla. 

34. minut - Jojićev centaršut iz slobodnog udarca bio je lak plen za odbranu Radničkog, koja je otklonila bez većih problema opasnost.

31. minut - Menig je bio pred šesnaestercem Nišlija, mogao je da doda, odlučio je da dribla i izgubio je loptu. Prilika da Partizan ozbiljnije zapreti je propala.

29. minut - Jojoić je zaustavljen u šesnaestercu, smatrao je da su čuvari koristili ruke, ali nije tako mislio i Milanović.

26. minut - Loše slutnje su se obistinile, Popović je kolima hitne pomoći napustio teren na Čairu i biće prevežen u bolnicu, dok je njegovo mesto među stativama zauzeo Nemanja Stevanović.

22. minut - Drama na Čairu, izgleda da je čuvar mreže crno-belih mnogo gore prošao nego što je u prvom trenutku izgledalo, jer je Mitrović dosta grubo naleteo na Popovića. Teško da će mladi golman nastaviti meč.

21. minut - Prvi ozbiljan napad Radničkog, Ćirković je centrirao, Popović odbranio, a Stefan Mitrović je naleteo na golmana Partizana koji je završio na zemlji i hitno mu je ukazana lekarska pomoć.

16. minut - Evo i prvog šuta Nišlija ka Popoviću završio je jako loše udarcem iznad prečke.

15. minut - Tražili su fudbaleri Radničkog penal, smatrajući da je Saničanin igrao rukom u šesnaestercu, ali je Milanović dobio signal iz VAR sobe da se meč nastavi. Uzalud su bili protesti domaćih fudbalera. 

11. minut - Slobodan udarac iskosa za crno-bele izveo je Jojić, u šesnaestercu Saničanin glavom zahvatio loptu, ipak, jako neprecizno je poslao udarac iznad prečke.

9. minut - Sjajna šansa za Partizan, Jojić je izveo korner, a posle njegovog centaršuta Jojić je sa pet metara glavom promašio veliku priliku i šutirao van okvira.

5. minut - Posle centaršuta Terzića, Urošević je zahvatio loptu na nekih 14-15 metara i šutirao, ali bez opasnosti za golmana Dujmovića.

2. minut - Bez većih uzbuđenja, još uvek traje početno ispitivanje snaga.

UTAKMICA JE POČELA!

14.25 - Još pet minuta ostalo je do početka utakmice na Čairu.

14.24 - Poslednji meč ovih rivala pripao je Partizanu sa ubedljivih 4:0.

13.44 - Podsetimo se šta je trener crno-belih Aleksandar Stanojević rekao pred gostovanje na Čairu:

- Oni imaju veliki roster. Odigrali su šest utakmica i svaku su odigrali sa drugačijim sastavom. Sposobni su i da igraju sa tri -četiri pozadi, da menjau sisteme tokom meča. To je njihov kvalitet i njihovog trenera. Znamo na koji način igraju, izuzuteno ogranizovana ekipa, takmičarski nastrojena. Pokušaćemo da nametnemo naš stil. Videćemo kakvi će uslovi za igru biti. Nadamo se najboljem - istakao je Stanojević.

13.30 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Radnički Niš - Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami
HAOS

Mesečni horoskop za avgust! Retrogradni Merkur će nas dovesti do ludila - 4 znaka neka se spreme za kosmički cunami

Na nebu su retrogradni Saturn, Neptun, a uskoro će im se pridružiti i Merkur (5. avgust), tako da je pred nama konfuzan mesec u kojem lako možemo da se prevarimo u proceni. Mars je u Blizancima do 5. septembra, tako da ćemo biti svedoci brzih reakcija, ishitrenih poteza i učestalih rasprava. Retrogradni Merkur krenuće u Lavu i vratiće se u Devicu, tako da će imati negativno dejstvo na sve znakove, a naročito za Device, Ribe, Blizance i Strelčeve.

28.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija