• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2022

19:25 >> 21:04

PARTIZAN SLAVIO POSLE DRAME! Crno-beli se MUČILI protiv FMP-a!

Starsportphoto©

Partizan

PARTIZAN SLAVIO POSLE DRAME! Crno-beli se MUČILI protiv FMP-a!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su FMP sa 86:80 u 20. kolu ABA lige

Drama neočekivanih razmera u Železniku! FMP je u duel sa Partizanom stigao posle pet vezanih poraza u ABA ligi, a četa Željka Obradovića sigurno nije idealna za "vađenje"! Ipak, Panteri su bili brilijantni večeras pred svojim navijačima, opasno pretili crno-belima, ali je Dalas Mur uspeo da okrene tok utakmice i donese veoma bitnu pobedu Partizanu - 80:86!

Mnogo bolje je FMP otvorio meč, diktirao tempo sve do sredine treće četvrtine kada su se raspucali Matijas Lesor i Dalas Mur. Ipak, nije ni to mnogo pomoglo Partizanu koji je prosuo prednost u finišu utakmice i dozvolio FMP-u da režira dramu. 

Foto: Starsportphoto©

Ipak, Dalas Mur je večeras imao svoje veče, a Panteri nisu uspeli da zaustave američkog košarkaša. Reprezentativac Albanije poslednjih pet minuta je igrao sam, vukao crno-bele i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Crno-bele je do trijumfa predvodio DAlas Mur sa 21 poenom, 17 je dodao Kevin Panter, a 16 Uroš Trifunović. Sa druge strane, Tasić je stao na 16, Radonjić na 13, a Izundu na 12!

FMP - PARTIZAN  80:86 (24:18, 22:22, 16:24, 18:22)

Košarkaška dvorana FMP, Beograd   Sudije: Miloš Koljenšić, Uroš Obrknežević, Luka Kardum

FMP: Pavićević, Vujičić, Džons, Šaranović, Tasić, Radonjić, Izundu, Simović, Nerandžić, Stepanović, Manojlović, Lekić

Partizan: Kuruks, Panter, Vukčević, Ledej, Zagorac, Koprivica, Dangubić, Mur, Glas, Lesor, Trifunović, Mada

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

Drama u finišu meča! Partizan je uspeo da se vrati u igru, a sada se igra poen za poenom! Sa jedne strane Dalas Mur, a sa druge Tasić i Izudnu - 80:80!

Treća četvrtina: 

Potpuni preokret Partizana u drugom delu trećeg kvartala! Crno-beli su uspeli da povežu nekoliko dobrih odbrana i sa posedom viška ulaze u poslednju deonicu - 62:64!

Nešto bolje je Partizan otvorio drugo poluvreme na krilima Balše Koprivice i Dalasa  Mura, ali je usledio ekspresan odgovor Tasića. FMP nije dozvoljavao crno-belima da se u potpunosti vrate u meč - 53:50!

Druga četvrtina: 

Jedini raspoložen za igru u taboru Partizana bio je Uroš Trifunović koji je posle dve četvrtine stigao do 11 poena, bez promašaja iz igre. Pridružio mu se pred odlazak na odmor i Kevin Panter te je Partizan za minut stigao na pola koša zaostatka - 36:35!

Foto: Starsportphoto©

Nije domaćin "spuštao gard" ni u natavku prvog poluvremena. Kada je Panterima stao šut, raspucao se Izundu i sa šest vezanih poena doneo maksmialnih +7 - 34:27!

Razigrali su se na startu drugog perioda Zek Ledej i Matijas Lesor, te prepolovili prednost koju je FMP stigao na startu utakmice. Ipak, usledila je dobra reakcija Pantera, pre svih Nerandžića - 30:25!

Prva četvrtina:

Seriju FMP-a prekinuo je Matijas Lesor koji je pogodio preko Marka Pavićevića uz faul mladog centra Pantera. Franuz je bio sigran sa linije slobodnih bacanja, ali je usledila brza kontra domaćih i lako poeni za Radonjića. Rasplamsala se atmosfera nakon toga, a drugu trojku pogodio je Uroš Trifunović- 24:17!

Foto: Starsportphoto©

Bili su Panteri daleko bolji tokom prve četvrtine, Nakon izjednačenja usledila je serija 10:2 i FMP je napravio prvu osetniju prednost. Pavićević je pravio ogromne probleme centarskoj liniji, Koprivica nije uspeo da se izbori sa mladim košarkašem FMP-a, a ni Matijas Lesor nije delovao mnogo bolje tokom prvog kvartala. Napadom je komandovao Tasić - 17:9!

Sjajno je FMP otvorio meč protiv Partizana, Nerandžić je trojkom načeo crno-bele, potom su se u strelce upisali Izundu i Džons. Panteri su posle samo tri minuta imali prednost od pet koševa, ali je dobrom reakcijom Uroša Trifunovića Partizan ekspresno izjednačio - 7:7!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 20. kola ABA lige između košarkaša FMP-a i PArtizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija