• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2022

22:51 >> 23:07

PARTIZANOVO PRAŠKO PROLEĆE! Crno-beli UTIŠALI Letnu, Sparta na KOLENIMA (VIDEO)

fkpartizan.rs

Partizan

PARTIZANOVO PRAŠKO PROLEĆE! Crno-beli UTIŠALI Letnu, Sparta na KOLENIMA (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope Spartu u Pragu rezultatom 1:0 (0:0), gol odluke postigao je Kvinsi Menig u 78. minutu, kada je sjajno realizovao pas Zdjelara i lobovao golmana Holeca

Crno-beli su u prvom poluvremenu bili ravnopravan rival, ali je domaćin prvi stigao do povoljne prilike. Ko zna šta bi bilo da je Hancko u 10. minutu bio prisebniji, međutim, sjajnom reakcijom mladi golman Aleksandar Popović sačuvao je svoju mrežu i Partizan rano primljenog pogotka.

Do odlaska na odmor, vredna pomene bila je i šansa Krabeca u 15. minutu, dok se posle toga igra odvijala na sredini terena, bez izrazitih prilika na obe strane.

Foto: fkpartizan.rs

 

U nastavku vodila se žestoka borba u veznom redu, sa taktičkim nadmudrivanjem, čekali su i jedni i drugi grešku rivala. Čekali izabranici Aleksandra Stanojevića i dočekali 12 minuta pre kraja meča.

Tada je sjajno dodavanje Zdjelara u gol pretvorio Menig, da bi u 84. minutu šansu utakmice propustio Miloš Jojić. Stopostotna prilika posle dodavanja Marka Milovanovića završena je odbranom Holeca, koji je sačuvao kakvu-takvu nadu Čeha u revanšu za sedam dana u Humskoj.

SPARTA - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Stadion: Letna

Gledalaca: 1.000

Strelac: Menih 78.

Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)

Žuti karton: Marković (Partizan)

SPARTA (4-3-3): Holec - Suhomel, Vitik, Čelustka, Hancko - Saček, Pavelka, Karabec (56. Haraslin) -Pešek, Čvančara, Hložek.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Miljković (57. Živković), Vujačić, Miletić, Urošević - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho (46. Jevtović), Menig - Rikardo.

TOK MEČA

Kraj utakmice. Partizan je pobedio u Pragu sa 1:0.

U ostalim mečevima, zabeleženi su sledeći rezultati: Seltik - Bodo (Norveška) 1:3, Lester - Randers (Danska) 4:1, Marselj - Karabag 3:1.

90. minut - Igraće se još četiri minuta. Kakva šansa za Hancka, zakasnio je na drugoj stativi Pavelka, sreća je pogledala Partizan, lopta otišla pored gola.

89. minut - Terzić je ušao u sukob sa igračima Sparte i dobio žuti karton, kao i Krejči iz Sparte.

83. minut - Izmena u Partizanu, strelca jedinog gola Kvinsija Meniga menja Nikola Terzić.

79. minut - Promena u Sparti, Panak je u igri umesto Čelustke.

78. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Partizan!!! Zdjelar je poslao sjajan pas ka Menigu, a Holanđanin još bolje efektno lobovao istrčalog Holeca, postigavši evrogol za vođstvo Stanojevićevog tima.

70. minut - Dobar pas ka Marku Milovanoviću, istrčao je napadač Partizana pun sprint, ali je lopta bila prebrza i Holec je lako pokupio.

67. minut - Prvi žuti za Spartu, dobio ga je Hložek zbog grubog starta nad Zdjelarom.

66. minut - I Sparta pravi dve promene, izašao je Čančar, ušao Točkal, a umesto Pešeka na terenu je Ladislav Krejči.

63. minut - Dvostruka izmena u Partizanu, umesto Lazara Markovića i Rikarda Gomeša, u nastavku će igrati Nemanja Jović i Marko Milovanović.

61. minut - Otvorila se situacija crno-belima da stvore lepu priliku pred golom Holeca, međutim, Marković je uhvaćen u ofsajdu.

57. minut - Prinudna izmena u Partizanu, umesto povređenog Miljkovića, Stanojević u igru šalje Živkovića.

56. minut - Izmena u Sparti, Haraslin ulazi na teren, a za Karabeca je meč završen.

53. minut - Nekontrolisan centaršut Miljkovića, okliznuo se bek Partizana i očajno poslao loptu daleko od šesnaesterca.

52. minut - Vujačić je napravio prekršaj na nekih 18 metara iskosa od Popovića, Pešek je izveo slobodnjak, a Urošević odlično intervenisao glavom.

48. minut - Jojić je odlično uposlio Rikarda u kontri, ali je napadač crno-belih bio u nedozvoljenoj poziciji.

47. minut - Lopta je išla ka Čelustki, ali je Jevtović zabeležio prvu intervenciju od ulaska na teren.

46. minut - Prva izmena u Partizanu, Marko Jevtović će u nastavku igrati umesto Bibrasa Natha.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Letni.

Drugo poluvreme

 

 

45. minut - Završeno je prvo poluvreme, bez golova u Pragu.

43. minut - Rikardo je bio u kontri, izgubio je loptu, ona je došla Nathu koji je iz teške pozicije u padu poslao pravo u noge igračima Sparte.

42. minut - Hložek se našao u šesnaestercu crno-belih, ali ga je Zdjelar zaustavio u prodoru.

41. minut - Menig je bio u ofsajdu.

39. minut - Bez izrazitih prilika na obe strane, Partizan drži loptu u posedu.

31. minut - Žuti karton za Markovića!

28. minut - Pokušao je Marković, ali slabo... bio je bolji njegov udarac na početku meča!

22. minut - Natho je poslao loptu pred gol Sparte, ali džabe... Menig je pokušao da glavom odloži loptu za Markovića koji potom nije uspeo da je zahvati.

21. minut - Bolje je krenuo Partizan u uvodnim minutima, ali je onda Sparta preuzela sve u svoje ruke... čeka se reakcija tima Aleksandra Stanojevića...

Foto: fkpartizan.rs

Menig u prodoru

17. minut - Oko 50 navijača Partizana na tribinama! Čuje se pesma crno-belih pristalica na skoro pustom stadionu...

 

 


15. minut - Karabec je uputio nezgodan šut iz slobodnog udarca i bilo je i to blizu mreže Partizana...

 

 

13. minut - Urošević skida loptu koja je išla ka golu! Sparta je probila po levoj strani opet, pokušao je napadač domaćih da smesti loptu u mrežu sa deset metara pored golmana Partizana, lopta je prošla, ali je Urošević bio na pravom mestu.

 

 

12. minut - Čuju se navijači Partizana! Pitanje je kako su došli do karata...

10. minut - Odlična šansa za domaće! Potpuno sam na levoj strani bio je Hancko, ali je Popović sada spasio Partizan!

7. minut - Menig je ovaj put oprobao udarac, ali je golman Sparte bio budan...

4. minut - Upravo je viđen prvi pokušaj Partizana. Marković je odlično šutirao na asistenciju Natha, ali je golman Sparte izbio loptu u korner. Udarac iz ugla nije bio pretnja po Čehe.

Foto: Starsportphoto

 

1.minut - Počeo je susret u Pragu!

Foto: fkpartizan.rs

Milorad Vučelić sa Aleksandrom Čeferinom, Luisom Figom, Zvonimirom Bobanom i Zoranom Lakovićem

 

20:30 - Ovo su dosadašnji rezultati: Fenerbahče - Slavija 2:3, Midtjiland - PAOK 1:0, PSV - Makabi Tel Aviv 1:0, Rapid - Vitese 2:

20:15 - Partizan je tri puta igrao dvomeče sa češkim klubovima i nakon uspeha protiv Sparte je dva puta eliminisan od Slavije i Plzenja. 

20:00 - Pre polaska u Prag neizvesna je bila zdravstvena situacija Aleksandra Popovića koji je zadobio povredu protiv Radničkog iz Niša, ,ali je i večeras je među starterima. Jedini igrači koje Stanojević nema na raspolaganju su Danilo Pantić, vezni fudbaler za kojeg je sezona završena usled povrede i Ljubomir Fejsa od kojeg se očekuje da u narednom periodu se vrati u pun trenažni proces.

 

19:30 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti meč koji u Pragu igraju Sparta i Partizan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 2 godine

Ajmo crno beli. Informer moze da pise kako mu je volja i kolika mu je mrznna lrema Partizanu ali dzaba momci i devojke.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija